ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

Τίτλος

Φάση

Αναμόρφωση του συστήματος διακυβέρνησης Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, κατάργηση νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου δήμων, παρακολούθηση επιδόσεων τοπικής αυτοδιοίκησης, οικονομική και διοικητική διαχείριση οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, ευζωία των ζώων συντροφιάς, κατασκευή και αναβάθμιση λειτουργούντων χερσαίων συνοριακών σταθμών και λοιπές διατάξεις του Υπουργείου Εσωτερικών Επεξεργασία στις Επιτροπές
Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, την ενίσχυση της προστασίας της δημόσιας υγείας και των υπηρεσιών υγείας, το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης της διακίνησης φαρμάκων, την Ενιαία Λίστα Χειρουργείων και άλλες επείγουσες διατάξεις Κατατεθέντα
Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/2121 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Νοεμβρίου 2019 για την τροποποίηση της οδηγίας (ΕΕ) 2017/1132 όσον αφορά τις διασυνοριακές μετατροπές, συγχωνεύσεις και διασπάσεις κεφαλαιουχικών εταιρειών Ψηφισθέντα Νομοσχέδια

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “Επί του...περιστυλίου!”

Τεύχος 64 | 12 Ιουλίου 2023

Οι εκλογές και η Βουλή της 25ης Ιουνίου 2023

Τεύχος 64 | 12 Ιουλίου 2023

 

Τέσσερα αφιερώματα, που αφορούν αντίστοιχα την συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, την Σύνθεση της νέας Βουλής και την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, κυριαρχούν στο 64ο  τεύχος του Περιοδικού της Βουλής "Επί του... περιστυλίου!".

Ειδικότερα, στο αφιέρωμα για τις προγραμματικές δηλώσεις εκτός από τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, παρουσιάζεται και η εξειδίκευσή τους μέσα από τις επιμέρους παρεμβάσεις όλων των υπουργών της κυβέρνησης.

Σε σχέση με τις εκλογές του Ιουνίου παρουσιάζονται αναλύσεις του εκλογικού  αποτελέσματος από επιλεγμένους αρθρογράφους των εφημερίδων και των ιστολογίων, καθώς και ανάλυση του Εxit Poll που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμών των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας.

Το αφιέρωμα στην σύνθεση της νέας Βουλής περιλαμβάνει στοιχεία για την κοινωνική ανθρωπογεωγραφία  της Βουλής, όπως την αναλογία ανδρών /γυναικών, την επαγγελματική προέλευση κ.ο.κ. καθώς και τα βιογραφικά όλων των βουλευτών.

Τέλος, το αφιέρωμα στην αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα εκτός από ένα σύντομο χρονικό στην εντυπωσιακή πολιτική διαδρομή του περιλαμβάνει και άρθρα-γνώμες των μέσων ενημέρωσης για το αποτύπωμα της  παρουσίας του στο δημόσιο βίο.

ΝΕΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ