ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

 

 

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ                                                                        

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ      

                                

ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ

Της Πέμπτης 11 Απριλίου 2019 ώρα 09:30΄

 

Α. ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ  Πρώτου Κύκλου (Άρθρο 130 παρ. 2 και 3 Καν. Βουλής)

1.- Η με αριθμό 477/8-4-2019 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασιλείου Γιόγιακα προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με θέμα: «Επέκταση προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα».

 

2.-  Η με αριθμό 472/3-4-2019 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Β΄ Αθηνών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Ανδρέα Λοβέρδου προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, με θέμα: «Εμπαιγμός εννέα αδειούχων επαγγελματιών ΤΑΧΙ με έδρα τον πρώην Δήμο Ερινεού Αχαΐας και των κατοίκων της περιοχής». 

 

Β. ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Δεύτερου Κύκλου (Άρθρο 130 παρ. 2 και 3 Καν. Βουλής)

 

1.- Η με αριθμό 478/8-4-2019 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέα Κατσανιώτη προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, με θέμα: «Ο χρόνος των παράκτιων αγώνων …… μετράει αντίστροφα….».

 

2.-  Η με αριθμό 473/4-4-2019 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Ηλείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Γιάννη Κουτσούκου προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με θέμα: «Η αντιφατική και αναποτελεσματική πολιτική του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) θέτει σε κίνδυνο την νέα καλλιεργητική περίοδο στις εκτάσεις των πρώην λιμνών Αγουλινίτσας - Μουριάς». 

 

3.- Η με αριθμό 483/9-4-2019 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Β΄ Αθηνών του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κ. Χρήστου Κατσώτη προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με θέμα: «Επικίνδυνες συνθήκες εργασίας των εργαζόμενων διανομέων».

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------

 

4.- Η με αριθμό 443/26-3-2019 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Β΄ Αθηνών του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, με θέμα: «Αντισταθμιστικά οφέλη για τις περιοχές στα διοικητικά όρια των οποίων βρίσκονται οι ταμιευτήρες/φράγματα Μόρνου και Ευήνου».

 

5.- Η με αριθμό 446/26-3-2019 Επίκαιρη Ερώτηση του ΣΤ΄ Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Λάρισας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κ. Γεωργίου Λαμπρούλη προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, σχετικά με τα «πλημμυρικά φαινόμενα και τις καταστροφές στις περιοχές Δοκός – Αγ. Ελεούσα – Λιανή Άμμος – Έξω Παναγίτσα στη Χαλκίδα».

 

6.-  Η με αριθμό 434/22-3-2019 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων κ. Ιωάννη Σαρίδη  προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, με θέμα: «Βαλτώνει η προμήθεια 750 λεωφορείων αστικής συγκοινωνίας – 350 για τη Θεσσαλονίκη». 

 

7.- Η με αριθμό 436/22-3-2019 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστου Μπουκώρου προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με θέμα: «Εναρμόνιση της ηλικίας εισαγωγής στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) με την ηλικία ένταξης στην Υποχρεωτική Εκπαίδευση».

 

8.- Η με αριθμό 447/26-3-2019 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Αχαΐας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κ. Νικολάου Καραθανασόπουλου προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, σχετικά με «το Ειδικό Σχολείο Ζακύνθου και την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του νέου κτηρίου».

 

9.- Η με αριθμό 445/26-3-2019 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Βασιλείου Κεγκέρογλου προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, με θέμα: «Επικίνδυνη “στενωπός” στον Αποσελέμη, στο τμήμα Γούβες – Χερσόνησος».

 

10.- Η με αριθμό 448/26-3-2019 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κ. Εμμανουήλ Συντυχάκη προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, με θέμα: «Άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στο Νομό Χανίων από τις καταστροφικές πλημμύρες, αποζημίωση του συνόλου των πληγέντων».

 

11.- Η με αριθμό 330/4-2-2019 Επίκαιρη Ερώτηση του Ανεξάρτητου Βουλευτή Ευβοίας κ. Νικολάου Μίχου προς τον Υπουργό Εξωτερικών, με θέμα: «Συνέχιση διωγμών των μελών της ελληνικής  μειονότητας στην Αλβανία».

 

12.- Η με αριθμό 284/21-1-2019 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Επικρατείας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσής Αυγής κ. Χρήστου Παππά προς τον Υπουργό Εξωτερικών, με θέμα: «Οι Αλβανοί δρομολογούν εξελίξεις δημιουργίας “Μεγάλης Αλβανίας”».

 

13.- Η με αριθμό 280/17-1-2019 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Α΄ Πειραιά του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσής Αυγής κ. Νικολάου Κούζηλου προς τον Υπουργό Εξωτερικών, με θέμα: «Την συνδιαχείριση του Αιγαίου προωθεί η κυβέρνηση».

 

14.- Η με αριθμό 260/9-1-2019 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Α΄ Πειραιώς του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσής Αυγής κ. Νικολάου Κούζηλου προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με θέμα: «Προστασία πληρωμάτων από εγκατάλειψη πλοίου εσωτερικών πλόων».

 

15.- Η με αριθμό 261/9-1-2019 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσής Αυγής κ. Αντωνίου Γρέγου προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, με θέμα: «Περί του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και λοιπών φορέων, συλλόγων και σωματείων της Μακεδονίας και του άρθρου 6 της συμφωνίας Ελλάδας - Σκοπίων».

 

16.- Η με αριθμό 263/9-1-2019 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Α΄ Πειραιώς του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσής Αυγής κ. Νικολάου Κούζηλου προς τον Υπουργό Εξωτερικών, με θέμα: «Καζάνι έτοιμο να εκραγεί το κρατίδιο των Σκοπίων».

 

 

 

 

 

 

Οι Επίκαιρες Ερωτήσεις που θα απαντηθούν από τον ίδιο Υπουργό ή Υφυπουργό θα συζητηθούν η μία μετά την άλλη.


Αρχείο -

Επιστροφή στη λίστα