ΠΡΑΚΤΙΚΑ

Συνεδριάσεις Ολομέλειας

Περίδος: ΙΒ, Σύνοδος: Α΄, Συνεδρίαση: ΡΝΔ΄ 03/06/2008

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ
ΙΒ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΣΥΝΟΔΟΣ Α΄
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΝΔ΄
Τρίτη 3 Ιουνίου 2008

Αθήνα, σήμερα στις 3 Ιουνίου 2008, ημέρα Τρίτη και ώρα 18.03΄ συνήλθε στην Αίθουσα των συνεδριάσεων του Βουλευτηρίου η Βουλή σε ολομέλεια για να συνεδριάσει υπό την προεδρία του Α΄ Αντιπροέδρου αυτής κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΟΥΡΛΑ.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Σούρλας): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αρχίζει η συνεδρίαση.
Παρακαλείται ο κύριος Γραμματέας να ανακοινώσει τις αναφορές προς το Σώμα.
(Ανακοινώνονται προς το Σώμα από τον κ. Κωνσταντίνο Αϊβαλιώτη, Βουλευτή Β΄ Αθηνών, τα ακόλουθα:
Α. ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΝΑΦΟΡΩΝ
1) Ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ κατέθεσε αναφορά με την οποία η Πανελλήνιος ΄Ενωσις Ιατρών Ακτινολόγων ζητεί να μην ισχύσει η απόφαση για την απόσυρση των αξονικών τομογράφων μετά την παρέλευση δεκαετίας από την ημερομηνία κατασκευής τους.
2) Ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ κατέθεσε αναφορά με την οποία η ΠΟΣΙΠΥ ζητεί να μην ισχύσει η απόφαση για την απόσυρση των αξονικών τομογράφων.
3) Ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ κατέθεσε αναφορά με την οποία ο Σύνδεσμος Ελλήνων Ιδιωτών Πυρηνικών Ιατρών ζητεί να μην ισχύσει η απόφαση για την απόσυρση ιατρικών μηχανημάτων ιοντιζουσών ακτινοβολιών.
4) Ο Βουλευτής Αχαΐας κ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ κατέθεσε αναφορά με την οποία το Περιφερειακό Τμήμα Βορειοδυτικής Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας ζητεί την παράταση της ισχύος των αποφάσεων για την ενίσχυση της επενδυτικής δραστηριότητας στους πυρόπληκτους νομούς.
5) Ο Βουλευτής Κορινθίας κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ κατέθεσε αναφορά με την οποία ο Δήμος Κορινθίων διαμαρτύρεται για τον αποκλεισμό του Δήμου Κορινθίων από το Γενικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης.
6) Ο Βουλευτής Αργολίδος κ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ κατέθεσε αναφορά με την οποία το Περιφερειακό Τμήμα Ν-Α Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας ζητεί την παράταση της ισχύος των αποφάσεων για την ενίσχυση της επενδυτικής δραστηριότητας στους πυρόπληκτους νομούς.
7) Ο Βουλευτής Πέλλης κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ κατέθεσε αναφορά με την οποία το Επιμελητήριο Πέλλας ζητεί την αλλαγή του τρόπου ελέγχου της μερικής απασχόλησης των εργαζομένων στις επιχειρήσεις.
8) Ο Βουλευτής Πέλλης κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ κατέθεσε αναφορά με την οποία Γονείς Παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες που φοιτούν στα Γυμνάσια της Έ δεσσας ζητεί την ίδρυση Τμήματος για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες στο ΕΠ.Α.Λ. Έδεσσας.
9) Ο Βουλευτής Λασιθίου κ. ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ κατέθεσε αναφορά με την οποία ο Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης ζητεί την πληρωμή 10 εργαζομένων που υπηρετούν στό Δήμο με το πρόγραμμα «STAGE».
10) Ο Βουλευτής Λασιθίου κ. ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ κατέθεσε αναφορά με την οποία ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού της Ακαδημίας Αθηνών ζητεί τη χορήγηση μηνιαίου επιδόματος 500 ευρώ στα μέλη του.
11) Οι Βουλευτές, Λασιθίου κ. ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ και Β΄ Πειραιώς κ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΝΙΩΤΗΣ κατέθεσαν αναφορά με την οποία ο κ. Βασίλειος Δημακόπουλος, δικηγόρος και πληρεξούσιος της κ. Άρτεμις Αναγνώστου-Δεδούλη ζητεί την επίλυση υπηρεσιακού της προβλήματος.
12) Οι Βουλευτές, Β΄ Αθηνών κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ και Ευβοίας κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ κατέθεσαν αναφορά με την οποία το Σωματείο Εργαζομένων Καζίνο-Ξενοδοχείου και Τελεφερίκ Πάρνηθας καταγγέλλει ότι εργαζόμενος στην επιχείρηση κλήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Μενιδίου,για συστάσεις, μετά από καταγγελία της εργοδοσίας.
13) Οι Βουλευτές, Λαρίσης κ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΚΥΛΛΑΚΟΣ, Τρικάλων κ. ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΝΤΑΡΤΖΗΣ και Μαγνησίας κ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΚΑΤΖΗΣ κατέθεσαν αναφορά με την οποία το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ ζητεί την τροποποίηση διάταξης που αφορά την προστασία της μητρότητας για μέλη του ,εργαζόμενοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.
14) Οι Βουλευτές, Λαρίσης κ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΚΥΛΛΑΚΟΣ, Τρικάλων κ. ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΝΤΑΡΤΖΗΣ και Μαγνησίας κ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΚΑΤΖΗΣ κατέθεσαν αναφορά με την οποία το Κοινοτικό Συμβούλιο Καρυάς Λάρισας κάνει προτάσεις σχετικά με τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση.
15) Οι Βουλευτές, Ευβοίας κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ και Νομού Αττικής κ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΚΑΣ κατέθεσαν αναφορά με την οποία ο Δήμαρχος Ιστιαίας Εύβοιας ζητεί χρηματοδότηση για την προετοιμασία του Δήμου του για την τρέχουσα πυροσβεστική περίοδο.
16) Οι Βουλευτές, Αχαΐας κ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ και Αιτωλοακαρνανίας κ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ κατέθεσαν αναφορά με την οποία ο Αθλητικός Σύλλογος Κωφών-Βαρηκόων Νοτιοδυτικής Ελλάδας ζητεί την οικονομική του ενίσχυση.
17) Ο Βουλευτής Αχαΐας κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ κατέθεσε αναφορά με την οποία το Περιφερειακό Τμήμα Βορειοδυτικής Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας ζητεί την παράταση της ισχύος αποφάσεων για την ενίσχυση της επενδυτικής δραστηριότητας στους πυρόπληκτους νομούς.
18) Ο Βουλευτής Ευβοίας κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ κατέθεσε αναφορά με την οποία το Σωματείο Εργαζομένων Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Εύβοιας διαμαρτύρεται για την έλλειψη προσωπικού από το πιο πάνω Θεραπευτήριο.
19) Ο Βουλευτής Λέσβου κ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ κατέθεσε αναφορά με την οποία ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης ζητεί την ανέγερση Μουσικού Σχολείου στη Μυτιλήνη.
20) Ο Βουλευτής Λέσβου κ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ κατέθεσε αναφορά με την οποία συμβασιούχοι υπάλληλοι στο Ίδρυμα `Η Θεομήτωρ` ζητούν τη μη απόλυσή τους.
21) Ο Βουλευτής Αχαΐας κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ κατέθεσε αναφορά με την οποία η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών ζητεί να γίνει εξαίρεση της σοδειάς 2004-05 από την αποσυνδεδεμένη ενίσχυση για την περιοχή της Αιγιαλείας.
22) Ο Βουλευτής Αχαΐας κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ κατέθεσε αναφορά με την οποία το Περιφερειακό Τμήμα Βορειοδυτικής Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας ζητεί την παράταση της ισχύος αποφάσεων για την ενίσχυση της επενδυτικής δραστηριότητας στους πυρόπληκτους νομούς.
23) Οι Βουλευτές, Β΄ Θεσσαλονίκης κ. ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΛΙΤΣΑ) ΑΜΜΑΝΑΤΙΔΟΥ – ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ και Αχαΐας κ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ κατέθεσαν αναφορά με την οποία η Παναιγιάλεια Ένωση Συνεταιρισμών ζητεί την εξαίρεση της σοδειάς 2004-05 από την αποσυνδεδεμένη ενίσχυση.
24) Οι Βουλευτές, Λαρίσης κ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΚΥΛΛΑΚΟΣ, Α΄ Πειραιώς κ. ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ και Β΄ Αθηνών κ. ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ κατέθεσαν αναφορά με την οποία το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου ζητεί τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη λεγόμενη Ευρωσυνθήκη.
25) Οι Βουλευτές, Β΄ Αθηνών κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ-ΕΥΑ ΜΕΛΑ και Α΄ Αθηνών κ. ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ κατέθεσαν αναφορά με την οποία το Σωματείο Υποστήρηξης Γονιμότητας ζητεί την ασφαλιστική κάλυψη της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στην Ελλάδα.
26) Οι Βουλευτές, Ευβοίας κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ και Β΄ Αθηνών κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ-ΕΥΑ ΜΕΛΑ κατέθεσαν αναφορά με την οποία εργαζόμενοι στο Δήμο Αρτεμησίου Εύβοιας ζητούν την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι στο ΤΥΔΚΥ για τη θεώρηση των βιβλιαρίων τους.
27) Ο Βουλευτής Πέλλης κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ κατέθεσε αναφορά με την οποία ο κ. Γεώργιος Σταματιάδης ζητεί την επίλυση συνταξιοδοτικού του προβλήματος.
28) Ο Βουλευτής Πέλλης κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ κατέθεσε αναφορά με την οποία η κ. Κυριακή Γρηγοριάδου ζητεί την επίλυση εργασιακού της προβλήματος.
29) Ο Βουλευτής Πέλλης κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ κατέθεσε αναφορά με την οποία ο κ. Ανάστασιος Χατζηδήμου ζητεί να ενημερωθεί για τη σειρά κατάταξης προτιμήσεων υποψηφίου για την προκήρυξη 7Κ/2006.
30) Ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ κατέθεσε αναφορά με την οποία η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού ζητεί την ανάκληση των άκυρων οικοδομικών αδειών για την ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας σε μικρή απόσταση από τον αρχαιολογικής αξίας Ναό της Ζωοδόχου Πηγής στον οικισμό Πρίνου Αρκαδίου.
31) Ο Βουλευτής Πέλλης κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ κατέθεσε αναφορά με την οποία η κ. Ζαχαρούλα Καρυπίδου,κάτοικος Γιαννιτσών,απολυμένη από τα Κλωστήρια Πέλλας ζητεί να ενταχθεί στις ευεργετικές διατάξεις του άρθρου 13 του Ν.3460/2006.
32) Ο Βουλευτής Πέλλης κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ κατέθεσε αναφορά με την οποία ο κ. Αθανάσιος Όρλης, αναπληρωτής εκπαιδευτικός ζητεί το μόνιμο διορισμό του.
33) Ο Βουλευτής Πέλλης κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ κατέθεσε αναφορά με την οποία η κ. Ξανθούλα Στεργιάδου,κάτοικος Αριδαίας Πέλλας ζητεί την επίλυση ασφαλιστικού της προβλήματος.
34) Ο Βουλευτής Λέσβου κ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΕΛΛΗΣ - ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ κατέθεσε αναφορά με την οποία ο Πρόεδρος της Ε.Τ.Α.Λ. Α.Ε. διατυπώνει απόψεις επί του σχεδίου για Τ.Δ. άξονα 4-Π.Α.Α.
Β. ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
1. Στην με αριθμό 10016/9-4-2008 ερώτηση του Βουλευτή κ. Ιωάννη Σκουλά δόθηκε με το υπ’ αριθμ. ΥΠΠΟ/ΓΡ.ΥΦ.Κ.Ε./177/22-4-2008 έγγραφο από τον Υφυπουργό Πολιτισμού η ακόλουθη απάντηση:
«Σε απάντηση της υπ΄αριθ. 10016/9.4.2008 από 9/4/2008 ερώτησης του Βουλευτή κ. Γ. Σκουλά σας γνωρίζουμε ότι τα πρόσθετα μέτρα που σκοπεύουμε να λάβουμε κατά του ντόπινγκ με την επικείμενη νομοθετική μας πρωτοβουλία είναι τα εξής:
1. Επίταση της ποινικοποίησης του αδικήματος του Ντόπινγκ με επέκταση σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Αθλητές, Προπονητές, Παράγοντες, Μέλη Δ.Σ. Ομοσπονδίας, Γονείς κλπ).
2. Επίταση της πρόληψης με ειδικούς ομιλητές σε Σχολεία και Ομοσπονδίες.
3. Επίταση της ενημέρωσης με συμμετοχή των Μ.Μ.Ε. με spots κλπ γύρω από τη χρήση των αναβολικών.
4. Άμεση τροποποίηση του άρθρου 34 του Ν.2725/99 για εξορθολογισμό των προνομίων των Αθλητών.
Στην επικείμενη νομοθεπκή ρύθμιση που σκοπεύουμε να κάνουμε συγκαταλέγεται και η λήψη ειδικών μέτρων για την καταπολέμηση της διακίνησης των απαγορευμένων ουσιών φαρμακοδιέγερσης γενικότερα καθώς και ειδικότερα μέσω του Διαδικτύου.
Οι βασικοί άξονες των επικείμενων ενεργειών και πρωτοβουλιών μας περιγράφονται αναλυτικά στο πόρισμα της ειδικής επιτροπής θεσμικού πλαισίου για την καταπολέμηση της φαρμακοδιέγερσης που δόθηκε στη δημοσιότητα σnς 22/4/2008 και στο οποίο παραπέμπουμε.
Ο Υφυπουργός
ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ»
2. Στην με αριθμό 9866/8-4-2008 ερώτηση του Βουλευτή κ. Βαίτση Αποστολάτου δόθηκε με το υπ’ αριθμ. 1947Β/2-5-2008 έγγραφο από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων η ακόλουθη απάντηση:
«Απαντώντας στο ανωτέρω σχετικό, και όσον αφορά θέματα αρμοδιότητας της Κεντρικής Υπηρεσίας Υδάτων (ΚΥΥ)/ΥΠΕΧΩΔΕ σας γνωρίζουμε τα εξής:
Στο πλαίσιο του Γ ΚΠΣ εντάχθηκε η Πράξη: «Ανάπτυξη εργαστηριακής υποδομής και σχετικές εργασίες για την παρακολούθηση της ποιότητας νερών», που αφορά στον έλεγχο των εσωτερικών επιφανειακών νερών της χώρας για τα έτη 2006-2008, για όλες τις παραμέτρους ρύπανσης συμπεριλαμβανομένου και των τοξικών ουσιών με συχνότητα δειγματοληψιών ανά τρίμηνο και παράλληλο εκσυγχρονισμό της υπάρχουσας εργαστηριακής υποδομής. Το Πρόγραμμα τέθηκε προοδευτικά σε εφαρμογή από το 4ο τρίμηνο του 2006.
Ειδικότερα το Πρόγραμμα περιλαμβάνει 3 σημεία δειγματοληψίας για τον Ασωπό ποταμό (Ανάντι Οινοφύτων, Γέφυρα εθνικής οδού, ανάμεσα στα δύο προηγούμενα σημεία).
Το Μικτό Κλιμάκιο Ελέγχου που συγκροτήθηκε με εντολή του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης με αντικείμενο τον έλεγχο της νομιμότητας και πληρότητας δικαιολογητικών των αδειών διάθεσης υγρών αποβλήτων 19 εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Ασωπού ποταμού επισκέφθηκε και την ΚΥΥ όπου δόθηκαν όλα τα απαραίτητα στοιχεία και οι διευκρινήσεις για την υποβοήθηση του έργου των επιθεωρητών. Η τελική Έκθεση Ελέγχου διαβιβάστηκε πρόσφατα και στην ΚΥΥ και η όλη διαδικασία βρίσκεται στη φάση μελέτης της Έκθεσης και των προτάσεων της, προκειμένου η ΚΥΥ να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες σύμφωνα με τις αρμοδιότητές της.
Επίσης, σας γνωρίζουμε ότι συγκροτείται ομάδα εργασίας για την αξιολόγηση της κατάστασης από τις απορρίψεις. επικίνδυνων ουσιών στον ποταμό Ασωπό και επικαιροποίηση της σχετικής διανομαρχιακής Απόφασης διάθεσης αποβλήτων και λυμάτων.
Ο Υφυπουργός
ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΛ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ»
3. Στην με αριθμό 10872/18-4-08 ερώτηση του Βουλευτή κ. Κυριάκου Βελόπουλου δόθηκε με το υπ’ αριθμ. 1052968/1282/12-5-08 έγγραφο από τον Υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών η ακόλουθη απάντηση:
«Σε απάντηση της με αριθ. πρωτ. 10872/18.4.2006 ερώτησης που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Κυριάκος Bελόπoυλoς σχετικά με το ανωτέρω θέμα, σας γνωρίζουμε τα εξής:
Α. Βασική προτεραιότητα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών είναι η διενέργεια φορολογικών ελέγχων προς όλες τις κατευθύνσεις, χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις, με συγκεκριμένες διαδικασίες, που αφενός προάγουν και διασφαλίζουν τη διαφάνεια και την αντικειμενικότητα τόσο στην επιλογή των υποθέσεων για έλεγχο όσο και στην ελεγκτική διαδικασία και αφετέρου ενισχύουν την εμπιστοσύνη των φορολογουμένων στη φορολογική διοίκηση.
Ειδικότερα σε ότι αφορά τους τακτικούς ελέγχους, με την εκδοθείσα κατ' εξουσιοδότηση νόμου υπουργική απόφαση 1021681/1120/ΠΟΛ.1037/1.3.2005 έχει αντικειμενικοποιηθεί η επιλογή των προς έλεγχο υποθέσεων και των διενεργουμένων γενικά ελεγκτικών επαληθεύσεων.
Αντικειμενική διαδικασία προβλέπεται και σε λοιπές περιπτώσεις ελέγχων (προσωρινοί έλεγχοι κατόπιν διασταυρώσεων μέσω TAXIS, επιστροφές Φ.Π.Α. κλπ.).
Επίσης, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας του Υπουργείου για την εξάλειψη των φαινομένων διαφθοράς έχουν θεσπισθεί, μεταξύ άλλων, και οι διατάξεις του άρθ. 6 του ν. 3610/2007, με τις οποίες προβλέπεται η παροχή κινήτρων στους φορολογούμενους για την αποκάλυψη τυχόν φαινομένων παραβατικής συμπεριφοράς των φορολογικών οργάνων. Πιο συγκεκριμένα, εφόσον οι φορολογούμενοι αποκαλύπτουν πράξεις δωροδοκίας με τη συνδρομή αστυνομικής ή άλλης αρμόδιας αρχής, απαλλάσσονται από τα πρόστιμα, προσαυξήσεις και ποινικές κυρώσεις για τις παραβάσεις εκείνες που εσκοπείτο μέσω της παροχής ανταλλάγματος η συγκάλυψη. Ακόμα, πέραν των ως άνω κινήτρων προβλέπεται απαλλαγή του καταγγέλλοντα επιτηδευματία από τον τακτικό έλεγχο για την τρέχουσα κατά το χρόνο της δωροδοκίας χρήση, καθώς και για τις δύο επόμενες συνεχόμενες χρήσεις με την προϋπόθεση ότι δεν πρόκειται για χρήσεις που βαρύνονται με ουσιαστικές παραβάσεις του Κ.Β.Σ.
Προκειμένου δε να εμπεδωθεί κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ φορολογικών αρχών και φορολογουμένων, εκδόθηκε και κοινοποιήθηκε το προβλεπόμενο από τις διατάξεις του άρθρου 18 του ίδιου ως άνω ν. 3610/2007 εγχειρίδιο, το οποίο μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των φορολογουμένων καθώς και των ελεγκτών κατά τη διενέργεια των φορολογικών ελέγχων.
Β. Η διασφάλιση και η προαγωγή της ακεραιότητας, της αξιόπιστης και αποτελεσματικής λειτουργίας των υπηρεσιών του Υπουργείου καθώς και της ορθής και δίκαιης εφαρμογής της κείμενης νομοθεσίας όπως και η πρόληψη και τιμώρηση φαινομένων κακοδιοίκησης και διαφθοράς ανήκει στην Οικονομική Επιθεώρηση η οποία δρά τόσο προληπτικά όσο και κατασταλτικά εποπτεύοντας και παρακολουθώντας συστηματικά τη λειτουργία των Υπηρεσιών του Υπουργείου.
Αυτεπάγγελτα ή κατόπιν πληροφοριών, καταγγελιών αναφορών, δημοσιευμάτων κ.τλ διενεργούνται από την Οικον. Επιθεώρηση:
- Διαχειριστικοί, έλεγχοι και έρευνες
- Διοικητικές έρευνες και ένορκες διοικητικές εξετάσεις σε υπαλλήλους του Υπουργείου για διαπιστούμενα ή καταγγελόμενα παραπτώματα αυτών,
- Έλεγχοι περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) των υπαλλήλων του Υπουργείου για τη διαπίστωση πειθαρχικών παραπτωμάτων και ποινικών αδικημάτων,
- Ειδικότεροι έλεγχοι δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης συγκεκριμένων κατηγοριών υπαλλήλων του Υπουργείου για την επιβολή, σε περίπτωση παράβασης των κειμένων διατάξεων, επιπλέον ποινικών και λοιπών κυρώσεων πέραν των διοικητικών κυρώσεων του Υπαλληλικού Κώδικα,
- Επανέλεγχοι σε οποιεσδήποτε, κατά την κρίση των Οικονομικών Επιθεωρητών, υποθέσεις των εποπτευόμενων Υπηρεσιών για την διαπίστωση της ορθής ή μη εφαρμογής από τα ελεγκτικά όργανα των κειμένων διατάξεων και τον καταλογισμό τυχόν ευθυνών σε βάρος των υπαιτίων.
Αναφορικά με τη διαφάνεια στις οικονομικές και μη συναλλαγές έχει σταλεί από τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης έγγραφο με το οποίο καλούνται όλοι οι Οικον. Επιθεωρητές σε συνεχή επαγρύπνηση για τη συνέχιση του έργου της καταπολέμησης της διαφθοράς.
Ο Υφυπουργός
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΠΕΖΑΣ»
4. Στην με αριθμό 11317/6-5-1008 ερώτηση του Βουλευτή κ. Κυριάκου Βελόπουλου δόθηκε με το υπ’ αριθμ. 63816/22-5-2008 έγγραφο από τον Υφυπουργό Υγείας η ακόλουθη απάντηση:
«Απαντώντας στην υπ' αριθμ. 11317/06-05-08 ερώτησΗ που κατατέθηκε στη Βουλή από το Βουλευτή κ. Κ. Βελόπουλο σχετικά με την αποθήκευση των επικίνδυνων αποβλήτων στα Νοσοκομεία, σας γνωρίζουμε τα εξής:
Σύμφωνα με την Κ.Υ.Α. Η.Π. 13588/725/2006 «Μέτρα όροι και περιορισμοί για την διαχείριση επικινδύνων αποβλήτων σε συμμόρφωση με τις διατάξεις της οδηγίας 91/689/ΕΟΚ για ¨τα επικίνδυνα απόβλητᨻ, τα παραγόμενα υγρά στερέωσης από τα Ακτινολογικά Μηχανήματα κατατάσσονται στα τοξικά απόβλητα (κατηγορία 09 01 06 του Ευρωπαϊκού Καταλόγου) και κάθε κάτοχος επικινδύνων αποβλήτων υποχρεούται είτε να παραδίδει τα απόβλητα σε φυσικό ή νομικό πρόσωπο για τη συλλογή, μεταφορά, αποθήκευση, επεξεργασία, αξιοποίηση ή διάθεσή τους, στο οποίο έχει χορηγηθεί η σχετική άδεια σύμφωνα με το άρθρο 7 της παρούσας απόφασης, είτε να εξασφαλίζει ο ίδιος τη συλλογή, μεταφορά, αποθήκευση, αξιοποίηση, επεξεργασία ή διάθεσή τους.
Αναφορικά με τα παραγόμενα τοξικά απόβλητα (υγρά στερέωσης) του Ακτινολογικού Τμήματος του Γ.Ν. Νίκαιας «Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ», το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, του Υπουργείου Υγείας διενήργησε επιτόπιο έλεγχο. Στη συνέχεια, η Υγειονομική Μονάδα πρoέβη στην απομάκρυνση των εν' λόγω επικίνδυνων απόβλητων τα οποία βρίσκονταν προσωρινά αποθηκευμένα μέσα σε δεξαμενές στο προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου. Η απομάκρυνση πραγματοποιήθηκε από εταιρεία η οποία είναι αδειοδοτημένη από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την περαιτέρω επεξεργασία, διάθεση και αξιοποίηση επικίνδυνων αποβλήτων εκτός Ελλάδας. Επιπλέον, διενεργήθηκε δειγματοληψία εδάφους στο χώρο όπου ήταν τοποθετημένα προσωρινά τα βαρέλια με τα υγρά στερέωσης των εμφανιστηρίων.
Αναφορικά όμως με τις υγειονομικές μονάδες, σύμφωνα με τη υπ' αριθμ. ΚΥΑ Η.Π. 37591/2-31/03 «Μέτρα και όροι για τη διαχείριση ιατρικών αποβλήτων από υγειονομικές μονάδες», προβλέπεται διάταξη (άρθρο 8) με την οποία υποχρεούται κάθε υγειονομική μονάδα να καταρτίσει εσωτερικό κανονισμό διαχείρισης των ιατρικών αποβλήτων της. Ο εσωτερικός κανονισμός διαχείρισης των επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων, αναφέρεται στη λήψη συγκεκριμένων ενεργειών, μέτρων, όρων, και περιορισμών για το διαχωρισμό των αποβλήτων στην πηγή παραγωγή τους, τη συλλογή τους σε αντίστοιχο περιέκτη σύμφωνα με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους, την προσωρινή αποθήκευση τους, την κατάλληλη επεξεργασία και τελική διάθεσή τους, κάτω από σύννομες διαδικασίες. Στη συνέχεια, κάθε υγειονομική μονάδα έχει την υποχρέωση εφόσον καταρτίσει τον κανονισμό της να τον προσκομίσει στην αρμόδια Υγειονομική Περιφέρεια (Υ.ΠΕ.) προς τελική έγκριση.
Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τη Νομοθεσία περί ιατρικών αποβλήτων, οι αρμόδιες υπηρεσίες για τον έλεγχο τήρησης των διατάξεων της είναι οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος του Υ.ΠΕ.Χ.Ω.ΔΕ., το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς και οι αντίστοιχες Νομαρχιακές Υπηρεσίες.
Όσο αφορά, τη τήρηση των διατάξεων σχετικά με τη Νομοθεσία περί επικίνδυνων αποβλήτων, οι επιθεωρητές Περιβάλλοντος, οι αρμόδιες υπηρεσίες Περιβάλλοντος του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. και της Οικείας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης πραγματοποιούν τακτικούς και έκτακτους ελέγχους σε κάθε εγκατάσταση, δραστηριότητα ή επιχείρηση που προβαίνει σε διαχείριση ιατρικών αποβλήτων, προκειμένου να διαπιστωθεί η τήρηση των όρων που προβλέπονται στη σχετική άδεια διαχείρισης.
Τέλος, έχουν διεξαχθεί και συνεχίζονται να διενεργούνται έλεγχοι συμμόρφωσης από το Σώμα Επιθεωρητών του Υπουργείου Υγείας στις υγειονομικές μονάδες, με σκοπό την προστασία της Δημόσιας Υγείας και του Περιβάλλοντος.
Ο Υφυπουργός
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ»
5. Στην με αριθμό 7115/25-2-2008 ερώτηση του Βουλευτή κ. Κωνσταντίνου Βρεττού δόθηκε με το υπ’ αριθμ. 1762Β/16-4-2008 έγγραφο από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων η ακόλουθη απάντηση:
«Σχετικά με το παραπάνω θέμα σας ενημερώνουμε ότι:
- Ο χαρακτηρισμός οχημάτων σαν εγκαταλειμμένα και οι σχετικές ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσουν οι Δήμοι για τον εντοπισμό και την απόσυρσή τους προδιαγράφονται με σαφήνεια στο ΠΔ 116/2004. Η διαδικασία αυτή, παρόλο που είναι σαφής, συναντά πρακτικές δυσκολίες εφαρμογής της λόγω των αντιδράσεων των κατόχων των οχημάτων αυτών να συναινέσουν στην απόσυρσή τους με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται καθυστερήσεις. Οι μόνοι αρμόδιοι για το θέμα είναι οι Δήμοι που, με επιτόπιους ελέγχους, μπορούν να πιστοποιήσουν την κατάσταση των οχημάτων και να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την απόσυρσή τους.
- Υπάρχει αυξητική τάση παράδοσης οχημάτων τέλους κύκλου ζωής (ΟΤΚΖ) στα κέντρα διάλυσης/ανακύκλωσης: τα 6.500 οχήματα που παραδόθηκαν και ανακυκλώθηκαν το 2005, 1ο έτος λειτουργίας του συλλογικού συστήματος (ΕΔΟΕ), αυξήθηκαν σε 30.000 το 2006 (αύξηση κατά 450%) και σε 50.000 το 2007 (αύξηση 66% σε σχέση με το 2006 και 760% σε σχέση με το 2005, πρώτο έτος λειτουργίας του συστήματος).
Στο τέλος του 2007 η ΕΔΟΕ καλύπτει το 85% του συνολικού πληθυσμού της χώρας και το 60% των Νομών.
Ο Υφυπουργός
ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΛ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ»
6. Στην με αριθμό 8794/18-3-2008 ερώτηση του Βουλευτή κ. Αθανασίου Πλεύρη δόθηκε με το υπ’ αριθμ. 1041184/421/0015/8-4-2008 έγγραφο από τον Υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών η ακόλουθη απάντηση:
«Απαντώντας στην με αρ. πρωτ. 8794/18.3.2008 ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής κ. Αθαν. Πλεύρης, σχετικά με το φαινόμενο παρέμβασης στη λειτουργία των φορολογικών μηχανισμών και παραποίησης των εκδοθέντων φορολογικών στοιχείων, σας γνωρίζουμε τα εξής:
1. Όπως είναι γνωστό, στη χώρα μας εφαρμόζεται με επιτυχία από το 1988 το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης φορολογικών ταμειακών μηχανών στην έκδοση αποδείξεων των συναλλαγών λιανικής (έναρξη χρονοδιαγράμματος εφαρμογής από το 1990), μέτρο το οποίο εφαρμόζεται παρομοίως και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η έκδοση αποδείξεων λιανικής από φορολογικές ταμειακές μηχανές, βασίζεται στις διατάξεις του ν. 1809/1988 (ΦΕΚ 222 Α΄ / 5.10.1988) «Καθιέρωση Φορολογικών Μηχανισμών και άλλες διατάξεις», όπως αυτές ισχύουν.
Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 1809/1988 μεταξύ άλλων ορίζεται ότι «οι ιδιότητες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά των φορολογικών ταμειακών μηχανών και τα στοιχεία που πρέπει να περιέχονται στις εκδιδόμενες από αυτές αποδείξεις ορίζονται με απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».
Με βάση τις προηγούμενα αναφερθείσες εξουσιοδοτικές διατάξεις, έχει εκδοθεί και ισχύει η ΑΥΟΟ 1100772/1474/0015/ΠΟΛ 1135/26-10-2005 (ΦΕΚ 1592Β΄/17-11-2005) με την οποία κοινοποιήθηκαν στην ΕΕ συμπληρωμένες και κωδικοποιημένες οι διατάξεις των: ΑΥΟΟ (1081253/320/0015/ΠΟΛ 1234/9.10.2002 (ΦΕΚ.1362Β΄/23-10-2002), ΑΥΟΟ 1092819/366/0015 ΠΟΛ. 1257/20-11-2002 (ΦΕΚ 1489 Β΄/28-11-2002, Α.Υ.Ο.Ο. 1103624/941/0015 ΠΟΛ.1292/31-12-2002 (ΦΕΚ. 3Β΄/9.1.2003), Α.Υ.Ο.Ο. 1051081/383/0015/ΠΟΛ. 1081/2-6-2003 (ΦΕΚ 754 Β΄/11.6.2003), και Α.Υ.Ο.Ο. 1075116/800/0015 ΠΟΛ. 1100/20-8-2003 (ΦΕΚ 1259Β΄/3-9-2003), που αφορούν τις τεχνικές προδιαγραφές φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών και συστημάτων.
2. Το Υπ. Οικονομίας και Οικονομικών έχει δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για την αντιμετώπιση παρόμοιων φαινομένων με τη θέσπιση αυστηρών τεχνικών προδιαγραφών με συνεχόμενη αναθεώρηση τους προκειμένου να ανταποκρίνονται στις εξελίξεις της τεχνολογίας και των σύγχρονων απαιτήσεων ασφάλειας των συστημάτων αυτών καθώς και με ελέγχους συμμόρφωσης προς τις ισχύουσες τεχνικές προδιαγραφές. Οι έλεγχοι αυτοί συνίστανται αφενός στον έλεγχο συμμόρφωσης των τεχνικών χαρακτηριστικών των φορολογικών ταμειακών μηχανών από εξειδικευμένα εργαστήρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, μετά από απόφαση της ειδικής Διακομματικής Επιτροπής του άρθρου 7 του ν. 1809/1988 και αφετέρου, μέσω στοχευόμενων προληπτικών ελέγχων από τις αρμόδιες Υπηρεσίας (Υ.Π.Ε.Ε, Δ.Ο.Υ κ.λπ.).
Επιπρόσθετα, ο περιορισμός των φαινομένων αυτών, επιτεύχθηκε με την θέσπιση αυστηρότερων τεχνικών προδιαγραφών για τα νέα μοντέλα που έχουν εγκριθεί με βάση τις ανωτέρω ισχύουσες από το 2002 τεχνικές προδιαγραφές. Περαιτέρω έχει προγραμματισθεί η οριστική απόσυρση των παλαιών μοντέλων ΦΗΜ, των οποίων η άδεια καταλληλότητας υπερβαίνει τα 4 έτη από την ημερομηνία χορήγησης της, σύμφωνα με την ΑΥΟ 1036197/446/0015 ΠΟΛ 1063/26.3.2008.
3. Επιπλέον επισημαίνεται ότι με τις διατάξεις των παραγράφων 1,2 και 3 περίπτωση ε΄ του άρθρου 10 του ν.1809/88 όπως ισχύουν με την τροποποίησή τους από τις διατάξεις του άρθρου 34 του ν.3522/2006 (ΦΕΚ 276Α/22.12.2006) επιβάλλονται αυστηρότατες κυρώσεις προς κάθε υπαίτιο, στις περιπτώσεις παραβίασης ή παραποίησης φορολογικών μηχανισμών και συστημάτων ή επέμβασης καθ' οποιονδήποτε τρόπο στην λειτουργία του μηχανισμού ή διάθεσης ή χρησιμοποίησης παραβιασμένου ή διαφοροποιημένου ή παραποιημένου τέτοιου μηχανισμού.
Τέλος, με τις διατάξεις της παραγράφου 4 του άρθρου 10 του ν.1809/88, οι ως άνω υπαίτιοι τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών (3) μηνών, εφαρμοζόμενων αναλόγως των αντίστοιχων διατάξεων του ν. 2523/1997 (ΦΕΚ179Α/11.9.1997), που αναφέρονται στην χρήση πλαστών και εικονικών στοιχείων.
Ο Υφυπουργός
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΠΕΖΑΣ»
7. Στην με αριθμό 10917/18-4-2008 ερώτηση του Βουλευτή κ. Εμμανουήλ Στρατάκη δόθηκε με το υπ’ αριθμ. Β13-271/6-5-2008 έγγραφο από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης η ακόλουθη απάντηση:
«Απαντώντας στην παραπάνω ερώτηση, που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων ο Βουλευτής κ. Μ. Στρατάκης, με θέμα «Ανάγκη εντατικοποίησης ελέγχων στα κυλικεία των πλοίων και των αεροδρομίων», και κατά το μέρος που τα διαλαμβανόμενα σε αυτή εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της Γ.Γ. Εμπορίου - Γ.Γ. Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης, σας γνωστοποιούμε τα ακόλουθα:
Σύμφωνα με τη νέα Α.Δ. 5/2008 με την οποία καθορίζονται ανώτατες τιμές για ορισμένα είδη σε ορισμένους χώρους - σημεία, όπως κυλικεία πλοίων, αεροδρομίων, σχολείων κλπ., η Διεύθυνση Τιμών Παροχής Υπηρεσιών της Γ.Γ. Εμπορίου - Γ.Γ. Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης διενήργησε εντατικούς ελέγχους, κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα, προκειμένου να αντιμετωπίσει φαινόμενα κερδοσκοπίας και όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις επιβλήθηκαν οι νόμιμες διοικητικές κυρώσεις.
Η αρμόδια ανωτέρω διεύθυνση με συνεχείς ελέγχους που διενεργεί καθημερινά προσπαθεί να αντιμετωπίσει τόσο την ακρίβεια, όσο και τις κερδοσκοπικές συμπεριφορές όπου αυτές εκδηλώνονται, έτσι δεν αρκείται σε ρόλο παρατηρητή της αγοράς, αλλά γίνεται πρωταγωνιστής στην προσπάθεια να προστατευτούν τα συμφέροντα των καταναλωτών.
Ο Υφυπουργός
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΛΑΧΟΣ»
8. Στην με αριθμό 10263/11-4-2008 ερώτηση του Βουλευτή κ. Κωνσταντίνου Βρεττού δόθηκε με το υπ’ αριθμ. 510/5-5-2008 έγγραφο από τον Υπουργό Δικαιοσύνης η ακόλουθη απάντηση:
«Σε απάντηση της παραπάνω ερώτησης, και κατά το μέρος που εμπίπτει παρακαλώ να ενημερώσετε τον κύριο συνάδελφο για τα ακόλουθα:
Κατά τη 1020η Σύνοδο της EMA-DH, που πραγματοποιήθηκε στις 4-6 Μαρτίου 2008, υιοθετήθηκε από την Επιτροπή Μονίμων Αντιπροσώπων του Συμβουλίου της Ευρώπης η 1η ετήσια έκθεση της Επιτροπής Μονίμων Αντιπροσώπων για την επίβλεψη της εκτέλεσης των αποφάσεων του ΕΔΔΑ κατά το έτος 2007.
Η ανάπτυξη της έκθεσης γίνεται σε δύο κυρίως μέρη. Το πρώτο αφορά τη διαδικασία της επίβλεψης των αποφάσεων του ΕΔΔΑ γενικά και έχει τη μορφή θεωρητικής ανάπτυξης και το δεύτερο τις συγκεκριμένες υποθέσεις που εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια του 2007, ανά κατηγορία παραβιάσεων και ανά κράτος μέλος και έχει τη μορφή παραρτήματος. Στο δεύτερο αυτό μέρος έχουν περιληφθεί αρκετές ελληνικές υποθέσεις, οι οποίες συγκαταλέγονται μεταξύ των σημαντικότερων από αυτές που εξετάζει η Επιτροπή Μονίμων Αντιπροσώπων.
Τα στατιστικά στοιχεία που περιλαμβάνονται στην έκθεση αφορούν υποθέσεις όχι μόνο του έτους 2007 αλλά και προηγούμενων ετών, οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο της εκτέλεσης, μετά την έκδοση των αποφάσεων του ΕΔΔΑ, και οι οποίες εξετάστηκαν κατά το έτος 2007 από την Επιτροπή Μονίμων Αντιπροσώπων στο πλαίσιο της διαδικασίας συμμόρφωσης και σε καμία περίπτωση δεν αφορούν προσφυγές που ασκήθηκαν ενώπιον του ΕΔΔΑ κατά της χώρας μας κατά το έτος 2007.
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχοντας επίγνωση των χρόνιων προβλημάτων που σχετίζονται με την ταχύτητα απονομής της δικαιοσύνης επιχειρεί, με νομοθετικές παρεμβάσεις, προς τη κατεύθυνση της απλούστευσης και της επιτάχυνσης της διαδικασίας ενώπιον των δικαστηρίων. Τα μέτρα επιτάχυνσης αποσκοπούν στο να εκδικάζονται οι υποθέσεις εντός εύλογης προθεσμίας, όπως προβλέπεται και στο άρθρο 6 παρ. 1 της ΕΣΔΑ.
Ειδικότερα, στο χώρο της διοικητικής δικαιοσύνης, με νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή λαμβάνονται μέτρα-τομές για τη βελτίωση και την επιτάχυνση των διαδικασιών της δίκης στα τακτικά διοικητικά δικαστήρια. Επίσης, με νομοσχέδιο, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της τελικής επεξεργασίας του, προτείνονται μέτρα για την επιτάχυνση των δικών ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Επιπλέον για την επιτάχυνση των διαδικασιών της δίκης ενώπιον των πολιτικών δικαστηρίων θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα, πέραν εκείνων που έχουν ληφθεί με τους νόμους 3327/2005 και 3346/2005, με νομοσχέδιο, το οποίο πρόσφατα παρέδωσε η ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή του Υπουργείου μας και με το οποίο, προς το σκοπό αυτό, τροποποιούνται διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.
Ο Υπουργός
ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΧΑΤΖΗΓΑΚΗΣ»
9. Στην με αριθμό 3785/4-1-08 ερώτηση του Βουλευτή κ. Αθανασίου Λεβέντη δόθηκε με το υπ’ αριθμ. Φ90022/535/27/24-1-08 έγγραφο από την Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας η ακόλουθη απάντηση:
«Σε απάντηση της σχετικής ερώτησης, η οποία κατατέθηκε στη Βουλή από τον Βουλευτή κ. Αθ. Λεβέντη, αναφορικά με το παραπάνω θέμα, σας γνωρίζουμε τα εξής:
Με τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 42 του ν. 1140/1981, προβλέπεται η χορήγηση, από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς αρμοδιότητας του Υπουργείου μας, επιδόματος απολύτου αναπηρίας στους συνταξιούχους τους, λόγω αναπηρίας και θανάτου που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν και, ως εκ τούτου, έχουν ανάγκη συμπαράστασης άλλου προσώπου, καθώς και στους συνταξιούχους λόγω γήρατος που καθίστανται τυφλοί μετά την συνταξιοδότησή τους.
Το ύψος του ως άνω επιδόματος, για τους μέχρι 31-12-1992 υπαχθέντες στην ασφάλιση οποιουδήποτε φορέα κύριας ασφάλισης, οι οποίοι συνταξιοδοτούνται και περιέρχονται σε κατάσταση απόλυτης αναπηρίας, έχει προσδιοριστεί, με τις προαναφερθείσες διατάξεις, στο 50% της καταβαλλόμενης σύνταξης, ποσό που δεν μπορεί να είναι ανώτερο του 2Οπλάσιου του εκάστοτε ισχύοντος Η.Α.Ε.
Σύμφωνα, όμως, με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 30 του ν. 2084/1992, για τους υπαγόμενους στην ασφάλιση από 1-1-93 και μετά, οι οποίοι συνταξιοδοτούνται και καθίστανται απόλυτα ανάπηροι ή τυφλοί, το ποσό του επιδόματος αναπηρίας δεν συναρτάται με το ύψος της καταβαλλόμενης σύνταξης, αλλά είναι ποσοστό του κατά το έτος 1991 μέσου μηνιαίου κατά κεφαλή Α.Ε.Π., όπως αναπροσαρμόζεται κάθε φορά.
Τυχόν εξίσωση των ποσών του εν λόγω επιδόματος αναπηρίας μόνο για τους τυφλούς συνταξιούχους, θα επέφερε διαφοροποιήσεις μεταξύ δικαιούχων ίδιων παροχών, δεδομένου ότι το επίδομα αυτό δεν χορηγείται μόνο στην εν λόγω κατηγορία πασχόντων, αλλά και σε πολλές άλλες κατηγορίες ατόμων με αναπηρία.
Εξάλλου, η προσαύξηση αυτή είναι καθαρά προνοιακού χαρακτήρα και οποιαδήποτε αυξητική διαφοροποίησή της θα πρέπει να εξεταστεί υπό την προϋπόθεση εξασφάλισης της προκαλούμενης δαπάνης. Η παράμετρος μάλιστα του κόστους είναι πολύ σημαντική, δεδομένου ότι δεν είναι δυνατή η προώθηση νέων νομοθετικών ρυθμίσεων χωρίς την εξασφάλιση της μελλοντικής χρηματοδότησης των λαμβανομένων μέτρων κοινωνικής πολιτικής.
Η Υπουργός
ΦΑΝΗ ΠΑΛΛΗ – ΠΕΤΡΑΛΙΑ»
10. Στην με αριθμό 4087/9-1-08 ερώτηση του Βουλευτή κ. Γεωργίου Κοντογιάννη δόθηκε με το υπ’ αριθμ. Φ90022/1884/154/24-1-08 έγγραφο από την Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας η ακόλουθη απάντηση:
«Απαντώντας στην ανωτέρω σχετική ερώτηση, που κατατέθηκε στη Βουλή από το Βουλευτή κ. Κοντογιάννη Γεώργιο, αναφορικά με την θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας των ρητινοσυλλεκτών των πυρόπληκτων περιοχών από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:
Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 31 παρ.1 του Α.Ν.1846/1951, όπως αντικαταστάθηκε με τις διατάξεις της παρ.4 του άρθρου 19 του ν.3232/04, στους ασφαλισμένους και στα μέλη οικογενείας τους, παρέχεται ιατρική περίθαλψη από πρώτης Μαρτίου κάθε έτους και επί ένα δωδεκάμηνο, εφόσον ο ασφαλισμένος έχει πραγματοποιήσει πενήντα (50) τουλάχιστον ημέρες εργασίας, είτε κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος είτε κατά το τελευταίο δεκαπεντάμηνο, πριν από την αναγγελία της ασθένειας ή της πιθανής ημέρας του τοκετού, χωρίς να συνυπολογίζονται οι ημέρες που πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο ημερολογιακό τρίμηνο του δεκαπενταμήνου.
Επίσης, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 15 του Ν.1469/84, ο αριθμός των ημερών εργασίας των ρητινοσυλλεκτών, που αναγνωρίζονται κατ' έτος στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ανέρχονται σε 35 ημέρες ανά 1000 κιλά παραδιδόμενης σε εμπόρους, ιδιωτικές ή συνεταιριστικές βιομηχανίες ρητίνης και ανάγονται στο ημερολογιακό έτος παραδόσεως της ρητίνης. Επί παραδόσεως ρητίνης εντός του πρώτου τριμήνου κάθε ημερολογιακού έτους, οι αναλογούσες, κατά τα ανωτέρω ημέρες εργασίας, θεωρούνται αναγόμενες εις το προηγούμενο της παραδόσεως της ρητίνης ημερολογιακό έτος
Για να αναγνωρισθούν στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ημέρες εργασίας των ρητινοσυλλεκτών, δεν απαιτείται μόνο να έχει πραγματοποιηθεί απασχόληση αυτών στη συλλογή ρητίνης, αλλά να προκύπτει και εισόδημα που να προέρχεται από την πώληση της παραγόμενης ποσότητας.
Η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου μας, σε συνεργασία με το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, επεξεργάζεται την πρόταση για προώθηση νομοθετικής ρύθμισης, προκειμένου να αντιμετωπισθεί με θετικό τρόπο το ζήτημα της θεώρησης των βιβλιαρίων υγείας των ρητινοσυλλεκτών των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2007, δεδομένου του ιδιαίτερου τρόπου που απαιτείται για την ασφάλισή τους.
Η Υπουργός
ΦΑΝΗ ΠΑΛΛΗ – ΠΕΤΡΑΛΙΑ»
11. Στην με αριθμό 3196/12-12-07 ερώτηση του Βουλευτή κ. Γεωργίου Παπακωνσταντίνου δόθηκε με το υπ’ αριθμ. Φ90022/1533/118/24-1-08 έγγραφο από την Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας η ακόλουθη απάντηση:
«Απαντώντας στην ανωτέρω σχετική ερώτηση, που κατατέθηκε στη Βουλή από το Βουλευτή κ.Παπακωνσταντίνου Γεώργιο, η οποία περιήλθε στην υπηρεσία μας με το αρ. 159416/9-1-2008 έγγραφο του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αναφορικά με τη βελτίωση των παροχών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με προβλήματα αναπηρίας, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:
Ι. Αναβάθμιση και απλούστευση των διαδικασιών των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας για τα άτομα με αναπηρία.
Σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, ο καθορισμός της διάρκειας της αναπηρίας υπάγεται αποκλειστικά στην αρμοδιότητα των υγειονομικών επιτροπών, διότι η κατάσταση της υγείας των συνταξιούχων αναπηρίας δεν είναι στις περισσότερες περιπτώσεις σταθερή και με την πάροδο των ετών παρουσιάζει βελτίωση ή επιδείνωση.
Ωστόσο, η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, λαμβάνοντας υπόψη τα αιτήματα των διαφόρων συλλογικών φορέων αναπήρων, προς αποφυγή της ταλαιπωρίας από τις συνεχείς επανεξετάσεις από τις Υγειονομικές Επιτροπές, προέβη στην έκδοση γενικών εγγράφων με τα οποία δόθηκαν οδηγίες προς τις Υγειονομικές Επιτροπές, να καθορίζουν τη χρονική διάρκεια της αναπηρίας επ' αόριστον, υπό τις προϋποθέσεις που αναφέρονται σε αυτά αναλυτικά, σε περιστατικά αναπήρων που πάσχουν από βαριές και μη αναστρέψιμες βλάβες. Επομένως, με βάση τα προαναφερόμενα, στην περίπτωση άτομα που πάσχουν από μη αναστρέψιμες βλάβες, η αναπηρία τους οριστικοποιείται το αργότερο με τη λήξη της πρώτης τετραετίας.
Όσον αφορά στην απλούστευση των διαδικασιών κατά την παροχή της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, το Ίδρυμα για την εξυπηρέτηση των εν λόγω ατόμων που δεν μπορούν να μετακινηθούν, έχει καθιερώσει το θεσμό του κατ’ οίκον ιατρού, ο οποίος επισκέπτεται και συνταγογραφεί για τις ανωτέρω ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Η καθιέρωση της δωρεάν επίσκεψης σε ιδιώτη ιατρό της επιλογής τους, δεν μπορεί να εφαρμοσθεί, δεδομένου ότι το Ίδρυμα διαθέτει δικούς του ιατρούς, οι οποίοι συνταγογραφούν για τους ασφαλισμένους του.
2. Πρόσληψη επιστημονικού εξειδικευμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε όλες τις μονάδες υγείας.
Το σύνολο των υπηρετούντων ιατρών και οδοντιάτρων που υπηρετούν στο Ίδρυμα, ανέρχεται στους 8.306.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για τη σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου 24 μηνών με 100 προσωπικούς ιατρούς πανελλαδικά, όπου υπάρχει ο θεσμός του οικογενειακού ιατρού.
Επίσης, σας γνωρίζουμε ότι το Υπουργείο μας έχοντας υπόψη το πρόβλημα που θα προκύψει με την αποχώρηση των με μίσθωση έργου ιατρών, των οποίων η σύμβαση λήγει, έχει υποβάλει στο Υπουργείο Εσωτερικών πρόταση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για την έγκριση σύναψης συμβάσεων μίσθωσης έργου με 621 ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων και οδοντιάτρων, προκειμένου, να καλυφθούν τα κενά που θα δημιουργηθούν.
Έχει, επίσης, ζητηθεί έγκριση για την πλήρωση 2.000 κενών οργανικών θέσεων μονίμων ιατρών και οδοντιάτρων, με προκήρυξη και με αντικειμενικά κριτήρια, όπως αυτά θα καθοριστούν με το προβλεπόμενο από τις διατάξεις Προεδρικό Διάταγμα.
3. Πληροφόρηση των ασφαλισμένων για ιατρικά θέματα και ευαισθητοποίηση των υπαλλήλων για την εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία.
Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ διαθέτει εξειδικευμένο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων στις μονάδες του και φροντίζει για την κατά προτεραιότητα εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων που έχουν προβλήματα αναπηρίας.
Επίσης, η Διοίκηση του Ιδρύματος, στο πλαίσιο της αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας τους στους ασφαλισμένους του και προκειμένου να επιτύχει τη μείωση του χρόνου αναμονής και την καλύτερη εξυπηρέτηση τους στις μονάδες του, θα τοποθετήσει σύντομα μεγάλο αριθμό εξειδικευμένου προσωπικού, από το προσωπικό που διατέθηκε μέσω ΑΣΕΠ για διορισμό στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης.
Τέλος, σημειώνεται ότι ο «Κανονισμός Εκτίμησης Βαθμού Αναπηρίας», βρίσκεται σε στάδιο αναθεώρησης, εκσυγχρονισμού και εναρμόνισης του, σύμφωνα με όσα ισχύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η Υπουργός
ΦΑΝΗ ΠΑΛΛΗ – ΠΕΤΡΑΛΙΑ»
12. Στην με αριθμό 9268/28.3.2008 ερώτηση του Βουλευτή κ. Κωνσταντίνου Βρεττού δόθηκε με το υπ’ αριθμ. 1046098/1092/18.4.2008 έγγραφο από τον Υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών η ακόλουθη απάντηση:
«Σε απάντηση της με αριθ. πρωτ. 9268/28.3.2008 ερώτησης που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Ντίνος Βρεττός, σχετικά με το ανωτέρω θέμα, σας γνωρίζουμε τα εξής:
Το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών ανταλλάσσει πληροφορίες με τις φορολογικές αρχές των κρατών με τα οποία η χώρα μας έχει συνάψει Συμβάσεις περί Αποφυγής Διπλής Φορολογίας (Σ.Α.Δ.Φ.).
Οι χώρες μέλη του ΟΟΣΑ καταβάλλουν σημαντικές προσπάθειες από κοινού με 35 χώρες ως Συμμετέχοντα Μέρη (Participating Parties) σύμφωνα με τους στόχους του ΟΟΣΑ, προκειμένου να αναπτύξουν διεθνή πρότυπα για τη διαφάνεια και την αποτελεσματική ανταλλαγή των πληροφοριών σε φορολογικά θέματα. Οι χώρες μέλη του ΟΟΣΑ ενθαρρύνονται στην «κατόπιν αιτήσεως» ανταλλαγή των πληροφοριών, που σημαίνει ότι η αρμόδια φορολογική αρχή μιας χώρας ζητά πληροφορίες από την αρμόδια αρχή της άλλης χώρας στο πλαίσιο διμερών συμφωνιών ανταλλαγής πληροφοριών. Ο ΟΟΣΑ είχε δημοσιεύσει έναν κατάλογο που περιελάμβανε επτά (7) χώρες, οι οποίες χαρακτηρίζονταν ως «φορολογικοί παράδεισοι». Το 2008, και μετά από επίμονες διαβουλεύσεις με τις χώρες αυτές, μόνο τρείς (3) χώρες πλέον χαρακτηρίζονται ως «φορολογικοί παράδεισοι» μη συνεργάσιμοι με τον ΟΟΣΑ: Η Ανδόρα, το Μονακό και το Λιχτενστάιν.
Περαιτέρω, σε κοινοτικό επίπεδο, παρέχεται παράλληλα η δυνατότητα ανταλλαγής φορολογικών πληροφοριών μεταξύ των αρμοδίων αρχών των κρατών μελών με τους όρους και τις προϋποθέσεις που σαφώς ορίζονται στις διατάξεις των νόμων: α) ν. 1914/1990 (ΦΕΚ 178 A΄), β) ν.3312/2005 (ΦΕΚ 35Α') και γ) του ν.3453/2007 (ΦΕΚ 74Α'). Με τις διατάξεις αυτές ενσωματώθηκαν στο εσωτερικό δίκαιο και ισχύουν οι διατάξεις της οδηγίας 77/799/ΕΟΚ με τις τροποποιήσεις της, σχετικά, με την «Αμοιβαία Συνδρομή των αρμοδίων αρχών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα της άμεσης φορολογίας». Στο πλαίσιο αυτό ζητήθηκαν στοιχεία από τις γερμανικές φορολογικές αρχές, με επιστολή του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Α. Μπέζα.
Οι αρμόδιες αρχές θα επεξεργαστούν αυτά τα στοιχεία σύμφωνα με τις διατάξεις των νόμων που ορίζουν τα σχετικά με την ανταλλαγή των πληροφοριών και τις διατάξεις του Εσωτερικού δικαίου.
Βασική προτεραιότητα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών είναι η διενέργεια φορολογικών ελέγχων προς όλες τις κατευθύνσεις χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις, με έμφαση ιδίως στις μεγάλες επιχειρήσεις και τα μεγάλα εισοδήματα, για την καταπολέμηση των φαινομένων φοροδιαφυγής, οπουδήποτε αυτά κι αν εκδηλώνονται
Προς το σκοπό αυτό λαμβάνονται συνεχώς όλα τα απαραίτητα νομοθετικά και διοικητικά μέτρα για την ενίσχυση του φοροελεγκτικού μηχανισμού και την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.
Στο πλαίσιο των ελέγχων αυτών αξιολογούνται και ελέγχονται κάθε είδους σχετικές πληροφορίες και στοιχεία που είναι διαθέσιμα στην αρμόδια ελεγκτική αρχή και προέρχονται από οποιαδήποτε πηγή, συμπεριλαμβανομένων και των αλλοδαπών διοικήσεων.
Σημειώνεται επίσης ότι αν κατά τους διενεργούμενους ελέγχους διαπιστώνονται περιπτώσεις που συνδέονται με νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα χρήματος), τότε πέραν των φορολογικών κυρώσεων και ενεργειών, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του ν. 2331/95, όπως ισχύουν, ενημερώνεται αρμοδίως για τις δικές της ενέργειες και η Εθνική Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές δραστηριότητες.
Ο Υφυπουργός
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΠΕΖΑΣ»
13. Στην με αριθμό 9247/28.3.2008 ερώτηση του Βουλευτή κ. Θεόδωρου Καράογλου δόθηκε με το υπ’ αριθμ. 1046112/1089/17.4.2008 έγγραφο από τον Υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών η ακόλουθη απάντηση:
«Σε απάντηση της με αριθ.πρωτ. 9247/28.3.2008 ερώτησης που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Θεόδωρος Καράογλου σχετικά με «προβλήματα στις επιχειρήσεις από τη συνεχιζόμενη απεργία στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης» σας γνωρίζουμε τα εξής:
Α. Με τις διατάξεις των άρθρων 13-21 Ν.2648/98 (ΦΕΚ 238 Α'), όπως ισχύουν, παρέχεται η δυνατότητα στους οφειλέτες του Δημοσίου που αντιμετωπίζουν οικονομική αδυναμία στην εξόφληση των βεβαιωμένων και ληξιπροθέσμων οφειλών τους προς αυτό, να ζητήσουν διευκόλυνση τμηματικής καταβολής αυτών σε μηνιαίες δόσεις ύστερα από έκδοση σχετικής απόφασης του αρμοδίου οργάνου. Ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 48 κατά περίπτωση, ενώ η συνέπεια στη διευκόλυνση έχει ως αποτέλεσμα τον περιορισμό των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής κατά 30% καθώς επίσης κάι την αναστολή της συνέχισης της διαδικασίας της αναγκαστικής εκτέλεσης (έκδοση προγ/τος πλεισ/σμού) και λοιπών μέτρων.
Β. Δεδομένου ότι δεν είναι δυνατό να προσδιοριστούν οι θιγόμενες επιχειρήσεις, δεν μπορεί να δοθεί παράταση για συγκεκριμένες κατηγορίες υποκειμένων στο ΦΠΑ.
Γ. Για τις εισαγωγές σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 17 του Κώδικα ΦΠΑ (ν.2859/2000), η φορολογική υποχρέωση γεννάται και ο φόρος γίνεται απαιτητός από το Δημόσιο κατά το χρόνο που πραγματοποιείται η εισαγωγή των αγαθών, όπως ορίζεται στο άρθρο 10 του ίδιου Κώδικα ΦΠΑ και όχι πριν την πραγματοποίηση αυτής. Κατά συνέπεια δεν προκύπτει εξ αυτού του λόγου ανάγκη αναστολής καταβολής του φόρου.
Ο Υφυπουργός
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΠΕΖΑΣ»
14. Στην με αριθμό 9570/2.4.2008 ερώτηση του Βουλευτή κ. Κωνσταντίνου Ρόβλια δόθηκε με το υπ’ αριθμ. 7017/4/8160/17.4.2008 έγγραφο από τον Yφυπουργό Εσωτερικών, η ακόλουθη απάντηση:
«Σε απάντηση της ανωτέρω ερώτησης, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Κ. Ρόβλιας, σας γνωρίζουμε ότι, από τις διατάξεις του άρθρου 36 του ν. 1568/1985, σε συνδυασμό με τις διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 9 του ν. 3144/2003, προβλέπεται η έκδοση π.δ. για τη θέσπιση ειδικού νομικού πλαισίου, για την προστασία του ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας από κινδύνους για την ασφάλεια και την υγεία του, οι οποίοι προκύπτουν ή ενδέχεται να προκύψουν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του, που παρουσιάζουν εγγενείς ιδιαιτερότητες. Κατ’ εξουσιοδότηση των ως άνω διατάξεων καταρτίσθηκε το σχέδιο π.δ. «Μέτρα υγιεινής και ασφαλείας ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας», το οποίο έχει τύχει της προβλεπόμενης από το άρθρο 95 του Συντάγματος επεξεργασίας του Συμβουλίου της Επικρατείας και εκκρεμεί η υπογραφή και δημοσίευσή του.
Ειδικότερα στην παρ. 2 του άρθρου 4 του ανωτέρω σχεδίου προβλέπεται ότι : «Για την προστασία του προσωπικού σε εξαιρετικές περιπτώσεις συναθροίσεων κατά τις οποίες υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες διάπραξης έκνομων ενεργειών οι Υπηρεσίες της παρούσας παραγράφου χρησιμοποιούν κινητά φράγματα ή άλλο σύγχρονο και κατάλληλο για τον ως άνω σκοπό εξοπλισμό». Σημειώνεται ότι κατά την αρχική διατύπωση (πριν την επεξεργασία από το Σ.τ.Ε.) στη διάταξη αναφερόταν η χρήση ειδικού εξοπλισμού, αλλά επαναδιατυπώθηκε ως ανωτέρω, σύμφωνα με σχετική παρατήρηση του Σ.τ.Ε.
Με την ανωτέρω πρόβλεψη του σχεδίου π.δ. που τίθεται αποκλειστικά για την προστασία της υγείας και ασφάλειας του ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, αφενός μεν εισάγεται εγγενής περιορισμός και προσδιορισμός του είδους του εξοπλισμού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συντρέχουσες περιπτώσεις από αστυνομικούς, ώστε να μην καταλείπεται αμφιβολία για το σκοπό της χρήσης του, αφετέρου δε παρέχεται δυνατότητα να επιλέγεται, ενόψει των τεχνολογικών εξελίξεων, ο πλέον κατάλληλος για την επιδιωκόμενη προστασία.
Ο Υφυπουργός
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΗΝΟΦΩΤΗΣ»)
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Σούρλας): Ευχαριστούμε τον κ. Αϊβαλιώτη.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εισερχόμεθα στη συζήτηση των
ΑΝΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ
Αναφορές και ερωτήσεις πρώτου κύκλου:
Η πρώτη με αριθμό 1590/6-11-2007 ερώτηση του Βουλευτή του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος κ. Κωνσταντίνου Ρόβλια προς τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, σχετικά με τα έργα των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κοινωνία της Πληροφορίας δεν συζητείται λόγω αναρμοδιότητας. Έχει ενημερωθεί γι’ αυτό ο κ. Ρόβλιας.
Εισερχόμεθα στη συζήτηση της δεύτερης με αριθμό 2310/31-3-2008 αναφοράς της Ε΄ Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτού του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας κ. Βέρας Νικολαΐδου προς τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, σχετικά με την υπόθεση Τ.ΑΠ.Α.Π. και την ανταλλάξιμη περιουσία.
Αναλυτικότερα το περιεχόμενο της αναφοράς της κ. Νικολαΐδου έχει ως εξής:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Μαγνησίας Μ. Ασίας-Χορόσκιοϊ και Περιχώρων Καταγομένων, ζητά ενημέρωση για την υπόθεση του Ταμείου Αποκατάστασης Αστών Προσφύγων και την ανταλλάξιμη περιουσία, επειδή εδώ και μια πενταετία έχει σταματήσει η οικονομική επιχορήγηση των προσφυγικών σωματείων από χρήματα που ανήκουν στους πρόσφυγες του 1922 και στα σωματεία τους και επειδή δεν γνωρίζει τι συμβαίνει με τα ανταλλάξιμα κτήματα.»
Θα απαντήσει ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Μπέζας.
Ορίστε, κύριε Υφυπουργέ, έχετε το λόγο.
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΠΕΖΑΣ (Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών): Κυρία συνάδελφε, η αναφορά την οποία καταθέσατε θέτει δύο ζητήματα: την τύχη των ανταλλάξιμων κτημάτων και επιπλέον τη λειτουργία του Τ.ΑΠ.Α.Π. και τις επιχορηγήσεις του προς τα προσφυγικά σωματεία.
Ως προς το πρώτο σκέλος, όπως γνωρίζετε η ανταλλάξιμη περιουσία αποτελείται από κτήματα που εγκαταλείφθηκαν με την ανταλλαγή των ελληνοτουρκικών πληθυσμών. Τα ανταλλάξιμα κτήματα σήμερα είναι περίπου είκοσι οκτώ χιλιάδες. Βέβαια, ο αριθμός τους μεταβάλλεται κατ’ έτος, ανάλογα με τις διαγραφές που γίνονται, τις καινούργιες εγγραφές και τις εκποιήσεις.
Απ’ αυτά υπάρχει ένας μικρός αριθμός –περίπου χίλια- τα οποία δεν κατέχονται από αυθαίρετους κατόχους και αυτά στα οποία δεν υπάρχουν αυθαίρετοι κάτοχοι είναι κτήματα τα οποία διαχειρίζεται η Κτηματική Εταιρεία του δημοσίου. Τα υπόλοιπα στα οποία έχουμε αυθαίρετους κατόχους, υπάγονται στην αρμοδιότητα του Τμήματος Ανταλλάξιμων Κτημάτων της Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.
Δηλαδή στην αρμοδιότητα αυτού του Τμήματος υπάγεται η διοίκηση, η διαχείριση και η εκκαθάριση των περιουσιακών στοιχείων των ανταλλαγέντων μουσουλμάνων, τα οποία περιήλθαν στο ελληνικό δημόσιο με τη σύμβαση ανταλλαγής των ελληνοτουρκικών πληθυσμών.
Τα ανταλλάξιμα κτήματα τα οποία κατέχονται εκποιούνται στους αυθαίρετους κατόχους τους και αυτοί οι κάτοχοι έχουν προτιμησιακό δικαίωμα εξαγοράς και διάφορα άλλα ευεργετήματα, όπως περισσότερες δόσεις και εκπτώσεις, τα οποία προβλέπονται από τις διατάξεις του ν. 357/1976. Να διευκρινίσω, βέβαια, ότι ο ρυθμός εκποίησής τους είναι πάρα πολύ αργός.
Έρχομαι τώρα στο δεύτερο σκέλος της αναφοράς και σε σχέση με αυτό το δεύτερο σκέλος να τονίσω ότι έως το 1998 τα έσοδα από την εκποίηση και διαχείριση της ανταλλάξιμης περιουσίας, καθώς επίσης και τα έσοδα από τις τοκοχρεολυτικές δόσεις των δανείων που είχαν δοθεί για την αποκατάσταση των προσφύγων, αποδίδονταν έως το 1998 στο Τ.ΑΠ.Α.Π., το οποίο ήταν Ν.Π.Δ.Δ. υπαγόμενο στην εποπτεία του Υπουργού Οικονομικών.
Μετά το 1998, με το π.δ.137/1998 καταργήθηκε το Τ.ΑΠ.Α.Π. και όλες οι αρμοδιότητες και τα δικαιώματά του περιήλθαν στο Υπουργείο Οικονομικών και ασκούνται από το Τμήμα που ανέφερα προηγουμένως, το Τμήμα Ανταλλαξίμων Κτημάτων της Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας.
Οι αρμοδιότητες που είχε το Διοικητικό Συμβούλιο του Τ.ΑΠ.Α.Π., μεταξύ των οποίων και οι επιχορηγήσεις των προσφυγικών σωματείων, ασκούνται μετά το π.δ. 137/98 από τον Υπουργό Οικονομικών και από το εξουσιοδοτημένο απ’ αυτόν όργανο που είναι το τμήμα στο οποίο αναφέρθηκα. Τα ταμειακά υπόλοιπα των λογαριασμών του Τ.ΑΠ.ΑΠ. μεταφέρονται στα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού και οι κάθε φύσης δαπάνες που προκύπτουν από το π.δ. 137/98 βαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.
Ολοκληρώνοντας, εκείνο το οποίο θέλω να τονίσω είναι ότι το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών στηρίζει τη διάσωση και τη διάδοση των στοιχείων του μικρασιατικού πολιτισμού και τις μνήμες των χαμένων πατρίδων και συνεχίζει αυτήν την τακτική που υπήρχε από το Τ.ΑΠ.Α.Π. της επιχορήγησης δηλαδή των προσφυγικών σωματείων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Πιο συγκεκριμένα, από το έτος 2003 έως και το έτος 2007 επιχορηγήθηκαν διακόσια οκτώ προσφυγικά σωματεία και η συνολική επιχορήγηση γι’ αυτά τα έτη ανέρχεται σε 456.600 ευρώ.
Σας ευχαριστώ.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Σούρλας): Ευχαριστούμε τον κύριο Υφυπουργό.
Η συνάδελφος κ. Νικολαϊδου έχει το λόγο.
ΒΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ (Ε΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Κύριε Υφυπουργέ, η ανταλλάξιμη περιουσία είναι περιουσία των προσφύγων του 1922. Θα μου επιτρέψετε να πω ότι δεν είστε και τόσο ενημερωμένος για το πώς ξεκίνησε και το πού έχει φθάσει. Βέβαια μου λέτε το τελευταίο σημείο της όλης ιστορίας, ότι διαλύθηκε το 1998 το Τ.ΑΠ.Α.Π. με το τάδε προεδρικό διάταγμα. Το Τ.ΑΠ.Α.Π. ήταν το ταμείο που διαχειριζόταν τα χρήματα. Πρέπει να σας πω ότι τώρα μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα, μία τεράστια περιουσία που το 1922 είχε εκτιμηθεί από την τότε Διεθνή Επιτροπή Εκτίμησης γύρω στα 100.000.000.000 δραχμές για τις ελληνικές περιουσίες και 10.000.000.000 για τις τούρκικες περιουσίες. Είναι γεγονός ότι οι Τούρκοι δεν απέδωσαν τίποτα με τη γνωστή συμφωνία του 1930 μεταξύ Ατατούρκ και Βενιζέλου. Πέρα απ’ αυτό όμως, δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση και να πληρώσουν τελικά πάλι το «μάρμαρο» αυτής της υπόθεσης της μικρασιατικής καταστροφής οι ίδιοι οι πρόσφυγες. Πρέπει να σας πω ότι μιλάμε για χρήματα που το 1998 ξεπερνούσαν τα 150.000.000.000 δραχμές και δεν μπορεί κανείς να υπολογίσει ακριβώς τον αριθμό των κτημάτων, πόσα ήταν τα αστικά, πόσα ήταν τα αγροτικά, αλλά μιλάμε για εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα αστικά και αγροτικά κτήματα.
Από το 1923 μέχρι τουλάχιστον το 1998 οι διαχειριστές του συγκεκριμένου ταμείου, εκτός από την Επιτροπή Αποκατάστασης, στη συνέχεια ήταν η Εθνική Τράπεζα, η 12η Διεύθυνση του Υπουργείου Οικονομικών, η 18η του Υπουργείου Οικονομικών, η 10η και τώρα μου μιλάτε για μία καινούργια. Το Υπουργείο Οικονομικών είναι επί της ουσίας. Το Υπουργείο Οικονομικών όμως δεν μπορεί να διαχειρίζεται και να έχει οικειοποιηθεί τα χρήματα των προσφύγων. Υπήρχε ένα πολύ μεγάλο κίνημα προσφυγικών συλλόγων, προσφυγικών δήμων και άλλων φορέων σε κάθε περιοχή που διεκδικούσε και έπαιρνε για ανάπλαση προσφυγικών τετραγώνων. Αυτό σημαίνει αποκατάσταση προσφύγων. Παλεύαμε για να σβηστούν τα χρέη και υπήρχαν και μία σειρά από άλλα ζητήματα που ο κάθε φορέας από τη δική του πλευρά πάλευε.
Πρέπει να σας πω ότι έχω προσωπική εμπειρία με τους δώδεκα προσφυγικούς συλλόγους στη Νίκαια. Ξέρετε ότι είναι ο μεγαλύτερος προσφυγικός δήμος. Έχουμε αναπλάσει ένα προσφυγικό τετράγωνο με πενήντα έξι οικίες και στο σχεδιασμό όχι μόνο του Δήμου της Νίκαιας αλλά και των υπολοίπων δήμων είναι να αξιοποιήσουν αυτά τα χρήματα που δεν είναι του Υπουργείου, αλλά είναι ιδιωτική περιουσία των προσφύγων. Δεν μπορεί, λοιπόν, να μένει έτσι η κατάσταση.
Απ’ ό,τι μου λέτε, υπάρχει ακόμα ανταλλάξιμη περιουσία. Μέχρι τώρα και οι επιχορηγήσεις και η απόδοση ορισμένων κτημάτων γίνονταν ρουσφετολογικά είτε από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, είτε από την κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. όλα αυτά τα χρόνια. Το έχουμε ζήσει μέσα από την Αυτοδιοίκηση και από τους προσφυγικούς συλλόγους με κάθε λεπτομέρεια. Μου λέτε τώρα ότι επιχορηγήθηκαν για παράδειγμα με μηδαμινά ποσά σίγουρα από το 2003 μέχρι το 2007 εκατόν τριάντα επτά σύλλογοι…
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΠΕΖΑΣ (Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών): Διακόσιοι οκτώ.
ΒΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ (Ε΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Αναφέρατε διακόσιους οκτώ προσφυγικούς συλλόγους. Σας λέω: Είναι δυνατόν οι σύλλογοι της Νίκαιας που είναι ο μεγαλύτερος προσφυγικός δήμος -και μιλάμε για συλλόγους όχι «σφραγίδα», αλλά με πολύ μεγάλη δράση- να μην έχουν πάρει τίποτα και μάλιστα να έχουν αποκλειστεί; Ποιους λοιπόν επιχορηγήσατε; Όποιον έρχεται και ζητάει; Έχουν ζητήσει επανειλημμένα και με έγγραφα.
Το πρόβλημα όμως δεν είναι μόνο αυτή η επιχορήγηση, που είναι ορισμένα ευρώ, για να κάνουν μία προσπάθεια να διατηρήσουν και να μην ξεχαστούν τα ήθη, τα έθιμα, εάν θέλετε, αυτό που λέμε όλοι «αλησμόνητες πατρίδες», παρ’ ότι όλοι ξέρουμε ποια ήταν τα αίτια της Μικρασιατικής Καταστροφής. Όμως, δεν γίνεται μέχρι σήμερα να εξακολουθούν να πληρώνουν την όλη ιστορία οι ίδιοι οι πρόσφυγες δεύτερης και τρίτης γενιάς.
Μην το παρεξηγήσετε, λοιπόν, ότι δηλαδή μιλάμε από σοβινιστικής άποψης, επειδή τυχαίνει να είμαστε προσφυγικής καταγωγής, αλλά αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί.
(Στο σημείο αυτό κτυπάει το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας της κυρίας Βουλευτού)
Ολοκληρώνω, κύριε Πρόεδρε.
Και ξέρετε ποιο είναι το θετικό; Ενώ στη χώρα μας δεν υπάρχουν κτηματολόγιο και δασολόγιο, το κτηματολόγιο της ανταλλάξιμης περιουσίας υπάρχει. Πρέπει, λοιπόν, να αποδώσετε λογαριασμό στους πρόσφυγες για το τι είναι αυτό που έχει απομείνει, τι προοπτική έχει και πώς θα αξιοποιηθεί από τους ίδιους τους πρόσφυγες. Δεν ξέρω με ποιο φορέα, αλλά θα πρέπει να είναι οι προσφυγικοί σύλλογοι και δήμοι μέσα σε αυτόν το φορέα αξιοποίησης.
Εμείς θα επανέλθουμε με το θέμα της ανταλλάξιμης περιουσίας. Είναι ένα τεράστιο θέμα που δεν μπορεί μέσα σε δύο λεπτά ή και περισσότερο να αναλυθεί.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Σούρλας): Μιλάτε ήδη πέντε λεπτά.
ΒΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ (Ε΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Σίγουρα, πάντως, κύριε Υπουργέ, δεν έχετε τελειώσει με το θέμα της ανταλλάξιμης περιουσίας των προσφύγων.
Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Σούρλας): Ευχαριστώ, κυρία Νικολαΐδου.
Το λόγο έχει ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Μπέζας.
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΠΕΖΑΣ (Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών): Κυρία συνάδελφε, επί της ουσίας δεν έχω να συμπληρώσω κάτι περισσότερο από αυτά τα οποία είπα στην πρωτολογία μου. Τα οικονομικά μεγέθη, τα οποία αναφέρατε, είναι μεγέθη τα οποία δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.
ΒΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ (Ε’ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Οι σημερινές τιμές είναι ακόμα μεγαλύτερες.
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΠΕΖΑΣ (Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών): Σας είπα ότι τα περισσότερα από αυτά τα ανταλλάξιμα κατέχονται ήδη και ένας πάρα πολύ μικρός αριθμός είναι μη κατεχόμενα ανταλλάξιμα ακίνητα.
Για τα έτη από το 1998 έως το 2003, για να σας δώσω μία αίσθηση των μεγεθών, θα ήθελα να πω ότι υπήρξε πρόβλεψη στον προϋπολογισμό για τις επιχορηγήσεις των προσφυγικών σωματείων ύψους 50.000.000 δραχμών κατ’ έτος. Από το 2003 και μετά, η πρόβλεψη αυτή είναι περίπου 80.000 ευρώ κατ’ έτος και αυτά τα χρήματα απορροφώνται στο σύνολό τους, ανάλογα και με τις αιτήσεις οι οποίες έχουν υποβληθεί.
Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν στη Διεύθυνση Δ5 Οικονομικού του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και εφόσον δεν υπερβαίνουν το ποσό το οποίο προβλέπεται από τον προϋπολογισμό, απορροφώνται.
ΒΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ (Ε΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Δεν μιλάμε για επιχορηγήσεις, μιλάμε για αξιοποίηση όλης της περιουσίας.
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΠΕΖΑΣ (Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών): Θα σας απαντήσω.
Σε σχέση με τα ακίνητα τα οποία διαχειρίζεται η Κ.Ε.Δ., τα μη κατεχόμενα, για να σας δώσω και πάλι μεγέθη, θα πρέπει να σας πω ότι για τα ανταλλάξιμα αυτά ακίνητα, μετά από διαχειριστικές πράξεις στις οποίες έχει προβεί η Κ.Ε.Δ. στο διάστημα από το 1991 έως το 2007 –κοιτάξτε πόσα χρόνια, από το 1991 έως το 2007!- έχει εισπραχθεί ένα συνολικό ποσό περίπου της τάξεως των 8.000.000 ευρώ. Δεν έχει καμμία σχέση αυτός ο αριθμός με τα μεγέθη τα οποία αναφέρατε, τα δισεκατομμύρια ή τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
ΒΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ (Ε΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Στις σημερινές τιμές είναι ακόμα μεγαλύτερα.
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΠΕΖΑΣ (Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών): Το 75% αυτού του ποσού, που αποτελεί πόρο υπέρ του ελληνικού δημοσίου, βρίσκεται κατατεθειμένο σε τραπεζικό λογαριασμό και είναι διαθέσιμο για την αποκατάσταση και για δράσεις υπέρ αστέγων και κληρονόμων προσφύγων της Μικρασιατικής Καταστροφής.
Επιπλέον θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών λειτουργεί εδώ και αρκετό διάστημα μία ειδική επιτροπή, η οποία έχει ως αντικείμενο τη μελέτη για την καλύτερη αξιοποίηση και διαχείριση των δημόσιων κτημάτων και των ανταλλάξιμων κτημάτων. Αυτή η επιτροπή θα πρέπει να υποβάλει τα πορίσματα και τις προτάσεις της μέχρι τέλος Ιουλίου στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.
Ευχαριστώ πολύ.
ΒΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ (Ε΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Εννοείτε εκποίηση αυτών των κτημάτων και όχι αξιοποίηση.
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΠΕΖΑΣ (Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών): Απάντησα. Αξιοποίηση και διαχείριση.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Σούρλας): Ευχαριστούμε, κύριε Υπουργέ.
Εισερχόμεθα στη συζήτηση της τρίτης με αριθμό 10823/18-4-2008 ερώτησης του Βουλευτή του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ. Αθανασίου Λεβέντη προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σχετικά με τη λειτουργία Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Σπάρτης.
Ο συνάδελφος κ. Λεβέντης αναλυτικότερα αναφέρει στην ερώτησή του τα εξής:
«Με την υπ’ αριθμόν 817/17-10-2007 ερώτησή μας, ζητήσαμε ενημέρωση και τι μέτρα θα πάρετε, αναφορικά με θέματα λειτουργίας της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού (Μ.Τ.Ν.) στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Σπάρτης.
Με τη ΓΠ 130594/20-11-2007 απάντησή σας, μας γνωρίσατε ότι κατόπιν εντολής σας (αριθμός εντολής 2451) το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Υ.Π.) διενεργεί έρευνα από 4/7/2007.
Επειδή ο χρόνος ο οποίος έχει παρέλθει από την έναρξη του ελέγχου –οκτώ μήνες- είναι σημαντικός και ικανός για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, επειδή σε πρόσφατα δημόσια κείμενα της Διοίκησης του Νοσοκομείου γίνεται αόριστη αναφορά σε γεγονότα και προσπάθειες δυσφήμησης της Μ.Τ.Ν., χωρίς να κατονομάζονται οι μετέχοντες σε αυτά τα σχέδια, επειδή οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, ασθενείς, ιατροί, εργαζόμενοι και ολόκληρη η τοπική κοινωνία έχουν αναφαίρετο δικαίωμα να γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Σπάρτης, ερωτάται ο κύριος Υπουργός:
1. Τι μέτρα έχετε πάρει ή προτίθεστε να πάρετε για την προστασία της ανωτέρω Μ.Τ.Ν. από γεγονότα και προσπάθειες δυσφήμησής της, αλλά και για τη διασφάλιση της ασφαλούς και αποτελεσματικής λειτουργίας της;
2. Να μας κοινοποιήσετε άμεσα ακριβές αντίγραφο του πορίσματος ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, που διενεργεί έρευνα σχετική από 4/7/2007 και ποιοι οι λόγοι της καθυστέρησης επί οκταμήνου;».
Στην ερώτηση του κ. Λεβέντη θα απαντήσει ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Παπαγεωργίου.
Κύριε Υπουργέ, έχετε το λόγο.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε.
Αγαπητέ συνάδελφε, από την Πάτρα στην Κομοτηνή, από την Κομοτηνή στον Πύργο, από τον Πύργο στην Σπάρτη. Συνεχίζουμε αυτό το οδοιπορικό στα νοσοκομεία και στα θέματα της υγείας. Πιστεύω ότι η συζήτηση γίνεται σε πολύ καλό επίπεδο και συμβάλλει στην προώθηση και στην επίλυσή τους και γι’ αυτό σας ευχαριστώ.
Η Μονάδα του Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου της Σπάρτης όπως πολύ καλά γνωρίζετε, από το 2006 λειτουργεί πλέον σε μια σύγχρονη κτηριακή εγκατάσταση με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, μια δαπάνη η οποία ξεπέρασε το 1.000.000 ευρώ και σήμερα πιστεύουμε ότι παρέχει υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου στο συγκεκριμένο τομέα εξυπηρετώντας έτσι περισσότερους από πενήντα μόνιμους ασθενείς, διενεργώντας εξακόσιες πενήντα, ίσως και επτακόσιες αιμοκαθάρσεις το μήνα. Έχει περίπου είκοσι κρεβάτια. Δέκα τρία με δέκα τέσσερα από αυτά χρησιμοποιούνται για τα συνηθισμένα περιστατικά. Υπάρχουν και τρεις κλίνες οι οποίες χρησιμοποιούνται για εξαιρετικές περιπτώσεις και τρεις κίτρινες, οι γνωστές για ηπατίτιδα C, AIDS και λοιπά, έτσι ώστε να μη διατρέχει κανένα κίνδυνο ο ασθενής ο οποίος δεν έχει απολύτως κανένα πρόβλημα εκτός από τη νεφρική του ανεπάρκεια.
Είναι αλήθεια επίσης ότι από κάποια στιγμή και μετά εμφανίζεται κάποιο πρόβλημα δυσλειτουργίας της μονάδας όχι σε επιστημονική βάση αλλά ανάμεσα σε σχέσεις των συναδέλφων γιατρών της Μονάδας, ανάμεσα στο Διευθυντή της Μ.Ε.Θ., μιας επιμελήτριας, ανάμεσα στο Σύλλογο των Νεφροπαθών και στους γιατρούς, έτσι ώστε να διαταράσσεται αυτό το ήρεμο κλίμα και οπωσδήποτε αυτό να μην είναι υπέρ του καλού επιπέδου των παρεχομένων υπηρεσιών και να δημιουργεί στην ευρύτερη κοινωνία κάποιο πρόβλημα. Έτσι με αφορμή μια αναφορά η οποία γίνεται από έναν από τους γιατρούς αλλά και από τον Σύλλογο των Νεφροπαθών διατάσσεται από πλευράς Υπουργού Υγείας έρευνα μέσω του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Υγείας. Κατά τη διάρκεια αυτού του ελέγχου συμβαίνουν και κάποια άλλα γεγονότα, ένας διαπληκτισμός ανάμεσα στον Πρόεδρο του Συλλόγου των Νεφροπαθών που πολύ καλά γνωρίζετε, στον Διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, ανάμεσα στους γιατρούς κάποιες διοικητικές παραλήψεις και διατάσσεται επίσης έρευνα Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης έτσι ώστε όλα αυτά να διαλευκανθούν.
Επειδή το θέμα και μια πολυπλοκότητα είχε και εμπλέκονταν διάφοροι φορείς και με σκοπό να εκτονωθεί η όλη κατάσταση και να δοθεί μια λύση έτσι ώστε η μονάδα να λειτουργεί σωστά και τα υπόλοιπα προβλήματα να ξεπεραστούν, αφού ουσιαστικά από ό,τι φαίνεται και από το πόρισμα πρόβλημα δημόσιας υγείας δεν υπήρχε, τελικά το πόρισμα κατετέθη, το πόρισμα της Ε.Δ.Ε. είναι και αυτό στην κατάθεσή του και λαμβάνονται και κάποια πρόσθετα διοικητικά μέτρα ώστε οι όποιες παραλήψεις, τα όποια λάθη να αποδοθούν εκεί. Βασικός στόχος μας όμως να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα και η μονάδα να συνεχίσει να λειτουργεί ομαλά.
Στη δευτερολογία και με όποια καινούργια στοιχεία αγαπητέ συνάδελφε, θα προσθέσω και θα απαντήσω.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Σούρλας): Το λόγο έχει ο κ. Λεβέντης.
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Κύριε Πρόεδρε, ασφαλώς μέριμνα όλων μας είναι να αποδοθούν οι καλύτερες δυνατές υπηρεσίες υγείας σε όλους αυτούς που τις έχουν ανάγκη. Οι Μονάδες Τεχνητού Νεφρού ανά τη χώρα προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες. Αυτή είναι η προσπάθειά μας.
Πλην όμως στη συγκεκριμένη μονάδα υπάρχουν διάφορα προβλήματα, παρατράγουδα αν θέλετε, από το 2004. Επανειλημμένα έχω καταθέσει ερωτήσεις γιατί προμηθεύτηκαν παραδείγματος χάριν μηχανήματα χωρίς να έχουν τηρηθεί οι διαδικασίες. Μάλιστα, έγινε δωρεά από μια εταιρεία η οποία μετά ήταν η μόνη που μπορούσε να ελέγχει τα πράγματα και έτσι υποχρεωτικά έπαιρναν από εκεί τα υλικά. Και ξέρουμε πόσο υψηλό είναι το κόστος. Όλα αυτά δημιούργησαν μια ένταση.
Υπήρξε μία ένταση επίσης με τους νεφροπαθείς και βέβαια οδηγηθήκαμε σε μία κατάσταση που δεν είναι καθόλου ευχάριστη.
Αυτό όμως που είναι απαράδεκτο, κύριε Υπουργέ, είναι ότι κάποιοι που βλέπουν στραβά και που δεν τα καταπίνουν, δεν τα αποσιωπούν, αλλά προσπαθούν να τα διορθώσουν, αυτοί μπαίνουν στο στόχαστρο. Και το να διατάσσονται έξι διαδοχικές Ε.Δ.Ε. εναντίον μιας γιατρού, η οποία έχει δώσει την ψυχή της, όχι μόνο αυτή και άλλοι ασφαλώς, αλλά έχει δώσει την ψυχή της και να γίνεται μετά βαθμολογία και η συγκεκριμένη γιατρός η οποία βαθμολογείτο πάντοτε με άριστα από τον ίδιο βαθμολογητή να βαθμολογείται τώρα με 01 και με 02, κύριε Υπουργέ, κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Σπάρτης ή της Δανιμαρκίας, όπως θέλετε πείτε το. Επομένως, εδώ έγινε αυτός ο έλεγχος από τους ελεγκτές της δημόσιας υγείας και εμείς αναμένουμε το πόρισμα το οποίο είναι από τον Αύγουστο του 2007 και ακόμα δεν έχει έρθει στα χέρια μας. Με επανειλημμένες ερωτήσεις το έχουμε ζητήσει. Δεν ξέρω αν είναι διαθέσιμο και αν μπορούμε και εμείς να το δούμε.
Από εκεί και πέρα όμως, κύριε Υπουργέ, νομίζω ότι δεν θα πρέπει αυτοί οι οποίοι πράγματι ενδιαφέρονται, αγωνιούν, δίνουν την ψυχή τους για να γίνει κάτι καλύτερο στο χώρο της υγείας, αυτοί να διώκονται και μάλιστα με αυτόν τον τρόπο, ο οποίος είναι επιεικώς απαράδεκτος. Θέλω να πιστεύω ότι θα μεριμνήσετε -και ξέρω και την ευθυκρισία σας και την ευαισθησία σας- ώστε αυτά τα φαινόμενα να ξεπεραστούν, να διορθωθούν, να μην έχουμε διώξεις εναντίον ανθρώπων οι οποίοι πράγματι δεν πρέπει να διώκονται -πιστεύω εγώ τουλάχιστον που έχω παρακολουθήσει επί έτη το θέμα- και οπωσδήποτε να μπορέσει έτσι να λειτουργήσει απρόσκοπτα και χωρίς προβλήματα η μονάδα για το καλό όλων των εχόντων της ανάγκης της.
Ευχαριστώ.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Σούρλας): Ευχαριστούμε, κύριε Λεβέντη.
Κύριε Υπουργέ, έχετε το λόγο.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια, κύριε συνάδελφε. Εγώ θέλω να πω και να ξεκαθαρίσω κάτι που έχει και ιδιαίτερη σημασία, ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα στο επίπεδο λειτουργίας έτσι ώστε αυτό να έχει επιπτώσεις στην υγεία των νεφροπαθών και έτσι να μην δημιουργούνται εντυπώσεις, οι οποίες οδηγούν σε συμπεράσματα. Αυτό κανείς δεν το λέει, ούτε και το πόρισμα, απ’ ό,τι γνωρίζουμε, δεν λέει τέτοια πράγματα.
Είπα και στην πρωτολογία μου, επαναλαμβάνω και τώρα ότι υπάρχουν κάποιες παραλείψεις διοικητικές απ’ όλες τις πλευρές. Εγώ να δικαιολογήσω ότι κάποιος πάνω στην αγανάκτησή του κάποια στιγμή που μπορεί να θεωρεί ότι αδικείται –δεν είμαι εγώ αυτός ο οποίος θα κρίνει αυτά τα πράγματα- και ο ίδιος να ενεργεί έτσι, ώστε αυτή η ενέργειά του να μην είναι η χρηστή, να μην είναι η σωστή. Γι’ αυτό και έχουν επιβληθεί σε πρώτο βαθμό κάποιες ποινές από πλευράς Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου, οι οποίες είναι οι ελάχιστες, οι μικρότερες. Παραπέμπονται στο Πειθαρχικό της υγειονομικής περιφέρειας πάλι για τέτοιες παραλείψεις διοικητικής μορφής και θεωρώ ότι από κάθε πλευρά θα πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια και εμείς προς αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθούμε, έτσι ώστε τα πράγματα ομαλά να εξελιχθούν και η πράγματι πολύ καλά οργανωμένη μονάδα του Νοσοκομείου της Σπάρτης να προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και να μην δημιουργούνται εικόνες τέτοιες που δεν έχουν θετικό αντίκτυπο ούτε για το ιατρικό σώμα ούτε για το σύστημα υγείας της χώρας μας ούτε και για μια κοινωνία όπως είναι η Σπάρτη που τέτοια πράγματα δεν θέλει να τα βλέπει.
Θεωρώ πως από κάθε πλευρά θα καταβληθεί προσπάθεια να εκτονωθεί η κρίση που δημιουργήθηκε και που –το λέω και το τονίζω- όπως φαίνεται και από τα πορίσματα υπάρχει και στις δύο πλευρές. Όσον αφορά για τη δημοσιοποίηση, επειδή υπάρχει μία διάκριση σύμφωνα με τη νομοθεσία για τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του πορίσματος, πριν λάβουν γνώση οι εγκαλούμενοι δεν μπορεί να δημοσιοποιηθεί και γι’ αυτόν το λόγο παραμένει με τη μορφή του εμπιστευτικού, ώστε, όταν αυτή η διαδικασία προχωρήσει, τότε να είναι στα χέρια του καθενός και να μπορεί να ενεργήσει και να λάβει γνώση για ό,τι υπάρχει.
Ευχαριστώ πάρα πολύ.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Σούρλας): Ευχαριστούμε, κύριε Υπουργέ.
Εισερχόμεθα στη συζήτηση της τέταρτης με αριθμό 3908/8-1-2008 ερώτησης του Βουλευτή του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Κωνσταντίνου Αϊβαλιώτη προς τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις της Ελλάδος προς τρίτες χώρες.
Το περιεχόμενο της ερώτησης του κ. Αϊβαλιώτη έχει ως εξής:
«Ποια είναι τα συνολικά κονδύλια τα οποία έδωσαν οι Έλληνες φορολογούμενοι από το 1991 ως σήμερα προς χώρες εντός και εκτός Ευρώπης ως δωρεάν βοήθεια και ως (μη αποπληρωθέντα ακόμη) δάνεια;».
Στην ερώτηση του κυρίου συναδέλφου θα απαντήσει ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Μπέζας.
Κύριε Υπουργέ, έχετε το λόγο.
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΠΕΖΑΣ (Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών):
Κύριε συνάδελφε, θα είμαι πάρα πολύ σύντομος στην απάντησή μου. Πράγματι η χώρα μας διαθέτει χρήματα σε τρίτες χώρες και διαθέτει αυτά τα χρήματα κυρίως ως παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας για την ανάπτυξη κοινωνικών δομών, σύμφωνα πάντα με τις επιταγές των διεθνών οργανισμών στους οποίους η χώρα είναι μέλος και σε πολλές περιπτώσεις αυτά τα χρήματα διατίθενται για άλλους σκοπούς, όπως στο πλαίσιο διμερών, διακρατικών συμφωνιών.
Τα κονδύλια αυτά δεν διατίθενται μέσω του προϋπολογισμού αλλά κυρίως μέσω ειδικών λογαριασμών. Το Υπουργείο μας, το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών δεν εμπλέκεται στη σκοπιμότητα αυτών των χρηματοδοτήσεων. Από τη στιγμή, λοιπόν, που το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών δεν εμπλέκεται στη σκοπιμότητα διαχείρισης τέτοιων κονδυλίων δεν μπορούμε να προχωρήσουμε και σε δημοσιοποίηση στοιχείων για χρηματοδότηση τρίτων χωρών. Νομίζω ότι την ερώτησή σας αυτή θα πρέπει να την απευθύνετε σε όλα τα Υπουργεία τα οποία μέσω προγραμμάτων παρέχουν οικονομική βοήθεια σε τρίτες χώρες, ώστε να πάρετε τα αναλυτικά στοιχεία τα οποία ζητάτε.
Ευχαριστώ.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Σούρλας): Ευχαριστούμε, κύριε Υπουργέ.
Κύριε Αϊβαλιώτη, έχετε το λόγο.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΪΒΑΛΙΩΤΗΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Τον κ. Μπέζα τον θεωρώ έναν σοβαρό πολιτικό. Το έχω ξαναπεί εξάλλου στην Αίθουσα της Βουλής. Αυτό που θα πω δεν έχει προσωπική αιχμή. Αναφέρομαι στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Η αφορμή της ερώτησής μου ήταν ένας φάκελος τον οποίο έλαβα από το Υπουργείο Εξωτερικών στον οποίο περιγράφονται τα κονδύλια τα οποία δίνονται σ’ ένα σωρό χώρες των Βαλκανίων. Και μου έκανε εντύπωση γιατί η Ελλάδα, όπως όλοι γνωρίζουμε, δεν είναι Ελβετία. Υπάρχουν χρήματα τα οποία περισσεύουν για κάποιες χώρες όπως τα Σκόπια ή η Αλβανία; Μπορούμε να επιβαρύνουμε συνεχώς τον Έλληνα φορολογούμενο, ο οποίος βογκάει, και με όλα αυτά που βλέπουμε γύρω μας, με την αύξηση των τιμών κι όλα αυτά, για να υπάρχουν κάποια χρήματα τα οποία θα δίνονται σε κάποιες χώρες οι οποίες, εν πάση περιπτώσει, δεν δείχνουν και άριστη συμπεριφορά έναντι της Ελλάδας; Να μην επεκταθώ σχετικά με τους Σκοπιανούς και τους Αλβανούς. Ξυλοφορτώνουν τους Βορειοηπειρώτες, εφαρμόζουν ρατσιστικές τακτικές στην ελληνική εθνική μειονότητα της Αλβανίας, ενώ οι Σκοπιανοί μας προκαλούν ισχυριζόμενοι ότι είναι ψευτομακεδόνες.
Και δεν είναι μόνο η δωρεάν βοήθεια ή τα χαμηλότοκα δάνεια. Είναι και οι εκκρεμούσες οφειλές. Βλέπω εδώ σε έγγραφο του Υπουργείου Εξωτερικών ότι η Αλβανία μας χρωστάει 3.000.000, συν τους τόκους 4.200.000. Βλέπω μια άλλη οφειλή, 16.000.000 απαίτηση του Ελληνικού Δημοσίου συν 23.000.000 τόκους. Μιλάμε για μια κατάσταση η οποία είναι λίγο απίστευτη. Δεν είναι, επαναλαμβάνω, μόνο η απευθείας οικονομική βοήθεια.
Μάλιστα στον φάκελο του Υπουργείου Εξωτερικών βλέπω ότι χρηματοδοτήσαμε σχολείο στην περιοχή των Τιράνων. Εγώ ξέρω ότι οι Έλληνες της Αλβανίας ζουν στη Βόρειο Ήπειρο, στο νότιο μέρος της χώρας. Βλέπω επίσης ότι δώσαμε χρήματα στο Αζερμπαϊτζάν, βλέπω ότι δώσαμε χρήματα στην Αδριανούπολη, βλέπω ότι η Τουρκία χρηματοδοτείται, τουρκικές μη κυβερνητικές οργανώσεις χρηματοδοτούνται από την Ελλάδα. Ή μάλλον, για να είμαι ακριβής, σχέδια τα οποία υλοποιούνται στην Τουρκία χρηματοδοτούνται από την Ελλάδα, βλέπω ότι κάναμε ηλεκτρονική διοίκηση του Δήμου Σκοπίων, βλέπω ότι έχουμε Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας στην πόλη των Σκοπίων και το χρηματοδοτούμε, βλέπω το ρόλο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη Τουρκία, που πάλι χρηματοδοτείται από την Ελλάδα κι ένα σωρό πράγματα. Επίσης, 100.000 ευρώ για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σκοπίων. Για όλα αυτά τα χρήματα πρέπει να σας ρωτήσω, κύριε Υπουργέ, γιατί χρειαζόμαστε πληροφόρηση.
Και τελειώνω, κύριε Πρόεδρε, με το εξής. Πόσα είναι συνολικά τα κονδύλια, συνολικά το ποσό; Μην μπείτε σε λεπτομέρειες. Φαίνονται εδώ οι λεπτομέρειες. Πόσο είναι συνολικά το ποσό με το οποίο επιβαρύνθηκε ο Έλληνας φορολογούμενος από το 1991 έως σήμερα; Για να καταλάβουμε εάν πράγματι είμαστε μία πολύ πλούσια και ευημερούσα χώρα που μπορούμε να επιβαρύνουμε τους Έλληνες φορολογούμενους για να χρηματοδοτούμε όλες αυτές τις χώρες από το υστέρημα των Ελλήνων φορολογουμένων πάντα, ή όχι.
Ευχαριστώ.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Σούρλας): Κύριε Υπουργέ, έχετε το λόγο.
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΠΕΖΑΣ (Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών):
Κύριε συνάδελφε, σας απάντησα και στην πρωτολογία μου ότι εμείς ως Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στη δημοσιοποίηση τέτοιων στοιχείων. Και δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στη δημοσιοποίηση τέτοιων στοιχείων για δύο λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι, όπως ανέφερα και προηγουμένως, διότι εμείς δεν εμπλεκόμαστε άμεσα στη σκοπιμότητα διαχείρισης αυτών των κονδυλίων κι ο δεύτερος επίσης πολύ σημαντικός λόγος είναι ότι εμείς, οι οποίοι δεν εμπλεκόμαστε άμεσα στη σκοπιμότητα αυτών των κονδυλίων, δεν μπορούμε να αναφερθούμε σε δεδομένα τα οποία είναι στοιχεία ευαίσθητου χαρακτήρα, είναι στοιχεία τα οποία άπτονται θεμάτων εθνικής ασφάλειας και διεθνούς πολιτικής της χώρας.
Ευχαριστώ.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Σούρλας): Κύριε Αϊβαλιώτη, πρέπει να ξέρετε ότι υπάρχει η διαδικασία της αίτησης κατάθεσης εγγράφων. Έχει δίκιο ο κύριος Υπουργός. Θα μπορούσατε να καταθέσετε μια αίτηση καταθέσεως εγγράφων προς όλα τα Υπουργεία, τα οποία θα σας ενημερώσουν.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΪΒΑΛΙΩΤΗΣ: Εγώ ποσό ζήτησα, ένα ποσό.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Σούρλας): Ο κύριος Υπουργός σας είπε. Από τα επιμέρους ποσά τα οποία κάθε Υπουργείο διαθέτει θα προκύψει το συνολικό.
Η διαδικασία η κοινοβουλευτική είναι σαφής. Το λέω προς διευκόλυνσή σας όχι προς παρατήρηση.
Αναφορές και Ερωτήσεις δεύτερου κύκλου:
Πρώτη και τελευταία ερώτηση είναι η με αριθμό 3683/21-12-2007 του Βουλευτή του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος κ. Βασίλειου Κεγκέρογλου προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σχετικά με την πληρωμή των εφημεριών των ιατρών του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) στο Παγκρήτιο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠαΓΝΗ).
Η ερώτηση του κ. Κεγκέρογλου σε περίληψη έχει ως εξής:
«Οι γιατροί του Εθνικού Συστήματος Υγείας στο Παγκρήτιο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου πραγματοποιούν στάση εργασίας διαμαρτυρόμενοι για την ασυνέπεια του Υπουργείου καθώς για μία ακόμα φορά δεν καταβάλλει τα χρήματα για τις εφημερίες που έχουν ήδη κάνει. Οι γιατροί σύμφωνα με ανακοίνωσή τους είναι αποφασισμένοι εάν δεν δοθεί λύση, να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου.
Επειδή η πολιτεία οφείλει να είναι συνεπής έναντι των λειτουργών της υγείας, ερωτάται ο κύριος Υπουργός γιατί δεν έχουν ακόμα πληρωθεί οι εφημερίες των γιατρών του Ε.Σ.Υ. στο Παγκρήτιο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου και σε ποιες συνέπειες θα προβούν προκειμένου αυτές να πληρωθούν άμεσα.
Στην ερώτηση του κ. Κεγκέρογλου θα απαντήσει ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Παπαγεωργίου.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Αγαπητέ συνάδελφε, γνωρίζετε πολύ καλά ότι δεν είναι το Υπουργείο που δεν πληρώνει, για να τοποθετούμε τα πράγματα στην σωστή τους διάσταση, αλλά είναι ότι ο Πάρεδρος δεν εγκρίνει τα εντάλματα πληρωμής δίνοντας τη δική του ερμηνεία –για να μην πω τίποτε άλλο- στο νόμο με τον οποίο αναστείλαμε την εφαρμογή του προεδρικού διατάγματος, έτσι ώστε να προετοιμαστούμε καλύτερα κι έτσι ώστε να μην έχει επίδραση αυτή η προετοιμασία στη λειτουργία των νοσοκομείων και να εναρμονιστούμε πλήρως με τις κοινοτικές οδηγίες, κάτι που έρχεται από το 1993, που δεν κάνατε κάτι έτσι ώστε και η προετοιμασία να γίνει και η ενσωμάτωση στο Κοινοτικό Δίκαιο, που έρχεται το 2005 με το υπ’ αριθμόν 76 προεδρικό διάταγμα. Αυτά τα γνωρίζετε πάρα πολύ καλά.
Επίσης, γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι τον Ιανουάριο επιχειρήθηκε για κάποιους λόγους να δημιουργηθεί μία ένταση, να υπάρξει ένα πρόβλημα γύρω από τις εφημερίες και τότε η συντριπτική πλειοψηφία των Παρέδρων εγκρίνει τα εντάλματα πληρωμής, πλην όμως υπάρχουν τρεις Πάρεδροι, μεταξύ αυτών και ο Πάρεδρος του Ηρακλείου όπου δίνει τη δική του ερμηνεία -και δεν θα έλθω να σχολιάσω πάρα πέρα αν και έχω άποψη, όπως όλοι έχουμε άποψη- και δημιουργεί ένα πρόβλημα.
(Στο σημείο αυτό την Προεδρική Έδρα καταλαμβάνει ο Πρόεδρος της Βουλής κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΙΟΥΦΑΣ)
Μέχρι τον Φεβρουάριο μήνα το Υπουργείο μέσω των αποθεματικών των νοσοκομείων έδωσε εντολή και πληρώθηκαν, όπως το ίδιο γίνεται και αυτήν τη στιγμή που συζητάμε μέχρις ότου το θέμα ρυθμιστεί οριστικά και δεν θα υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα.
Δεν καταλαβαίνω, λοιπόν, προς τι όλη αυτή η ανησυχία και η ένταση για ένα θέμα που γνωρίζετε πάρα πολύ καλά που οφείλεται.
Ευχαριστώ πολύ.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Δημήτριος Σιούφας): Ο κ. Κεγκέρογλου έχει το λόγο.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Την Παρασκευή ο Πρωθυπουργός απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για τα προβλήματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας τα παρουσίασε όλα ρόδινα.
Κύριε Υπουργέ, δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: Ή ο Πρωθυπουργός δεν είναι πλήρως ενημερωμένος για την κατάσταση του δημόσιου συστήματος υγείας και λέει αυτά που λέει, ή είναι ενήμερος, γνωρίζει την πραγματικότητα και δεν πράττει τίποτα προκειμένου να αλλάξει η κατάσταση. Σε κάθε πάντως περίπτωση η πολιτική σας, οι παραλήψεις σας, οι πράξεις σας οδηγούν σε μεγαλύτερα προβλήματα το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Θα σας θυμίσω, ότι πριν ακριβώς δύο μήνες στην Αίθουσα αυτή με διαβεβαιώσατε ότι το πρόβλημα με την πληρωμή των εφημεριών απ’ όπου και αν προέρχεται, λύθηκε. Εγώ σας πίστεψα καλόπιστα και περίμενα το αποτέλεσμα. Όμως, το αποτέλεσμα σας διέψευσε. Γιατί στην καλύτερη περίπτωση η νομοθετική σας ρύθμιση δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Η συλλογική σύμβαση την οποία επικαλεστήκατε δεν έχει ακόμα υπογραφεί και δεν φαίνεται να υπογραφεί. Πληρώθηκαν οι εφημερίες του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου με εντολή του Υπουργείου από τα αποθεματικά των δύο νοσοκομείων και ερχόμαστε μετά από δύο μήνες να έχουμε το ίδιο πρόβλημα με επίσχεση εργασίας, να έχουμε το ίδιο πρόβλημα με απεργίες των γιατρών και ειδικευομένων και ειδικευμένων και να έχουμε ξανά μη ασφαλείς εφημερίες στα νοσοκομεία.
Χθες δώσατε πάλι εντολή να πληρωθούν από τα αποθεματικά των ταμείων. Αυτό που χρειάζεται είναι μια οριστική λύση του θέματος. Αυτό ζητάμε. Γι’ αυτό επανερχόμαστε, για να μη θέτουμε τα νοσοκομεία σε καθεστώς ημιπαρανομίας, πράγμα που γνωρίζετε, για να έχουμε ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων. Αυτό ζητάμε.
(Στο σημείο αυτό κτυπάει το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας του κυρίου Βουλευτή)
Αν ο κ. Αλογοσκούφης – λίγο την ανοχή σας, κύριε Πρόεδρε – δεν εγκρίνει για δημοσιονομικούς λόγους την πρόσληψη γιατρών και τα απαραίτητα χρήματα, να το πούμε, να το ξέρει ο ελληνικός λαός ότι αυτό είναι το πρόβλημα. Γιατί είδαμε ένα άλλο κρούσμα, που θα συζητήσουμε και σήμερα στο νομοσχέδιο, να ζητείται πίσω το επίδομα που δόθηκε στους υπαλλήλους των υγειονομικών περιφερειών και να ζητείται από τον κάθε εργαζόμενο να επιστρέψει 1.800 ευρώ. Αυτά είναι αστεία πράγματα.
Όμως, η υγεία και ο δημόσιος βίος θέλει σοβαρότητα και πιστεύω ότι υπάρχουν οι άνθρωποι, αν δουλέψουν και αν έχουν το στόχο – και με τη δική σας ακόμα Κυβέρνηση – να φέρουν αποτέλεσμα. Όμως πείτε μας ειλικρινά πότε θα προσλάβετε γιατρούς, πόσους γιατρούς και ποια αναπροσαρμογή των αποδοχών τους θα κάνετε, ούτως ώστε να ρυθμιστεί το θέμα με την οδηγία, η οποία ξέρετε ότι ήδη μέχρι το τέλος του 2006 είχε παράταση για να εφαρμοστεί, αλλά από κει και πέρα ήταν το πρόβλημα.
Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Δημήτριος Σιούφας): Το λόγο έχει ο Υφυπουργός κ. Παπαγεωργίου.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Θα σας πληροφορήσω, αγαπητέ συνάδελφε, ότι ο Πρωθυπουργός απαντώντας στον Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ήξερε πολύ καλά τι έλεγε και αισθανόταν υπερήφανος, γιατί οι προτεραιότητες της Κυβέρνησης στο χώρο της υγείας πιάνουν τόπο και τα αποτελέσματα είναι ορατά, είτε αφορούν την πρόσληψη προσωπικού, με στοιχεία τα οποία κατετέθησαν από την πλευρά του Α.Σ.Ε.Π., όχι από την πλευρά του Υπουργείου – όπου απάντηση δεν υπήρξε – όπως και για τις υπόλοιπες αδυναμίες στην τοποθέτηση του Προέδρου σας, όπου –επιτρέψτε μου να πω την έκφραση – τον αφήσατε εκτεθειμένο από τα στοιχεία που του δώσατε.
Όσον αφορά στο θέμα της πληρωμής των εφημεριών, αγαπητέ συνάδελφε, δεν σας προκαλεί ενδιαφέρον γιατί τρεις μόνον από τους πενήντα πέντε Παρέδρους δεν υπογράφουν τα εντάλματα, όταν έχει εκφραστεί και η ευχή και η επιθυμία από πλευράς Ελεγκτικού Συνεδρίου να κινηθούν προς την κατεύθυνση που και πέρσι ήταν; Οι υπόλοιποι παραβαίνουν το νόμο σε όλη την Ελλάδα; Αυτό δεν σας κινεί την περιέργεια; Εγώ δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο, αλλά θα πω ότι είναι μόνο δική τους προσωπική ερμηνεία, αλλά λάθος ερμηνεία.
Επιπλέον, ξέρετε πολύ καλά και ανακοινώθηκε επίσημα – αυτό είναι που σας ανησυχεί – ότι υπογράφεται η συλλογική σύμβαση, όπου το θέμα λύνεται. Και επιπλέον αποτελεί και τη βάση του νέου μισθολογίου μετά από είκοσι χρόνια. Διότι μετά τον ιδρυτικό νόμο και τους μισθούς που δώσατε τότε για να προκαλέσετε την προσέλευση, δεν ασχοληθήκατε ξανά με το μισθολόγιο των γιατρών του Ε.Σ.Υ.
Έτσι φτάσαμε εκεί που φτάσαμε και όλα τα πράγματα είναι γνωστά, δεν προσθέτω τίποτε το καινούργιο. Σας λέω, λοιπόν, και πάλι ότι το θέμα έχει παραπεμφθεί από το αρμόδιο τμήμα στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όπου πριν από το κλείσιμο, αυτόν δηλαδή το μήνα, θα βγάλει την απόφαση.
Θεωρούμε ότι έχουμε πείσει ότι κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση. Ζητήσαμε αυτόν το χρόνο για να προσαρμοστούμε, χωρίς να διαταράσσεται η ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων, έτσι ώστε να γίνει σωστή κατανομή των καινούργιων θέσεων των γιατρών που έχουν συμφωνηθεί ανάμεσα στα Υπουργεία Υγείας, Οικονομίας και στον Πρωθυπουργό, ακόμη και με τη δική σας αμέλεια τόσα χρόνια να προχωρήσουμε στην ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας και να λειτουργήσουμε με ανώτατα επιτρεπτά όρια, που από το 1993 έχουν δοθεί και είναι γνωστά.
Ευχαριστώ πάρα πολύ, κύριε Πρόεδρε.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Δημήτριος Σιούφας): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ολοκληρώθηκε η συζήτηση των αναφορών και ερωτήσεων.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εισερχόμαστε στην ημερήσια διάταξη της
ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Θα γίνει προεκφώνηση των νομοσχεδίων που είναι γραμμένα στην ημερήσια διάταξη.
Υπουργείου Ανάπτυξης.
Ψήφιση στο σύνολο του σχεδίου νόμου: «Αναθεώρηση των διατάξεων περί κυρώσεων του ν.δ. 136/1946 «Περί Αγορανομικού Κώδικα» και άλλες διατάξεις».
Το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί στο σύνολο στη συνέχεια.
Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.
Μόνη συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Αύξηση συντάξεων του Δημοσίου, εισοδηματική πολιτική έτους 2008 και άλλες διατάξεις».
Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί κατά τη σημερινή συνεδρίαση.
Υπουργείου Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων.
Μόνη συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Κύρωση της κωδικοποίησης της νομοθεσίας κατασκευής δημόσιων έργων».
Ερωτάται το Σώμα: Γίνεται δεκτό το νομοσχέδιο;
ΜΕΡΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: Κρατείται.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Δημήτριος Σιούφας): Το νομοσχέδιο κρατήθηκε και θα συζητηθεί κατά τη συνήθη διαδικασία.
Επανερχόμαστε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης για να το ψηφίσουμε στο σύνολο.
Κύριε Υπουργέ, έχετε να κάνετε καμμία παρατήρηση;
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΛΑΧΟΣ (Υφυπουργός Ανάπτυξης): Όχι, κύριε Πρόεδρε.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Δημήτριος Σιούφας): Ψήφιση στο σύνολο του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης: «Αναθεώρηση των διατάξεων περί κυρώσεων του ν.δ. 136/1946 «Περί Αγορανομικού Κώδικα» και άλλες διατάξεις».
Ερωτάται το Σώμα: Γίνεται δεκτό το νομοσχέδιο στο σύνολο;
ΠΟΛΛΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: Μάλιστα, μάλιστα.
ΣΟΦΙΑ ΚΑΛΑΝΤΙΔΟΥ: Κατά πλειοψηφία.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Δημήτριος Σιούφας): Το νομοσχέδιο έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία και στο σύνολο.
Συνεπώς, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης: «Αναθεώρηση των διατάξεων περί κυρώσεων του ν.δ. 136/1946 «Περί Αγορανομικού Κώδικα» και άλλες διατάξεις» έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία σε μόνη συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου και έχει ως εξής:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Δημήτριος Σιούφας): Κύριοι συνάδελφοι, παρακαλώ το Σώμα να εξουσιοδοτήσει το Προεδρείο για την υπ’ ευθύνη του επικύρωση των Πρακτικών ως προς την ψήφιση στο σύνολο του παραπάνω νομοσχεδίου.
ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: Μάλιστα, μάλιστα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Δημήτριος Σιούφας): Το Σώμα παρέσχε τη ζητηθείσα εξουσιοδότηση.
Εισερχόμαστε στη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.
Μόνη συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών: «Αύξηση συντάξεων του Δημοσίου, εισοδηματική πολιτική έτους 2008 και άλλες διατάξεις»
Η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε στη συνεδρίασή της στις 29 Μαίου 2008 τη συζήτηση του νομοσχεδίου σε δυο συνεδριάσεις. Στη σημερινή συνεδρίαση θα συζητηθεί το νομοσχέδιο επί της αρχής.
Κύριε Υπουργέ, έχετε να κάνετε κάποιες παρατηρήσεις;
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΕΓΚΑΣ (Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών): Κύριε Πρόεδρε, υπάρχουν κάποιες νομοτεχνικές προσθήκες-διορθώσεις που θα τις διανείμουμε και στους συναδέλφους και αν επιτρέπετε να τις αναγνώσω τώρα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Δημήτριος Σιούφας): Βεβαίως να τις αναγνώσετε.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΕΓΚΑΣ (Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών): Σας διαβάζω τις νομοθετικές προσθήκες-διορθώσεις οι οποίες έχουν ως εξής:
Άρθρο 1, παράγραφος 3, περίπτωση β’. Στον πρώτο στίχο διαγράφονται οι λέξεις «Επίσης, ειδικά».
Άρθρο 1, παράγραφος 5. Στον πρώτο στίχο διαγράφεται η λέξη «ειδικά».
Άρθρο 3, παράγραφος 2. Η παράγραφος 2 αναριθμείται σε παράγραφο 2.α. Στον τέταρτο στίχο η περίπτωση 18.α αναριθμείται σε 18. Στο τέλος της περίπτωσης 19.β, μετά τις λέξεις: «στη θέση αυτή» κλείνουν τα εισαγωγικά και οι ακολουθούσες περιπτώσεις γ και δ αναριθμούνται σε παραγράφους 2.β και 2.γ αντίστοιχα. Η περίπτωση 18.β μεταφέρεται ως παράγραφος 2.δ μετά τις παραγράφους 2.β και 2.γ.. Στον πρώτο στίχο της περίπτωσης 19.α διαγράφεται η λέξη: «προηγούμενης».
Άρθρο 4, παράγραφος 2. Στο δέκατο τρίτο στίχο διαγράφονται οι αριθμοί «1863/1943» και τίθενται οι αριθμοί «1863/1989».
Άρθρο 4, παράγραφος 3, περίπτωση ε. Στο δεύτερο στίχο διαγράφονται οι λέξεις: «της προηγούμενης παραγράφου» και τίθενται οι λέξεις: «του πρώτου εδαφίου της παραγράφου αυτής».
Άρθρο 5. Στον έβδομο στίχο η λέξη «Κύριου» αντικαθίσταται με τη λέξη: «κυρίου».
Άρθρο 7 παράγραφος 3. Στον τρίτο στίχο η λέξη «συνήθεις» διαγράφεται και τίθεται η λέξη: «προβλεπόμενες».
Άρθρο 8, παράγραφος 3. Η παράγραφος 3 αντικαθίσταται ως εξής: 3. Το τελευταίο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 16 του ν.3205/2003 αντικαθίσταται ως εξής: «Αύξηση των συνολικών αρχικών πιστώσεων του προϋπολογισμού για υπερωριακή εργασία και εργασία κατά τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες και νυκτερινές ώρες είναι δυνατή μόνο με απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, μετά από αιτιολογημένη πρόταση του διατάκτη, με εξαίρεση τους Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ βαθμού».
Το καταθέτω για τα Πρακτικά.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Δημήτριος Σιούφας): Να κατατεθεί στα Πρακτικά και να μοιραστεί για τους συναδέλφους Βουλευτές.
(Στο σημείο αυτό ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νικόλαος Λέγκας καταθέτει για τα Πρακτικά τις προαναφερθείσες νομοτεχνικές προσθήκες-διορθώσεις οι οποίες έχουν ως εξής:
(Να φωτογραφηθεί η σελίδα 42)
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Δημήτριος Σιούφας): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, μετά την Αναθεώρηση του Συντάγματος και τη δημοσίευση του Ψηφίσματος της 27ης Μαΐου 2008, της Η΄ Αναθεωρητικής Βουλής στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως 102 τεύχος Α΄ 2-6-2008, επιβάλλεται στο σημερινό νομοσχέδιο να προστεθεί διάταξη με την οποία:
«Μετά την κατάργηση του επαγγελματικού ασυμβιβάστου για τον εφεξής χρόνο οι Βουλευτές θα καταβάλλουν τις εισφορές προς τα ασφαλιστικά τους ταμεία εξ ιδίων. Κατόπιν τούτου πρέπει να γίνει ανάλογη προσαρμογή της σχετικής υποχρέωσης όπως προκύπτει από τη σχετική νομοθεσία του 2004 και συνεπώς δίνουμε την δυνατότητα μέχρι την επαγγελματική προσαρμογή. Δηλαδή, μέχρι το τέλος Ιουλίου θα καταβάλλει η Βουλή τις εισφορές και από την 1η Αυγούστου 2008 και εφεξής οι Βουλευτές, μετά την κατάργηση του επαγγελματικού ασυμβιβάστου, θα καταβάλλουν εξ ιδίων τις εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία».
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Όσοι θα πάμε να δουλεύουν και στις δουλειές τους;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Δημήτριος Σιούφας): Δεν αντιλαμβάνομαι την ένστασή σας, κύριε Κεγκέρογλου!
Στο άρθρο 3 του σχεδίου νόμου: «Αύξηση συντάξεων του Δημοσίου, εισοδηματική πολιτική έτους 2008 και άλλες διατάξεις» προστίθεται παράγραφος 4 ως εξής:
4. Στο άρθρο 2 του νόμου 3234/2004 προστίθεται παράγραφος 20, ως εξής:
«20. υποχρέωση καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 17, 18 και 19 που βαρύνουν τον προϋπολογισμό της Βουλής παύει να υφίσταται από 1ης Αυγούστου 2008, λόγω της κατάργησης του επαγγελματικού ασυμβιβάστου με την αναθεώρηση του άρθρου 57 του Συντάγματος σύμφωνα με το ψήφισμα της 27ης Μαΐου 2008 της Η΄ Αναθεωρητικής Βουλής (Φύλλο Εφημερίδος της Κυβερνήσεως 102, τεύχος Α’/2.6.2008).»
Κύριε Υπουργέ, θα σας το παραδώσω. Να κατατεθεί στα πρακτικά και στην συνέχεια να υιοθετηθεί από εσάς και από το Σώμα.
(Στο σημείο αυτό κατατίθεται στα Πρακτικά η σχετική προσθήκη η οποία έχει ως εξής:
«ΠΡΟΣΘΗΚΗ
Στο άρθρο 3 του σχεδίου νόμου «αύξηση συντάξεων του δημοσίου, εισοδηματική πολιτική έτους 2008 και άλλες διατάξεις», προστίθεται παράγραφος 4 ως εξής:
«Στο άρθρο 2 του ν. 3234/2004 προστίθεται η παράγραφος 20, ως εξής:
«20. Η υποχρέωση καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 17, 18 και 19, που βαρύνουν τον προϋπολογισμό της Βουλής, παύει να υφίσταται από την 1η Αυγούστου 2008, λόγω της κατάργησης του επαγγελματικού ασυμβίβαστου για την αναθεώρηση του άρθρου 57 του Συντάγματος, σύμφωνα με το ψήφισμα της 27ης Μαΐου 2008 της Η΄ Αναθεωρητικής Βουλής (ΦΕΚ 102 Α΄/2-6-2008).»
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, αυτό θα ισχύσει και για το Δημόσιο και για τους ΟΤΑ;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Δημήτριος Σιούφας): Επαναλαμβάνω. Η ρύθμιση που υπάρχει αφορά στο χρονικό διάστημα από το 2003 μέχρι και το τέλος Ιουλίου με αυτά που σας ανακοίνωσα. Για τον εφεξής χρόνο, όλοι οι Βουλευτές, θα καταβάλλουν εξ ιδίων τις ασφαλιστικές εισφορές στα ταμεία τους. Η ρύθμιση που υπάρχει αφορά τη ρύθμιση του θέματος που ήταν σε εκκρεμότητα από το 2003 λόγω της ύπαρξης του επαγγελματικού ασυμβιβάστου.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας με επιστολή του μας γνωρίζει ότι στο συζητούμενο νομοσχέδιο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ορίζεται ο Βουλευτής Ευβοίας κ. Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος.
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος με επιστολή του μας γνωρίζει ότι στο συζητούμενο νομοσχέδιο ορίζει Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο τη Βουλευτή κ. Σοφία Καλαντίδου.
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Ροντούλης Αστέριος στο συζητούμενο νομοσχέδιο ορίζει ειδικό αγορητή το Βουλευτή κ. Μαυρουδή Βορίδη.
Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς με επιστολή του μας γνωρίζει ότι στο συζητούμενο νομοσχέδιο ορίζει Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο το Βουλευτή, κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΕΓΚΑΣ (Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών): Κύριε Πρόεδρε, μου επιτρέπετε;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Δημήτριος Σιούφας): Παρακαλώ.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΕΓΚΑΣ (Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών): Θα ήθελα, κύριε Πρόεδρε, να πω ότι συμφωνούμε με τη διατύπωση της σχετικής προσθήκης. Νομίζω όμως ότι ορθώς θα έπρεπε να ενσωματωθεί η σχετική προσθήκη στο άρθρο 3 και κακώς διορθώθηκε.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Δημήτριος Σιούφας): Θα το δούμε αμέσως τώρα.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΕΓΚΑΣ (Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών): Για να το μοιράσουμε στους συναδέλφους.
Ευχαριστώ.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Δημήτριος Σιούφας): Το λόγο έχει ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας κ. Καλλιώρας.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Αγαπητοί συνάδελφοι, όλοι σας γνωρίζετε ότι η εισοδηματική πολιτική την οποία συζητούμε σήμερα δεν σχετίζεται ή κινείται στο κενό. Η εισοδηματική πολιτική στηρίζεται στη γενικότερη οικονομική κατάσταση της χώρας και βεβαίως, λόγω της συγκυρίας, που όλοι γνωρίζετε κυρίως αυτή τη στιγμή, επηρεάζεται από τη διεθνή συγκυρία. Θα έλεγα, κατά την άποψή μου ότι ένα 80% της ελληνικής οικονομίας στα μακρομεγέθη της επηρεάζεται από μακρομεγέθη της διεθνούς οικονομίας και επαναλαμβάνω ότι οι Έλληνες πολίτες καταλαβαίνουν πάρα πολύ καλά τι σημαίνει πρόκληση, τι σημαίνει διεθνής οικονομία, τι σημαίνει διεθνής συγκυρία.
(Στο σημείο αυτό την Προεδρική Έδρα καταλαμβάνει ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΟΥΡΛΑΣ)
Θέματα περιβάλλοντος, θέματα πετρελαίου. Ποιος θα πίστευε –λίγοι είναι αυτοί που πιστεύανε- ότι το 2003 λόγου χάριν το πετρέλαιο θα είχε 23 δολάρια το βαρέλι και σήμερα θα είχε αυξηθεί κατά 110 δολάρια το βαρέλι και μιλάω ακριβώς πριν τρεις εβδομάδες από σήμερα.
Επίσης, το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα και κυρίως των Η.Π.Α. –μιλώντας επαναλαμβάνω για τη διεθνή συγκυρία- και με τη χαμηλή διασφάλιση στα στεγαστικά δάνεια, βλέπουμε πού έχει οδηγήσει πολλές τράπεζες στεγαστικού κυρίως χαρακτήρα σε δάνεια δηλαδή, στις Η.Π.Α..
Επίσης, ποιος θα πίστευε ότι πριν λίγο καιρό θα μαθαίναμε ότι σούπερ μάρκετ στην Αμερική θα έδινε το ρύζι μέχρι έξι κιλά σε κάθε πελάτη μπαίνοντας στο σούπερ μάρκετ. Το λέω πολύ απλά, γιατί όσοι μας βλέπουν εκτός Βουλής πρέπει να καταλαβαίνουν και αυτά τα οποία λέμε και εντός της Βουλής, πέρα από τα τεχνικά - τεχνοκρατικά. Άρα λοιπόν, έχουμε μια βαριά μορφή διεθνούς συγκυρίας πάνω στην οποία στηρίζουμε τη δημοσιονομική μας πολιτική, αλλά κυρίως επαναλαμβάνω αυτό που συζητάμε σήμερα, την εισοδηματική πολιτική.
Θέλω να πω δύο πράγματα σ’ αυτήν τη λογική. Πρώτα απ’ όλα για τα δέκα χρόνια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ο κ. Τρισέ, στην έκθεσή του για την επέτειο των δέκα ετών, μίλησε και είπε επί λέξει: «Οι κραδασμοί από τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη διεθνή σκηνή δεν έχουν παρέλθει». Έχει μεγάλη σημασία να το πω όπως έχει πολύ μεγάλη σημασία να τονίσω ότι δύο μέρες πριν, ο Χένρι Πόλσον, ο Υπουργός Οικονομικών των Η.Π.Α., μιλώντας στο Αμπού Ντάμπι είπε ότι: «η κρίση θα έχει διάρκεια αρκετών μηνών ακόμα». Αυτές οι δύο σχετικές δηλώσεις έχουν τη σημειολογία και την αξία τους στο θέμα που συζητούμε σήμερα.
Κύριε Πρόεδρε και αγαπητοί συνάδελφοι, για να είμαστε ειλικρινείς ποτέ δεν είπε η Νέα Δημοκρατία και ο ίδιος μάλιστα ο Πρωθυπουργός από το Βήμα αυτό εδώ και δεν έχουμε αποκρύψει ποτέ ότι υπάρχουν ακόμα πολλά σοβαρά προβλήματα και στην οικονομία και στην πατρίδα μας γενικότερα. Δεν τα ωραιοποιήσαμε και όπως λέει ο Πρωθυπουργός δεν τα αρνούμαστε, δεν κάναμε κάτι τέτοιο και ούτε θα κάνουμε. Δηλαδή, καταλαβαίνουμε και το λέμε στους πολίτες, ότι υπάρχει ένας δύσκολος δρόμος μπροστά μας, αλλά αυτό που θέλω να κρατάει ο Έλληνας πολίτης και οι συνάδελφοί μου από τη δική μου εισήγηση σήμερα είναι ότι μέχρι εδώ τα αποτελέσματα μας έχουν δείξει ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο. Άρα πρέπει να συνεχίσουμε, παρά επαναλαμβάνω τις διεθνείς αντιξοότητες και τη διεθνή συγκυρία.
Αγαπητοί συνάδελφοι, ό,τι κάνει σήμερα η Κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που συζητούμε, το κάνει με δύο άξονες. Έχει δηλαδή τη λογική, πρώτον, να εξαντλήσει τις δυνατότητες που αφορούν στο πόσα χρήματα θα δοθούν σε μισθούς και συντάξεις και δεύτερον, χωρίς να έχουμε καταφυγή σε νέο δανεισμό.
Επίσης, θέλω να πω με απλό τρόπο ότι από το 2007 και σε σχέση μ' αυτό που θα ψηφίσουμε αυτές τις μέρες, με το σχέδιο νόμου που συζητούμε σήμερα, βάζουμε 1.000.000.000 ευρώ παραπάνω ακριβώς για την εισοδηματική μας πολιτική.
Να το πω λίγο διαφορετικά. Αν είχαμε 100 ευρώ εισοδηματική πολιτική σήμερα με στοιχεία αναφορά στο έτος 2007, θα είχαμε 33 ευρώ τα οποία θα δίναμε για τους μισθούς και κάτι παραπάνω από 11 ευρώ για τις συντάξεις. Δηλαδή, από τα 45.000.000.000 ευρώ που έχουμε το 2007 για να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις, τα 15.000.000.000 είναι για μισθούς –για πρωτογενείς δαπάνες μιλάω- και τα 5,2 δισεκατομμύρια είναι για τις συντάξεις. Το 45% των χρημάτων των πρωτογενών δαπανών, φεύγουν προς αυτές τις δύο κατευθύνσεις, μισθούς και συντάξεις.
Με αυτό θέλω να πω ότι η χώρα μας όντως βρίσκει μια δυσκολία εγγενή από τα συγκεκριμένα νούμερα και από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από τις ανελαστικές πρωτογενείς δαπάνες για μισθούς και συντάξεις. Αυτό, δεν σημαίνει ότι δεν προχωράμε μπροστά γιατί για πρώτη φορά φέτος, ενσωματώνουμε το 1/3 του κινήτρου απόδοσης –αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία και θα επαναληφθεί με το 1/3 του χρόνου και το 1/3 παραχρόνου- ούτως ώστε στο ενιαίο μισθολόγιο που θα έχουμε θα έχει τη δυνατότητα πλέον ο δημόσιος υπάλληλος να έχει ενσωματωμένο το κίνητρο απόδοσης.
Αν πέρα από το κίνητρο απόδοσης λάβουμε υπ’ όψιν μας την ωρίμανση των αποδοχών, την αύξηση για τα δώρα των εορτών και για το επίδομα άδειας και την εισοδηματική πολιτική που συζητάμε, μέσα από το πλαίσιο αυτών των τεσσάρων παραμέτρων, η αύξηση δεν είναι μεγάλη, το καταλαβαίνω, είναι στα όρια της αντοχής του προϋπολογισμού, έχουμε αύξηση στον κατώτατο μισθό κατά 9,2 στο σύνολο.
Θέλω να πω και ορισμένα άλλα πράγματα τα οποία συμβαδίζουν με την έννοια του δημοσίου υπαλλήλου, δηλαδή τι έχει κάνει η Κυβέρνηση ώστε να μπορούμε να καταλάβουμε ποια είναι η μέριμνά της μέσα σ’ αυτήν τη δύσκολη διεθνή συγκυρία. Το αφορολόγητο για τους δημοσίους υπαλλήλους είναι στις 12.000 ευρώ. Θα πω πέντε παραδείγματα. Οι φορολογικοί συντελεστές είναι στο 25% μέχρι 30.000 ευρώ. Επίσης, με το σύστημα των αποδείξεων έχουμε φοροαπαλλαγή που ισχύει για όλους τους Έλληνες. Έχουμε το επίδομα θέσης ευθύνης και το επίδομα βιβλιοθήκης, στις συντάξιμες αποδοχές. Σας έδωσα πέντε παραδείγματα τα οποία ενισχύουν τους μισθούς για περισσότερη ανταπόκριση στις ανάγκες των δημοσίων υπαλλήλων.
Αν πάμε στους συνταξιούχους, θα σας δώσω και εδώ πέντε παραδείγματα. Στο Λ.Α.Φ.Κ.Α. είμαστε στην καταβολή των τελευταίων δύο εξαμηνιαίων δόσεων του 2008 που βοηθάνε γιατί είναι μεγαλύτερες σε ποσοστό. Οι πολιτικοί συνταξιούχοι θα πάρουν τη δεύτερη δόση από 1ης Ιουλίου, περίπου 35 ευρώ από τα 140 ευρώ. Επίσης, οι στρατιωτικοί συνταξιούχοι από 1η Σεπτεμβρίου θα πάρουν την τελευταία τέταρτη δόση για τις ειδικές συνθήκες, το επίδομά τους. Όλα αυτά έχουν δρομολογηθεί και βοηθούν προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των συνταξιούχων. Είναι και οι στρατιωτικές συντάξεις και οι συντάξεις των αναπήρων ειρηνικής περιόδου αμάχου πληθυσμού που το πήγαμε από το 80% στο 90% με δύο νόμους του παρελθόντος.
Αν μιλήσουμε για επίδομα ευθύνης, επίδομα βιβλιοθήκης, για το 25% στο θανόντα ή στην θανούσα από τους δύο συνταξιούχους του δημοσίου, ή αν δώσω διάσταση στις αποδοχές των δικαστικών λειτουργών, ή αν αναφερθώ στους λογοτέχνες και στους καλλιτέχνες, σας δίνω δέκα συγκεκριμένες κατηγορίες όπου η εισοδηματική πολιτική έρχεται να βοηθήσει στο να κάνουμε κάτι παραπάνω για τους συνταξιούχους και τους δημοσίους υπαλλήλους.
Στο ίδιο σχέδιο νόμου που συζητάμε υπάρχει η παράγραφος που καθορίζει τα του δικού μας οίκου και τη βουλευτική θητεία. Ξέρουμε όλοι ότι μέχρι σήμερα τέσσερα χρόνια ή δύο εκλογικές επιτυχίες ενός βουλευτή σήμαιναν ότι θα έπαιρνε σύνταξη στα εξήντα πέντε χρόνια.
Αυτό -και σωστά κάνουμε, το είχα ζητήσει και εγώ πριν φθάσουμε στη συζήτηση για το ασφαλιστικό που ισχύει αυτή τη στιγμή για όλους τους Έλληνες- απλά σημαίνει ότι κατά κανόνα χρειάζονται τρεις εκλογικές αναμετρήσεις –γι’ αυτό τα τέσσερα χρόνια τα κάνουμε οκτώ- δηλαδή τρεις εκλογές ενός Βουλευτή για να μπορεί να πάρει, μετά τα οκτώ χρόνια, στα εξήντα πέντε του, τη σύνταξή του.
Ακόμη, στο ίδιο σχέδιο νόμου –χαίρομαι που είμαι εισηγητής- πολλοί Έλληνες, σε εκείνα τα προνόμια και τα ευεργετήματα που υπήρχαν στους αναπήρους πολέμου, έρχονται άλλες πέντε κατηγορίες, οι οποίες προστίθενται συγκεκριμένα στο σχέδιο νόμου, όπου πλέον εξισώνουμε τους αναπήρους πολέμου, τους στρατιωτικούς και όλους τους άλλους Έλληνες. Σας το λέω επακριβώς: «Στρατιωτικούς αναπήρους ειρηνικής περιόδου, αναπήρους αγωνιστές αντιδικτατορικού αγώνα, αναπήρους αγωνιστές του Δημοκρατικού Στρατού, αναπήρους πολέμου άμαχου πληθυσμού και επίσης αναπήρους άμαχου πληθυσμού». Σ’ αυτές τις πέντε περιπτώσεις αποδίδουμε δίκαιο, τους εξισώνουμε και επίσης δίνουμε και το δικαίωμα σε όσους άλλους έλκουν το δικαίωμα από αυτές τις κατηγορίες, σε συγγενικά μέλη, να μπορούν να έχουν τη δυνατότητα να πάρουν αυτά τα ωφελήματα.
Είναι μια πολύ δίκαια ρύθμιση και πρέπει να σας πω ότι και στην επιτροπή, όταν καλέσαμε δύο από αυτές τις κατηγορίες, τα λόγια από τα Πρακτικά της Βουλής αποδίδουν ποια είναι η πραγματικότητα και χαίρομαι γι’ αυτήν την εξέλιξη.
Επίσης, μία άλλη διάταξη αφορά την Κύπρο. Μετά από τριάντα τέσσερα χρόνια, αγαπητοί συνάδελφοι, αναγνωρίζονται τα γεγονότα που έλαβαν χώρα το 1964 στην Τυληρία και Λευκωσία, το 1967 στην Κοφίνου και τους Αγίους Θεοδώρους καθώς και κατά τη χρονική περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου το 1974 στην Κύπρο. Και στις τρεις αυτές περιπτώσεις έρχεται η Νέα Δημοκρατία και στα άτομα τα οποία απεβίωσαν ή θεωρούνται αγνοούμενοι, αποδίδει πλέον, κατά ένα πολύ μεγάλο βαθμό, δικαιοσύνη. Θέλω, λοιπόν, να πω ότι όλοι αυτοί προάγονται στους τελικούς βαθμούς και όχι μόνο.
Ποιο είναι όμως το σημείο αναφοράς και γιατί έχει ιδιαίτερη σημασία; Διότι μετά από τριάντα τέσσερα χρόνια, όπως μας είπαν και οι συγγενείς των αγνοουμένων, που βεβαίως πρώτα απ’ όλα θέλουν να βρουν τους ανθρώπους τους με τον