ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “Επί του... περιστυλίου!”

Τεύχος 14 | 23 Φεβρουαρίου 2021

Στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ασφάλεια των Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και την καθιέρωση βάσης εισαγωγής αλλά και στη μεγάλη έρευνα του Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΚΑΝΕΠ) της ΓΣΕΕ εστιάζει το 14ο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού της Βουλής «Επί του… Περιστυλίου».

Στο ίδιο τεύχος, γίνεται αναλυτική παρουσίαση του κοινοβουλευτικού έργου και συγκεκριμένα η ψήφιση μέτρων για τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία, η εντός δύο μηνών χορήγηση προκαταβολών για τους δικαιούχους συντάξεων και η επιδότηση δόσεων επιχειρηματικών δανείων.

Επίσης, περιλαμβάνονται θέματα όπως, ποιες δημόσιες συμβάσεις ζήτησαν να ελεγχθούν τα πολιτικά κόμματα από το ΝΣΚ, οι αλλαγές που επέρχονται στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, η παρουσίαση της εκδήλωσης που έγινε στη Βουλή με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στην Ε.Ε., η ετήσια Έκθεση για την κατάσταση του Κράτους Δικαίου στην Ένωση.

Στον Τομέα του Πολιτισμού παρουσιάζονται σε συνεργασία με το ΕΚΠΑ οι διαλέξεις που έγιναν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με γενικό τίτλο «21 ομιλίες για το ΄21», ένα αφιέρωμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας στις 9 Φεβρουαρίου, καθώς και τοιχογραφία για τη ζωή στην πόλη των Ιωαννίνων πριν και μετά την απελευθέρωσή της.

Επίσης, περιέχεται ειδικό αφιέρωμα με αφορμή την ημέρα μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, στη Ρωμανιώτικη τέχνη αλλά και την ακμή και τον αφανισμό της Ρωμανιώτικης Εβραϊκής κοινότητας των Ιωαννίνων.

ΝΕΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ