ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

Τίτλος

Φάση

Αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, διατάξεις εναρμόνισης με ολιστική μελέτη FIFA-UEFA για το ποδόσφαιρο και την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, αναδιάρθρωση επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου, λειτουργική ενίσχυση Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης Ντόπινγκ, αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου προπονητών αθλημάτων και λοιπές τροποποιήσεις της αθλητικής νομοθεσίας Συζητήσεις και Ψήφιση
Για την Προστασία της Εργασίας - Σύσταση Ανεξάρτητης Αρχής "Επιθεώρηση Εργασίας" - Κύρωση της Σύμβασης 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για την εξάλειψη της βίας και παρενόχλησης στον κόσμο της εργασίας - Κύρωση της Σύμβασης 187 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για το Πλαίσιο Προώθησης της Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία - Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1158 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Ιουνίου 2019 για την ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής και της ιδιωτικής ζωής Ψηφισθέντα Νομοσχέδια
Οικονομική αποκατάσταση παραχωρησιούχων αεροδρομίων λόγω των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 για το έτος 2020 Έτοιμα για συζήτηση στη Βουλή

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “Επί του... περιστυλίου!”

Τεύχος 21 | 10 Ιουνίου 2021

Η αναλυτική παρουσίαση του σκεπτικού της έκθεσης «Πύλη – Portals» και των έργων που παρουσιάζονται στο Καπνεργοστάσιο κυριαρχεί στη θεματολογία του 21ου τεύχους του περιοδικού της Βουλής "Επί του... Περιστυλίου!". Ο αναγνώστης θα βρει όλες τις πληροφορίες για το πως μπορεί να επισκεφθεί με φυσική παρουσία την έκθεση, αλλά και το πως θα κατεβάσει την ειδική εφαρμογή στο κινητό του για να περιηγηθεί ψηφιακά σε όλα τα έργα των δημιουργών που συμμετέχουν.
Στο 21ο τεύχος μπορεί επίσης να μελετήσει, μεταξύ άλλων, ρεπορτάζ για το πως θα εκλέγονται εφεξής οι δήμαρχοι και οι Περιφερειάρχες, την δέσμη μέτρων για την προστασία των γυναικών από κάθε είδους βία, τη συμμετοχή των εθνικών κοινοβουλίων στη Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης, τους ζωγράφους που δημιούργησαν τα πορτρέτα των ηρώων της ελληνικής Επανάστασης, την αναβίωση των ανθοπωλείων στην οδό Β. Σοφίας και τη δωρεά από τη Βουλή ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Πύλου στη μνήμη του γιατρού της Βουλής Γιάννη Μητρόπουλου.
Μπορεί επίσης να διαβάσει ρεπορτάζ για την εκκίνηση του έργου στο Ελληνικό, τη συμφωνία με τις ΗΠΑ στους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας, την κριτική που άσκησε στον πρωθυπουργό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης γιατί δεν απάντησε στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» και όσα ειπώθηκαν στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές και την Ολομέλεια για την ψήφο των αποδήμων.
Στο τρέχον τεύχος υπάρχουν επίσης ρεπορτάζ για την επίσημη επίσκεψη του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα Ντ. Σασόλι και τη συνάντηση που είχε με τον Κ. Τασούλα, καθώς και τις συναντήσεις που είχε ο Πρόεδρος της Βουλής με τον Πρόεδρο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ανοχής και Ειρήνης Ahmed Bin Mohamed Aljarwan και τον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης της ΔΣΟ και βουλευτή της Ρωσικής Δούμα Sergei Gavrilov.
Επίσης, υπάρχουν ρεπορτάζ για την κατάθεση φακέλου στην UNESCO για την καθιέρωση Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας, όσα συζητήθηκαν στη 15η Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου και τη συζήτηση μεταξύ Ελλήνων και Γάλλων βουλευτών για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου.

ΝΕΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ