Ενημέρωση

Τηλεοπτικός Σταθμός της Βουλής των Ελλήνων

 

Προβάλλεται Τώρα

Μικρά Μαθήματα για έναν Μεγάλο Κόσμο - Επ. 25/54

18:00 - 19:00 Κατάλληλο για όλους

Μικρά Μαθήματα για έναν Μεγάλο Κόσμο - Επ. 25/54

Κατηγορία: Μικρά Μαθήματα για Ένα Μεγάλο Κόσμο Επ. 25/54

Τα μαθήματα της Μαρίας Ευθυμίου προσεγγίζουν κομβικά σημεία της Παγκόσμιας Ιστορίας (πλην της ελληνικής που μάς είναι γνωστή) και αποσκοπούν στο να κατανοήσουμε εξελίξεις που επηρεάζουν τα πράγματα μέχρι σήμερα. Με όπλα την αφήγηση, την ανάγνωση πηγών και τον Παγκόσμιο χάρτη, μέσα από επάλληλους κύκλους παρουσίασης των ιστορικών φαινομένων, επιχειρείται ένα  συναρπαστικό ταξίδι στη μακρά Ιστορία και περιπέτεια του ανθρώπου.

Από την Μαρία Ευθυμίου

Καθηγήτρια Ιστορίας Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

__________________________________________________________________

Μετάδοση

Τηλεοπτική Μετάδοση

Ακολουθεί

«Σέ προσκυνῶ, γλώσσα»  - Επ. 20 (Επανάληψη)

19:00 - 20:00 Κατάλληλο για όλους

«Σέ προσκυνῶ, γλώσσα» - Επ. 20 (Επανάληψη)

Κατηγορία: Σε Προσκυνώ Γλώσσα Επ. 20

Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας  και πρ. Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών  Γεώργιος Μπαμπινιώτης θα συνομιλεί με την δημοσιογράφο-κλασική φιλόλογο  Βίκυ Φλέσσα για θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.

Μαθητές από την Ελλάδα και την Κύπρο συμμετέχουν στην εκπομπή, στέλνοντας βιντεοσκοπημένες  από το τηλέφωνό τους γλωσσικές απορίες,  όπως επίσης ερωτήσεις και  διευκρινίσεις, στις οποίες  απαντά ο κ. Καθηγητής.

 Υπό τον τίτλο του προσφυούς στίχου «Σέ προσκυνῶ, γλώσσα» της αειμνήστου ακαδημαϊκού ποιήτριας Κικής Δημουλά, η  ΒΟΥΛΗ -ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ  επιλέγει να εντάξει στο πρόγραμμά της την εν λόγω γλωσσική εκπομπή, καθώς κάθε ποιότητα στη γλώσσα είναι ταυτοχρόνως και ποιότητα σκέψεως, όπως επίσης και ποιότητα στην βίωση του κόσμου μας.

Δεδομένου δε, ότι η κρίση ποιότητας στη γλωσσική μας επικοινωνία αποτελεί μέρος της γενικότερης κρίσης αξιών, η προβολή της εκπομπής στόχο έχει να τονίσει την αντίληψη ότι η  γλώσσα - και δη, η ελληνική- έχει κατ’ εξοχήν αυθύπαρκτη αξία και δεν είναι απλώς ένα «εργαλείο», καθώς και ότι αποτελεί πρώτιστο φορέα πολιτισμού.

Μετάδοση

Τηλεοπτική Μετάδοση

Δείτε την τελευταία συνεδρίαση της Ολομέλειας

 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ