Ενημέρωση

Περιοδικό της Βουλής των Ελλήνων

Τεύχος 21 | 10 Ιουνίου 2021

Η «Πύλη» της σύγχρονης τέχνης – Ένα αφιέρωμα στον πολιτισμό

Η διεθνής έκθεση σύγχρονης τέχνης «Πύλη - Portals» που διοργανώνουν από κοινού η Βουλή των Ελλήνων και ο Οργανισμός Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ, στο πρώην Καπνεργοστάσιο της οδού Λένορμαν 218, είναι το θέμα που κυριαρχεί στο νέο 21ο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού της Βουλής «Επί του… Περιστυλίου!»

Στο αφιέρωμα γίνεται αναλυτική παρουσίαση του σκεπτικού της έκθεσης «Πύλη», των δημιουργών και των έργων που παρουσιάζονται στο κοινό από αύριο. Ο αναγνώστης θα βρει όλες τις πληροφορίες για το πως μπορεί να επισκεφθεί με φυσική παρουσία την έκθεση, αλλά και το πως θα κατεβάσει την ειδική εφαρμογή στο κινητό του για να περιηγηθεί ψηφιακά σε όλα τα έργα των δημιουργών που συμμετέχουν.

Στο 21ο τεύχος μπορεί επίσης να μελετήσει, μεταξύ άλλων, ρεπορτάζ για το πως θα εκλέγονται εφεξής οι δήμαρχοι και οι Περιφερειάρχες, την δέσμη μέτρων για την προστασία των γυναικών από κάθε είδους βία, τη συμμετοχή των εθνικών κοινοβουλίων στη Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπη, τους ζωγράφους που δημιούργησαν τα πορτρέτα των ηρώων της ελληνικής Επανάστασης,  την αναβίωση των ανθοπωλείων στην οδό Β. Σοφίας και τη δωρεά από τη Βουλή ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας  Πύλου στη μνήμη του γιατρού της Βουλής Γιάννη Μητρόπουλου.

Μπορεί επίσης να διαβάσει ρεπορτάζ για την εκκίνηση του έργου στο Ελληνικό, τη συμφωνία με τις ΗΠΑ στους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας, την κριτική που άσκησε στον πρωθυπουργό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης γιατί δεν απάντησε στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» και όσα ειπώθηκαν στις Επιτροπές και την Ολομέλεια για την ψήφο των αποδήμων.

Στο  τρέχον τεύχος υπάρχουν ακόμη ρεπορτάζ για την επίσημη επίσκεψη του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα Ντ. Σασόλι και τη συνάντηση που είχε με τον Κ. Τασούλα, καθώς και τις συναντήσεις που είχε ο Πρόεδρος της Βουλής με τον Πρόεδρο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ανοχής και Ειρήνης  Ahmed Bin Mohamed Aljarwan  και τον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης της ΔΣΟ και βουλευτή της Ρωσικής Δούμα Sergei Gavrilov.

Τέλος, υπάρχουν ρεπορτάζ για την κατάθεση φακέλου στην UNESCO για την καθιέρωση Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας, όσα συζητήθηκαν στη 15η Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου και τη συζήτηση μεταξύ Ελλήνων και Γάλλων βουλευτών για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου.


 

   
   

Τεύχος 20

25 Μαΐου 2021

Τεύχος 19

11 Μαΐου 2021

Τεύχος 18

20 Απριλίου 2021

Τεύχος 17

6 Απριλίου 2021

Τεύχος 16

23 Μαρτίου 2021

Τεύχος 15

9 Μαρτίου 2021

Τεύχος 14

23 Φεβρουαρίου 2021

Τεύχος 13

9 Φεβρουαρίου 2021

Τεύχος 12

26 Ιανουαρίου 2021

Τεύχος 11

12 Ιανουαρίου 2021

 

 

Τεύχη έτους 2020

 

 

 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ