Ενημέρωση : Τηλεοπτικός Σταθμός της Βουλής των Ελλήνων

Τηλεοπτικός Σταθμός της Βουλής των Ελλήνων

 
Ο Τηλεοπτικός Σταθμός της Βουλής των Ελλήνων λειτουργεί από το 1999 ως αυτοτελές τηλεοπτικό δίκτυο συνιστώντας Mέσο Μαζικής Ενημέρωσης μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Διοικητικά αποτελεί οργανική μονάδα της Βουλής των Ελλήνων υπαγόμενη απ’ ευθείας στον Πρόεδρο της Βουλής.

Η ανάγκη για αντικειμενική και ουσιαστική ενημέρωση αποτελεί ένα από τα πάγια και θεμελιώδη αιτήματα της κοινωνίας των πολιτών στις μέρες μας. Σε αυτό το πλαίσιο, η λειτουργία των κοινοβουλευτικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών μπορεί να αποτελέσει μέσον κοινωνικής ευαισθητοποίησης, ενθάρρυνσης της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά, παροχής «ανόθευτης» πληροφόρησης απαλλαγμένης από σκοπιμότητες, διασφάλισης της διαφάνειας στη λειτουργία των πολιτευμάτων και προσβασιμότητας στα θεσμικά κέντρα λήψεως αποφάσεων.

Ο Τηλεοπτικός Σταθμός της Βουλής αποτελεί ένα θεσμικό, ως προς το χαρακτήρα και τη λειτουργία του Μέσο που πρωταρχικό λόγο σύστασης έχει την καταγραφή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και την ανάδειξη του πολιτισμού.
Στις βασικές επιδιώξεις του Καναλιού της Βουλής είναι να ενημερώνει, αλλά και να εξοικειώσει τους Έλληνες πολίτες με το έργο που παράγεται εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου και που αφορά σε κρίσιμες αποφάσεις που ενδιαφέρουν άμεσα την ελληνική κοινωνία.

Στο πλαίσιο της αποστολής του αυτής, ο Σταθμός της Βουλής έχει ως κεντρικό άξονα του Προγράμματός του τη μετάδοση του συνόλου των συνεδριάσεων της Ολομέλειας, των συνεδριάσεων των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών (σε μαγνητοσκόπηση) και των συνεδριάσεων του Τμήματος Διακοπής Εργασιών της Βουλής (Θερινά Τμήματα).

Επιπλέον, στο πλαίσιο της ανάδειξης πολιτιστικών θεμάτων, η Τηλεόραση της Βουλής προβάλλει κλασσικές ταινίες του ελληνικού και παγκόσμιου κινηματογράφου, ντοκιμαντέρ ιστορικού και επιστημονικού περιεχομένου, όπερες, θεατρικά έργα και μεγάλες χορογραφίες, αφιερώματα σε μεγάλους δημιουργούς, ενώ δίδει έμφαση και σε λαογραφικά θέματα που αναδεικνύουν την κοινωνική ιστορία διαφόρων περιοχών της χώρας μας.
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ