ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

  • ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ  • ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ  • ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ  • ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “Επί του...περιστυλίου!”

Τεύχος 64 | 12 Ιουλίου 2023

Οι εκλογές και η Βουλή της 25ης Ιουνίου 2023

Τεύχος 64 | 12 Ιουλίου 2023

 

Τέσσερα αφιερώματα, που αφορούν αντίστοιχα την συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, την Σύνθεση της νέας Βουλής και την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, κυριαρχούν στο 64ο  τεύχος του Περιοδικού της Βουλής "Επί του... περιστυλίου!".

Ειδικότερα, στο αφιέρωμα για τις προγραμματικές δηλώσεις εκτός από τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, παρουσιάζεται και η εξειδίκευσή τους μέσα από τις επιμέρους παρεμβάσεις όλων των υπουργών της κυβέρνησης.

Σε σχέση με τις εκλογές του Ιουνίου παρουσιάζονται αναλύσεις του εκλογικού  αποτελέσματος από επιλεγμένους αρθρογράφους των εφημερίδων και των ιστολογίων, καθώς και ανάλυση του Εxit Poll που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμών των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας.

Το αφιέρωμα στην σύνθεση της νέας Βουλής περιλαμβάνει στοιχεία για την κοινωνική ανθρωπογεωγραφία  της Βουλής, όπως την αναλογία ανδρών /γυναικών, την επαγγελματική προέλευση κ.ο.κ. καθώς και τα βιογραφικά όλων των βουλευτών.

Τέλος, το αφιέρωμα στην αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα εκτός από ένα σύντομο χρονικό στην εντυπωσιακή πολιτική διαδρομή του περιλαμβάνει και άρθρα-γνώμες των μέσων ενημέρωσης για το αποτύπωμα της  παρουσίας του στο δημόσιο βίο.

ΝΕΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ