ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ                                                                               

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ        

                               

ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ

Της Παρασκευής 8 Μαρτίου 2019 ώρα 10:00’

 

Α. ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ  Πρώτου Κύκλου (Άρθρο 130 παρ. 2 και 3 Καν. Βουλής)

 

1.- Η με αριθμό 404/5-3-2019 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Φθιώτιδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ. Δημητρίου Βέττα προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με θέμα «Δυσκολία εφοδιασμού με το πτυχίο Επιτηρητή της Σχολής Δυτών Καλύμνου του πληρώματος που εργάζεται σε οστρακοαλιευτικά σκάφη».

 

2.- Η με αριθμό 400/4-3-2019 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Αττικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθανασίου Μπούρα προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με θέμα: «Επαναλειτουργία του Γενικού Λυκείου Μαγούλας ως Εξεταστικό Κέντρο».

 

3.- Η με αριθμό 394/27-2-2019 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Αχαΐας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Θεόδωρου Παπαθεοδώρου προς τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, με θέμα: «Διορισμός Τομεακού Γραμματέα του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής».

 

4.- Η με αριθμό 407/5-3-2019 Επίκαιρη Ερώτηση του ΣΤ΄ Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Λάρισας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κ. Γεωργίου Λαμπρούλη προς τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, με θέμα: «Να σταματήσει η εγκατάσταση αιολικών πάρκων στις βουνοκορφές των Αγράφων».

 

5.-  Η με αριθμό 395/1-3-2019 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης  της Ένωσης Κεντρώων κ. Ιωάννη Σαρίδη  προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων,  με θέμα: «Μπλοκάρει τα όνειρα των μαθητών η νέα Υπουργική Απόφαση για την εισαγωγή φοιτητών στα Μουσικά Τμήματα της χώρας». 

 

Β. ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Δεύτερου Κύκλου (Άρθρο 130 παρ. 2 και 3 Καν. Βουλής)

 

1.- Η με αριθμό 405/5-3-2019 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Β΄ Αθηνών του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με θέμα: «Ανταποδοτικά τέλη μεγάλων υδροηλεκτρικών σταθμών».

 

2.- Η με αριθμό 401/4-3-2019 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Β΄ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη προς τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, με θέμα: «Απαράδεκτη η κατάσταση στον χώρο φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών στη Σάμο».

 

3.- Η με αριθμό 406/5-3-2019 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ. Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με θέμα: «Προβληματισμός στη Δυτική Θεσσαλονίκη για την παρατεταμένη αέρια ρύπανση και την αφόρητη δυσοσμία».

 

4.- Η με αριθμό 399/4-3-2019 Επίκαιρη Ερώτηση του Ανεξάρτητου Βουλευτή  Β΄ Πειραιώς κ.  Δημητρίου Καμμένου προς τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, σχετικά με την έκθεση ανάλυσης κινδύνου για το 2019 του «Frontex» όπου εμφαίνεται ότι η μεταναστευτική πίεση παραμένει υψηλή στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

5.- Η με αριθμό 388/26-2-2019 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Α΄ Πειραιώς της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνου Κατσαφάδου προς τον Υπουργό Εσωτερικών, με θέμα: «Η κυβέρνηση προαναγγέλλει επιλεκτική κατάτμηση δήμων με μικροκομματικά κριτήρια, λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές, προκαλώντας σύγχυση και αναστάτωση».

 

6.- Η με αριθμό 389/26-2-2019 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Έβρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αναστασίου Δημοσχάκη προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων,  με θέμα: «Προκήρυξη θέσεως Καθηγητή Σηροτροφίας – Μελισσοκομίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης».

 

7.- Η με αριθμό 279/15-1-2019 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Βασιλείου Κεγκέρογλου προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με θέμα: «Άμεσες ενέργειες για να ενταχθεί η Κρήτη στο Μεταφορικό Ισοδύναμο».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι Επίκαιρες Ερωτήσεις που θα απαντηθούν από τον ίδιο Υπουργό ή Υφυπουργό θα συζητηθούν η μία μετά την άλλη.


Αρχείο -

Επιστροφή στη λίστα