ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

ΒΟΥΛΗ ΤΩ Ν ΕΛΛΗΝΩΝ                                                                                          

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ                               

                                                                                                  

ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ

Της Παρασκευής 5 Απριλίου 2019 ώρα 10:00’

 

Α. ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ  Πρώτου Κύκλου (Άρθρο 130 παρ. 2 και 3 Καν. Βουλής)

 

1.- Η με αριθμό 469/2-4-2019 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Β΄ Αθηνών του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με θέμα: «Ανταποδοτικά τέλη μεγάλων υδροηλεκτρικών σταθμών».

 

2.- Η με αριθμό 464/1-4-2019 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας κ. Χαράλαμπου Αθανασίου προς τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, με θέμα: «Απάνθρωπη και εξευτελιστική, για τη Λέσβο και την Ελλάδα, η υφιστάμενη κατάσταση στο Κέντρο Υποδοχής της Μόριας».

 

3.- Η με αριθμό 457/1-4-2019 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Αργολίδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Ιωάννη Μανιάτη προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας,  με θέμα: «Να γίνει άμεσα διακανονισμός χρεών των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) Ιρίων-Ασίνης-Δρεπάνου».

 

4.-  Η με αριθμό 458/1-4-2019 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης  της Ένωσης Κεντρώων κ. Ιωάννη Σαρίδη προς τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, με θέμα: «Μεταβίβαση απαιτήσεων των πιστωτικών ή χρηματοδοτικών ιδρυμάτων σε Εταιρίες Διαχείρισης Απαιτήσεων – Εταιρίες Απόκτησης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις». 

 

Β. ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Δεύτερου Κύκλου (Άρθρο 130 παρ. 2 και 3 Καν. Βουλής)

 

1.- Η με αριθμό 468/2-4-2019 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Χανίων του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ. Αντωνίου Μπαλωμενάκη προς τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, με θέμα: «Ανάγκη νομοθετικής ρύθμισης των συμβάσεων δικαιόχρησης (franchising)».

 

2.- Η με αριθμό 463/1-4-2019 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασιλείου Γιόγιακα προς τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, με θέμα: «Παράταση συγχρηματοδότησης Κοινωνικών Παντοπωλείων και Κοινωνικών Φαρμακείων από τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα 2014-2020».

 

3.- Η με αριθμό 467/2-4-2019 Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτού Χαλκιδικής του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κυρίας Αικατερίνης Ιγγλέζη προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με θέμα: «Παραβιάσεις κατ’ εξακολούθηση της κείμενης περιβαλλοντικής νομοθεσίας και των εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΚΥΑ ΕΠΟ) από την εταιρεία “Ελληνικός Χρυσός”».

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

4.- Η με αριθμό 441/26-3-2019 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ. Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη προς τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, με θέμα: «Προστασία πολιτών-δανειοληπτών από την καταχρηστική λειτουργία δικηγορικών γραφείων ως εισπρακτικών εταιρειών».

 

5.- Η με αριθμό 437/22-3-2019 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Έβρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αναστασίου Δημοσχάκη προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων,  με θέμα: «Προκήρυξη θέσεως Καθηγητή Σηροτροφίας – Μελισσοκομίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης».

 

6.- Η με αριθμό 450/26-3-2019 Επίκαιρη Ερώτηση του ΣΤ΄ Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Λάρισας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κ. Γεωργίου Λαμπρούλη προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με θέμα: «Να σταματήσει η εγκατάσταση αιολικών πάρκων στις βουνοκορφές των Αγράφων».

 

7.- Η με αριθμό 438/22-3-2019 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Α΄ Πειραιώς της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνου Κατσαφάδου προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με θέμα: «Αλλαγές στα τιμολόγια της ΔΕΗ».

 

8.- Η με αριθμό 279/15-1-2019 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Βασιλείου Κεγκέρογλου προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με θέμα: «Άμεσες ενέργειες για να ενταχθεί η Κρήτη στο Μεταφορικό Ισοδύναμο».

 

 

 

ΑΝΑΦΟΡΕΣ-ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ (Άρθρο 130 παρ. 5 Καν. Βουλής)

 

1.- Η με αριθμό 5080/28-1-2019 Ερώτηση του Βουλευτή Δράμας της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημητρίου Κυριαζίδη προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων,  σχετικά «με την έκδοση των αναγκαίων Υπουργικών Αποφάσεων για την πλήρωση οργανικών θέσεων ιερέων».    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι Επίκαιρες Ερωτήσεις που θα απαντηθούν από τον ίδιο Υπουργό ή Υφυπουργό θα συζητηθούν η μία μετά την άλλη.


Αρχείο -

Επιστροφή στη λίστα