ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Δελτίο Επικαίρων Ερωτήσεων


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ                                                                       

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ                                                 

                                

                                                                                                                                                                 

ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ

Της Παρασκευής 30 Σεπτεμβρίου 2022 ώρα 09:00’ π.μ.

 

Α. ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ  Πρώτου Κύκλου (Άρθρα 130 § 2 και 3 και 132 §  2 ΚτΒ)

 

1.- Η με αριθμό 1039/23-9-2022 Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτού  Λάρισας  του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς  κυρίας Άννας Βαγενά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με θέμα: «Για ποιους λόγους δεν συμπεριλήφθηκαν οι μηλοπαραγωγοί Αγιάς στις κρατικές ενισχύσεις λόγω των επιπτώσεων του covid-19 και ποια συγκεκριμένα οικονομικά μέτρα πρόκειται να λάβει το ΥΠΑΑΤ για τη στήριξη των αγροτών-παραγωγών, μετά την εξαγγελία του νέου Προσωρινού Πλαισίου κρίσης λόγω της επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία»;

 

2.- Η με αριθμό 1041/23-9-2022 Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτού Δράμας  του Κινήματος Αλλαγής κυρίας Χαρούλας (Χαράς) Κεφαλίδου  προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, με θέμα: «Κραυγή αγωνίας από Έλληνες φοιτητές στην Ουκρανία και τη Ρωσία που ζητούν τη συνέχιση των σπουδών τους σε ΑΕΙ της χώρας μας, λόγω του πολέμου».

 

3.- Η με αριθμό 1043/26-9-2022 Επίκαιρη Ερώτηση της  Βουλευτού Α’ Αθηνών  του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κυρίας Γαρυφαλλιάς (Λιάνας) Κανέλλη  προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα: «Άμεση κάλυψη των κενών σε Ειδικό Επιστημονικό και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό στα ειδικά σχολεία και νηπιαγωγεία της Καισαριανής».

 

4.- Η με αριθμό 1053/26-9-2022 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Β2’ Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΜέΡΑ25 κ. Κρίτωνα – Ηλία  Αρσένη προς τον Υπουργό Υγείας, με θέμα: «Υφαρπαγή ιατρών ΕΣΥ από ιδιωτικές κλινικές μέσω Συμπράξεων Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ)».

 

 

Β. ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Δεύτερου Κύκλου (Άρθρα 130 § 2 και 3 και 132 §  2 ΚτΒ)

 

1. Η με αριθμό 1052/26-9-2022 Επίκαιρη Ερώτηση του  Βουλευτή  Ηρακλείου  του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς  κ. Χαράλαμπου (Χάρη) Μαμουλάκη προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με θέμα: «Ποιο είναι τελικά το φυσικό αντικείμενο της ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ)»;

 

2.- Η με αριθμό 1048/26-9-2022 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής κ. Βασιλείου Κεγκέρογλου προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με θέμα: «Βελτίωση εργασιακών συνθηκών των εργαζομένων στον επισιτισμό-τουρισμό, ενίσχυση επιδόματος ανεργίας και επαναφορά του εφάπαξ».

 

3.- Η με αριθμό 1044/26-9-2022 Επίκαιρη  Ερώτηση του Βουλευτή  Α’ Θεσσαλονίκης  του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κ. Ιωάννη Δελή προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα: «Για την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων στο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης, ώστε να ικανοποιούνται οι αυξανόμενες ανάγκες».

 

4.-  Η με αριθμό 1049/26-9-2022 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής κ. Βασιλείου Κεγκέρογλου προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με θέμα: «Θα αυξήσετε τελικά κατά 25εκ. την χρηματοδότηση του μέτρου των νέων αγροτών του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) για την Περιφέρεια Κρήτης, ώστε να μην μείνει εκτός κανένας νέος που επιθυμεί να ασχοληθεί με την αγροτική παραγωγή»;

 

5.- Η με αριθμό 1047/26-9-2022 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης   του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κ. Λεωνίδα Στολτίδη  προς τον Υπουργό  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με θέμα: «Για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τα ροδάκινα και τα υπόλοιπα φρούτα στις περιοχές της Ημαθίας, της Πέλλας, του Τυρνάβου, της Φλώρινας και της Λάρισας».

 

6.- Η με αριθμό 1050/26-9-2022 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής κ. Βασιλείου Κεγκέρογλου προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με θέμα: «Άμεση έκδοση της παρ. 1 του άρθρου 12 του Ν.4797/2021 για την επιχορήγηση φυσικών προσώπων που δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, αλλά κατέχουν αγροτικές εκμεταλλεύσεις και υπέστησαν μεγάλες ζημιές από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021».

 

 

 

 

ΑΝΑΦΟΡΕΣ-ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ (Άρθρο 130 § 5 ΚτΒ)

 

1.- Η με αριθμό 7021/30-8-2022  Ερώτηση του  Βουλευτή  Α΄ Ανατολικής Αττικής του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς  κ. Παναγιώτη (Πάνου) Σκουρολιάκου προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα: «Σοβαρά προβλήματα στα σχολικά κτήρια του Δήμου Παιανίας - Γλυκών Νερών και ειδικότερα του 1ου και 2ου Γυμνασίου Παιανίας (παλαιό κτήριο)».

 

2.- Η με αριθμό 6619/22-07-2022 Ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής κ. Βασιλείου Κεγκέρογλου προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με θέμα: «Για ποιους λόγους δεν καταχωρίζονται οι Επιστημονικοί Συνεργάτες των Βουλευτών στο Πληροφοριακό Σύστημα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «ΕΡΓΑΝΗ»;

 

3.- Η με αριθμό 6745/281/29-7-2022 Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων του Βουλευτή Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής κ. Βασιλείου Κεγκέρογλου προς τον Υπουργό Οικονομικών, με θέμα: «Σκανδαλώδης απευθείας ανάθεση εργοστασιακής συντήρησης και υποστήριξης μεταφορικών αεροσκαφών C-130 από την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ)».

 

4.- Η με αριθμό 6790/2-8-2022 Ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής κ. Βασιλείου Κεγκέρογλου προς τον Υπουργό Υγείας, με θέμα: «Άμεση στελέχωση του Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων Ηρακλείου».

 

5.- Η με αριθμό 6814/4-8-2022 Ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής κ. Βασιλείου Κεγκέρογλου προς τον Υπουργό Εσωτερικών, με θέμα: «Βοήθεια στο σπίτι: Να δοθεί λύση για να μην μείνουν άνεργοι μετά από 20 χρόνια δουλειάς».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι Επίκαιρες Ερωτήσεις που θα απαντηθούν από τον ίδιο Υπουργό ή Υφυπουργό θα συζητηθούν η μία μετά την άλλη.


Αρχείο -

Επιστροφή στη λίστα
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ