ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ                                                                               

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ       

                               

ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ

Της Παρασκευής 15 Μαρτίου 2019 ώρα 10:00’

 

Α. ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ  Πρώτου Κύκλου (Άρθρο 130 παρ. 2 και 3 Καν. Βουλής)

 

 

1.- Η με αριθμό 415/12-3-2019 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Α΄ Πειραιώς της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνου Κατσαφάδου προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με θέμα: «Αλλαγές στα τιμολόγια της ΔΕΗ».

 

2.- Η με αριθμό 419/12-3-2019 Επίκαιρη Ερώτηση του ΣΤ΄ Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Λάρισας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κ. Γεωργίου Λαμπρούλη προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με θέμα: «Να σταματήσει η εγκατάσταση αιολικών πάρκων στις βουνοκορφές των Αγράφων».

 

 

Β. ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Δεύτερου Κύκλου (Άρθρο 130 παρ. 2 και 3 Καν. Βουλής)

 

1.- Η με αριθμό 418/12-3-2019 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κ. Γιάννη Δελή  προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σχετικά με την Υπουργική Απόφαση με θέμα  «Εισαγωγή φοιτητών σε Τμήματα Μουσικών Σπουδών».

 

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

2.- Η με αριθμό 400/4-3-2019 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Αττικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθανασίου Μπούρα προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με θέμα: «Επαναλειτουργία του Γενικού Λυκείου Μαγούλας ως Εξεταστικό Κέντρο».

 

 

3.- Η με αριθμό 394/27-2-2019 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Αχαΐας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Θεόδωρου Παπαθεοδώρου προς τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, με θέμα: «Διορισμός Τομεακού Γραμματέα του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής».

 

 

4.- Η με αριθμό 395/1-3-2019 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης  της Ένωσης Κεντρώων κ. Ιωάννη Σαρίδη  προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων,  με θέμα: «Μπλοκάρει τα όνειρα των μαθητών η νέα Υπουργική Απόφαση για την εισαγωγή φοιτητών στα Μουσικά Τμήματα της χώρας». 

 

 

5.- Η με αριθμό 405/5-3-2019 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Β΄ Αθηνών του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με θέμα: «Ανταποδοτικά τέλη μεγάλων υδροηλεκτρικών σταθμών».

 

 

6.- Η με αριθμό 401/4-3-2019 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Β΄ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη προς τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, με θέμα: «Απαράδεκτη η κατάσταση στον χώρο φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών στη Σάμο».

 

 

7.- Η με αριθμό 399/4-3-2019 Επίκαιρη Ερώτηση του Ανεξάρτητου Βουλευτή  Β΄ Πειραιώς κ.  Δημητρίου Καμμένου προς τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, σχετικά με την έκθεση ανάλυσης κινδύνου για το 2019 του «Frontex» όπου εμφαίνεται ότι η μεταναστευτική πίεση παραμένει υψηλή στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

 

8.- Η με αριθμό 388/26-2-2019 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Α΄ Πειραιώς της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνου Κατσαφάδου προς τον Υπουργό Εσωτερικών, με θέμα: «Η κυβέρνηση προαναγγέλλει επιλεκτική κατάτμηση δήμων με μικροκομματικά κριτήρια, λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές, προκαλώντας σύγχυση και αναστάτωση».

 

 

9.- Η με αριθμό 389/26-2-2019 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Έβρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αναστασίου Δημοσχάκη προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων,  με θέμα: «Προκήρυξη θέσεως Καθηγητή Σηροτροφίας – Μελισσοκομίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης».

 

 

10.- Η με αριθμό 279/15-1-2019 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Βασιλείου Κεγκέρογλου προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με θέμα: «Άμεσες ενέργειες για να ενταχθεί η Κρήτη στο Μεταφορικό Ισοδύναμο».

 

 

ΑΝΑΦΟΡΕΣ-ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ (Άρθρο 130 παρ. 5 Καν. Βουλής)

 

1.- Η με αριθμό 4659/3-1-2019 Ερώτηση του Βουλευτή Δράμας της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημητρίου Κυριαζίδη προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων,  σχετικά «με τη λύση της σύμπραξης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ)- ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΑΜΘ)».    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι Επίκαιρες Ερωτήσεις που θα απαντηθούν από τον ίδιο Υπουργό ή Υφυπουργό θα συζητηθούν η μία μετά την άλλη.


Αρχείο -

Επιστροφή στη λίστα