Διοικητική Οργάνωση : Άλλες Υπηρεσίες

Γραφείο Τύπου και Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

Προϊσταμένος γραφείου: 
Τηλ.: 2103707435, φαξ: 2103707451

Τηλ. Γραφείου Τύπου: 2103707431, 2103707436-40, 2103707444, φαξ: 2103707441, 51, 60

e-mail: pressoffice@parliament.gr
https://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Grafeio-Typou/Deltia-Typou

Οι αρμοδιότητες του Γραφείου Τύπου και Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης είναι:
  • Η συγκέντρωση, η συστηματική ταξινόμηση και η μετάδοση, με κάθε πρόσφορο μέσο, των πληροφοριών που σχετίζονται με τις δραστηριότητες της Βουλής, των θεσμικών εκπροσώπων της και των οργάνων της.
  • Η συστηματική ενημέρωση του Προέδρου της Βουλής και της εν γένει πολιτικής και διοικητικής ηγεσίας της, για ειδήσεις και δημοσιεύματα που αφορούν το νομοθετικό, πολιτιστικό, εκπαιδευτικό και κοινωνικό έργο της Βουλής, καθώς και για κάθε γεγονός της επικαιρότητας που άπτεται των δραστηριοτήτων της.
  • Η χορήγηση αδειών εισόδου σε δημοσιογράφους αναγνωρισμένων Ενώσεων Τύπου και σε φωτορεπόρτερ αναγνωρισμένων Ενώσεων, για την κάλυψη γεγονότων που λαμβάνουν χώρα στο Μέγαρο της Βουλής των Ελλήνων ή, ειδικότερα, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ολομέλειας της Βουλής.
  • Η χορήγηση αδειών εισόδου σε τεχνικά συνεργεία τηλεοπτικών σταθμών, για τη λήψη πλάνων σε συγκεκριμένους χώρους του Μεγάρου της Βουλής.
  • Η αξιολόγηση, βάσει των κανόνων της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, και η έγκριση ή μη αιτημάτων εισόδου σε εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης.
  • Η αποδοχή ή μη αίτησης διαπίστευσης, ως κοινοβουλευτικού συντάκτη, δημοσιογράφου εφημερίδας πανελλαδικής κυκλοφορίας, τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού πανελλαδικής εμβέλειας ή διαδικτυακού μέσου ενημέρωσης, καθώς και η ανάκληση διαπίστευσης κοινοβουλευτικού συντάκτη, που έχει χορηγηθεί.
  • Κριτήρια για χορήγηση διαπίστευσης είναι η κάλυψη από τον δημοσιογράφο, κατά κύριο αντικείμενο και σε καθημερινή βάση, της κοινοβουλευτικής ειδησεολογίας, η χρονική προτεραιότητα υποβολής του σχετικού αιτήματος και η διαθεσιμότητα της αίθουσας των κοινοβουλευτικών συντακτών που καθορίζει η Βουλή.
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ