ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

Εβδομαδιαίο Δελτίο


 
ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΑΡΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ             
                                                                                        
                                                                                                  Αθήνα, 22 Ιουνίου 2018
 
 
  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
(25.6.2018 - 29.6.2018)
 
ΔΕΥΤΕΡΑ
 
1. Ώρα 13.00΄ - Αίθουσα Γερουσίας
Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ Η ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ θα συνέλθουν σε κοινή συνεδρίαση με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής «Μηχανισμός εφαρμογής, κρατική εποπτεία, γενικοί όροι υλοποίησης του Μεταφορικού Ισοδύναμου (Μ.Ι.) και άλλες διατάξεις».
Εισηγητές: Ηλίας Καματερός και Χαράλαμπος Αθανασίου.
Επισημαίνεται ότι το ως άνω σχέδιο νόμου έχει χαρακτηρισθεί από την Κυβέρνηση ως επείγον και κατά το άρθρο 110§1 σε συνδυασμό με το άρθρο 89§4 του Κ.τ.Β., ο Πρόεδρος της Βουλής έταξε προθεσμία υποβολής της Έκθεσης του άρθρου 91§6 μέχρι την Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018 και ώρα 21:00΄.
 
2. Ώρα 17.30΄- Αίθουσα Γερουσίας
Η ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ, Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ, Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ, Η ΥΠΟΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ» ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ και η ομάδα εργασίας της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων (ECON) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υπό τον Πρόεδρό της, κ. Roberto Gualtieri, θα συνέλθουν σε κοινή συνεδρίαση με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία εν όψει της ολοκλήρωσης του τρίτου προγράμματος και η οικονομική διακυβέρνηση της ευρωζώνης.
Στη συνεδρίαση θα συμμετάσχει και ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού, κ. Δημήτριος Παπαγιαννάκος.
 
 
ΤΡΙΤΗ
 
1. Ώρα 10.00΄ - Αίθουσα «Προέδρου Γιάννη Νικ. Αλευρά» (151)
Η ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Αποκατάσταση της υπαίθρου των Κυθήρων με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Την Επιτροπή έχουν κληθεί να ενημερώσουν οι κ.κ.: Παναγιώτης Χατζηπέρος, Αντιπεριφερειάρχης Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, Αριστείδης Στρατάκος, Συνεργάτης του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ιωάννη Τσιρώνη, Αναστάσιος Καλπαξίδης, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Πέτρος Σακκάς, Δασάρχης Πειραιά, Ευστράτιος Χαρχαλάκης και Γεώργιος Κομηνός, Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος Κυθήρων, αντιστοίχως, Γρηγόριος Τσάλτας, Ομότιμος Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου – τέως Πρύτανης, Κωνσταντινιά Τσαγκάρη, Γιώργος Καρέτσος και Γαβριήλ Ξανθόπουλος, Διευθύντρια και Ερευνητές του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων του ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ», αντιστοίχως, Νικόλαος Πέτρου και Αλεξία Νικηφοράκη, Πρόεδρος και Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης, αντιστοίχως.
 
2. Ώρα 14.00΄ - Αίθουσα «Προέδρου Γιάννη Νικ. Αλευρά» (151)
H ΥΠΟΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ θα συνεδριάσει με θέματα ημερήσιας διάταξης:
α) Συζήτηση σχετικά με τη σύνταξη της Έκθεσης της Υποεπιτροπής και ορισμός εισηγητών, κατά θέματα.
β) Προ-Σχέδιο Δράσης για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων ΄18 - ΄23.
Τα μέλη της Υποεπιτροπής θα ενημερώσουν οι κύριοι και οι κυρίες: Ηρακλής Μοσκώφ, Εθνικός Εισηγητής για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων του Υπουργείου Εξωτερικών, Κορίνα Χατζηνικολάου, Επιστημονική Σύμβουλος στο γραφείο του Εθνικού Εισηγητή, Θεοδώρα Γιαννή, Προϊσταμένη Τμήματος Υποδοχής της Διεύθυνσης Κοινωνικών Παρεμβάσεων του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Κ.Κ.Α.), Μαρία Μουδάτσου, Δικαστική Ψυχολόγος, Διευθύντρια Θεσμικών Πόρων της Μ.Κ.Ο. «PRAKSIS», Ειδικός Επιστήμονας σε ζητήματα καταπολέμησης εμπορίας ανθρώπων και Ντίνα Βαρδαραμάτου, Κοινωνική Λειτουργός, Υπεύθυνη Προγραμμάτων Αθήνας της Μ.Κ.Ο. «PRAKSIS», Μαρίνα Ντονοπούλου, Εκπρόσωπος της Διεθνούς Οργάνωσης «Α21», Δημήτριος Στάθης, Βοηθός Συντονιστή για το Γραφείο Trafficking της «Act Up - ΔΡΑΣΕ Hellas», Νίκη Ρουμπάνη, Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Γυναικών Ευρώπης, Αγγελική Σεραφείμ, Δικηγόρος, Συνεργάτιδα του Κέντρου Γυναικείων Μελετών και Ερευνών (ΔΙΟΤΙΜΑ), Νικήτας Κανάκης, Πρόεδρος του Δ.Σ. των «Γιατρών του Κόσμου», Απόστολος Βεΐζης, Διευθυντής Προγραμμάτων, «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» – Ελληνικό Τμήμα, Princess Adewunmi Oke, & Elizabeth Oyefeso, μέλη του Συλλόγου Νιγηριανών Γυναικών Ελλάδος, Γαλήνη Μασλιούκ, Δημοσιογράφος - Πρόεδρος Κοινότητας Ουκρανικής Διασποράς στην Ελλάδα και των Ελλήνων Φιλοουκρανών "Ουκρανο-Ελληνική Σκέψη" - Επικεφαλής της Παγκόσμιας Επιτροπής Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων του Παγκόσμιου Κογκρέσου των Ουκρανών, Jose Valencia, Πρόεδρος της Ένωσης Φιλιππινέζων Μεταναστών «KASAPI HELLAS», Javied Aslam (Τζαβέντ Ασλάμ), Πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» - Πρόεδρος της Ένωσης Μεταναστών Εργατών και μέλος ΣΕΜ του Δήμου Αθήνας, Δήμητρα Μάλλιου, Δίκτυο (MALO), Συντονίστρια του Πανελλαδικού Δικτύου Μεταναστριών και Γενική Γραμματέας του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών, καθώς και εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), της Κοινωνικής Οργάνωσης Υποστήριξης Νέων «ΑΡΣΙΣ», της Οργάνωσης Ενωμένων Γυναικών της Αφρικής (United African Women Organization) και του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών.
 
 
ΤΕΤΑΡΤΗ
 
1. Ώρα 9.30΄
Η ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΔΟΜΩΝ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΥ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δρομοκαΐτειο» και στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δαφνί».
 
2. Ώρα 11.00΄ - Αίθουσα «Προέδρου Γιάννη Νικ. Αλευρά» (151)
H ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΕΤΗ 1997 - 2014 θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Συνέχιση της εξέτασης μάρτυρος.
 
3. Ώρα 17.30΄ - Αίθουσα Γερουσίας  
Η ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Η Ελλάδα σε ένα νέο και φιλόδοξο ρόλο στο ευρωπαϊκό διαστημικό πρόγραμμα: Ενισχύοντας την ανάπτυξη, την ασφάλεια και τη χάραξη πολιτικής.
Τα μέλη της Επιτροπής θα ενημερώσουν ο Καθηγητής Dr. Kai-Uwe Schrogl, Διευθύνων Σύμβουλος  Στρατηγικής (Chief Strategy Officer) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (European Space Agency - ESA) και η Dr. Christina Giannopapa, Επικεφαλής του Γραφείου Πολιτικών Υποθέσεων (Head of Political Affairs Office) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (European Space Agency - ESA).
 
 
ΠΕΜΠΤΗ
 
1. Ώρα 10.00΄ - Αίθουσα «Προέδρου Δημητρίου Γεωργ. Παπασπύρου» (150)
H ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Προγράμματα και Δράσεις επαγγελματικής οδικής συμπεριφοράς και ο ρόλος τους στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.
Τα μέλη της Επιτροπής θα ενημερώσουν, από τον Όμιλο Ηρακλή, η κυρία Εύη Ιωαννίδου, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων και ο κ. Αναστάσιος Παπανικολάου, Διευθυντής Υγείας και Ασφάλειας.
 
2. Ώρα 13.00΄ - Αίθουσα «Προέδρου Δημητρίου Γεωργ. Παπασπύρου» (150)
Η ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Συζήτηση επί αιτήσεων άρσεως ασυλίας Βουλευτών, σύμφωνα με τα άρθρα 61 και 62 του Συντάγματος και τα άρθρα 43Α και 83 του Κανονισμού της Βουλής.
 
 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
 
Ώρα 10.00΄ - Αίθουσα Γερουσίας
Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Επεξεργασία και εξέταση των σχεδίων νόμων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας:
Α. «Κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ του Υπουργού Άμυνας του Βασιλείου του Βελγίου, του Υπουργείου Άμυνας της Τσεχικής Δημοκρατίας, του Υπουργείου Άμυνας της Δανίας, του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας, του Υπουργού Άμυνας του Βασιλείου των Κάτω Χωρών, του Υπουργείου Άμυνας του Βασιλείου της Νορβηγίας, του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Πορτογαλίας και του Υπουργείου Άμυνας του Βασιλείου της Ισπανίας που αφορά στην Πολυεθνική Συνεργασία για Κατευθυνόμενα Πυρομαχικά Ακριβείας Αέρος - Εδάφους καθώς και της επιγενόμενης 1ης Τροποποίησης αυτού».
Εισηγητές: Γεώργιος Ντζιμάνης και  Αθανάσιος Δαβάκης.
Β. «Κύρωση της Τεχνικής Διευθέτησης μεταξύ των Υπουργείων Άμυνας της Ιταλικής Δημοκρατίας, του Βασιλείου της Ισπανίας, της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Πορτογαλίας όσον αφορά στο βασισμένο στη SIAF Σχηματισμό Μάχης, με τη Συμμετοχή της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Πορτογαλίας».
Εισηγητές: Ιωάννης Δέδες και Αθανάσιος Δαβάκης.
 Δείτε όλα τα εβδομαδιαία δελτία