Ενημέρωση

Περιοδικό της Βουλής των Ελλήνων

 

Τεύχος 42 | 10 Μαΐου 2022

Εξώφυλλο περιοδικού της ΒτΕ

Ημερίδα της Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού με θέμα «100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή»

Στην Ημερίδα της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς «Εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή» που διεξήχθη πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη είναι αφιερωμένο το νέο, 42ο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού της Βουλής «Επί του ...Περιστυλίου!» που αναρτήθηκε σήμερα στον ιστότοπο του Κοινοβουλίου.

Στις σελίδες του καταγράφονται οι παρεμβάσεις όλων των ομιλητών στην κοινή συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς και της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού που πραγματοποιήθηκε στις 15 Μαρτίου 2022 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα:

  • Ως εκπρόσωποι της κυβέρνησης μίλησαν στην ημερίδα ο υφυπουργός Εσωτερικών, Σταύρος Καλαφάτης και η επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου.
  • Ως εκπρόσωποι των κομμάτων μίλησαν ο Ευριπίδης Στυλιανίδης (βουλευτής ΝΔ), η Θεοδώρα Τζακρη (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ), ο Ιωάννης Δελής (βουλευτής ΚΚΕ) και η Μαρία Απατζίδη (βουλευτής ΜεΡΑ25). 
  • Ως εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης μίλησαν ο Απόστολος Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, δήμαρχος Πυλαίας και πρόεδρος περιφερειακής Ένωσης Δήμων, ο Λάζαρος Κυριζόγλου, Δήμαρχος Αμπελοκήπων και η Βούλα Πατουλίδου, Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης.
  • Ως εκπρόσωποι Προσφυγικών Σωματείων: ο κ. Γεώργιος Βαρυθυμιάδης, Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Π.Ο.Ε.), ο κ. Αντώνης Οραήλογλου, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (Ο.Π.Σ.Ε.), ο κ. Αριστείδης Χρυσόπουλος, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων, ο κ Κωνσταντίνος Σαμουρκασίδης, Εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων(ΠΟΠΣ) και ο Πολύβιος Στράντζαλης, εκπρόσωπος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών (ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ.).
  • Με φυσική παρουσία η διαδικτυακά μίλησαν οι Βουλευτές κ.κ.: Μανούσος-Κωνσταντίνος Βολουδάκης, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Δημήτριος Κούβελας και Κωνσταντίνος Μπλουχος από τη ΝΔ, Ιωάννης Αμανατίδης, Θεοδώρα Αυγέρη, Εμμανουήλ Θραψανιώτης και Παναγιώτης (Πάνος) Σκουρολιάκος από τον ΣΥΡΙΖΑ. 
  • Τέλος από την Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού εκτός από τον Πρόεδρο Λεωνίδα Ραπτακη μίλησαν επίσης οι, Vagelis Doules από την Αλβανία, Andreas Borgeas από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Emmanuella Lampropoulos από τον Καναδά, Ester Passaris από την Κένυα, Katerina Theophanous από την Αυστραλία και Μarietta Karamanli από την Γαλλία. 

 

 
 

Τεύχος 41

19 Απριλίου 2022

Τεύχος 40

5 Απριλίου 2022

Τεύχος 39

22 Μαρτίου 2022

Τεύχος 38

9 Μαρτίου 2022

Τεύχος 37

22 Φεβρουαρίου 2022

Τεύχος 36

8 Φεβρουαρίου 2022

Τεύχος 35

27 Ιανουαρίου 2022

Τεύχος 34

11 Ιανουαρίου 2022

 

 

Τεύχη έτους 2021

Τεύχη έτους 2020

 

 

 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ