Ενημέρωση

Εκθέσεις

Η Βουλή των Ελλήνων, στην προσπάθειά της να επικοινωνήσει με τους πολίτες και κυρίως με τους νέους, διοργανώνει από το 1994 εκθέσεις στο Μέγαρο της Βουλής με την ευκαιρία σημαντικών ιστορικών επετείων ή για να τιμήσει μεγάλες προσωπικότητες του Ελληνισμού. Με τις εκθέσεις αυτές, η Βουλή των Ελλήνων συμβάλλει σημαντικά στην εμβάθυνση της ιστορικής παιδείας των πολιτών και τη διαμόρφωση κριτικής στάσης απέναντι στο παρελθόν και το παρόν.

Καθημερινά λειτουργεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Επισκέψεις σχολείων στη Βουλή)

Επίσης, οργανωμένες ομάδες επισκεπτών (σύλλογοι, σωματεία, ΚΑΠΗ κ.λπ.) μπορούν να προγραμματίσουν την επίσκεψή τους στη Βουλή επικοινωνώντας με τα τηλέφωνα 210 3735247 και 210 3735245.

 

 

 

Αθήνα, Νοέμβριος 2020

1821

Η επέτειος των 200 χρόνων από την αρχή της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 πλησιάζει.

Για την  Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων είναι ιδιαίτερα σημαίνουσα χρονιά. Δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη στο πνεύμα της εθνεγερσίας που αναδεικνύει την πορεία προς την γένεση του νέου ελληνικού κράτους.

Δημιούργησε ένα σημείο όπου συγκεντρώνει πηγές γύρω από το 1821, μιας και είναι θεματοφύλακας ποικίλων τεκμηρίων, σπάνιων, πολύτιμων και σημαντικών, που αφορούν το 1821:

Όσον αφορά την εικονογραφική αναπαράσταση,  κύρια πηγή αποτελεί η Συλλογή των Έργων Τέχνης και η ζωφόρος της Αίθουσας Ελευθέριος Βενιζέλος.

Με βάση τις παραπάνω συλλογές, η Βιβλιοθήκη της Βουλής συμμετέχει στο σύγχρονο επετειακό γίγνεσθαι, διαθέτοντας, αξιοποιώντας τις συλλογές της ανοικτά και ισότιμα προς όλους.

 

Περισσότερα στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης της Βουλής.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ