ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

 
ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
 
Κατά το μήνα Ιούνιο 2015 οι Κοινοβουλευτικές Επιτροπές συνήλθαν σε σαράντα μία (41) συνεδριάσεις, εκ των οποίων οι τέσσερις (4) ήταν κοινές.
 
Ειδικότερα:
 
 
ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
           
 
Ι. ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
 
Πραγματοποίησε δύο (2) συνεδριάσεις με τα εξής θέματα:
 
1.Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου:
 
«Τροποποίηση διατάξεων Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και άλλες διατάξεις».
(σ/ν Υπουργείου Οικονομικών) (1 συνεδρίαση) 
 
2.Συζήτηση με τον Προϊστάμενο του Τμήματος Δημοσίων Οικονομικών του Γραφείου Ανάλυσης Οικονομικής Πολιτικής της Ολλανδίας (CPB), κ. Johannes Hers, για θέματα αρμοδιότητάς του.
Στη συζήτηση παρέστη ο Συντονιστής του Γραφείου του Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, κ. Παναγιώτης Λιαργκόβας.
 
 
ΙΙ. ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
 
Πραγματοποίησε τέσσερις (4) συνεδριάσεις με αντικείμενο την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου:
 
«Μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα».  
(σ/ν Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης)
 
 
ΙΙΙ.   ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
 
Πραγματοποίησε δύο (2) συνεδριάσεις με τα εξής θέματα:
 
1. Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής, σύμφωνα με το άρθρο 36 παρ. 5 του Κανονισμού της Βουλής, από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, κ. Χρήστο Σπίρτζη, σχετικά με το ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης.
  
2. Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής, από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ ΑΕ, κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκη, σύμφωνα με το άρθρο 32 παρ. 9 του Κανονισμού της Βουλής, σχετικά με τη σύναψη σύμβασης με τα ΕΛΤΑ για τη μεταφορά και επίδοση των λογαριασμών ρεύματος της ΔΕΗ ΑΕ.
Στη συνεδρίαση παρέστη ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης.
 
 
ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
 
ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
 
Πραγματοποίησε μία (1) συνεδρίαση με θέμα:
 
• Εξελίξεις και προοπτικές της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Σύγκλισης.
Τα μέλη της Επιτροπής ενημέρωσαν εκ μέρους του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή ο Συντονιστής του  Καθηγητής κ. Παναγιώτης Λιαργκόβας και το μέλος της Επιστημονικής του Επιτροπής κ. Σπύρος Λαπατσιώρας, καθώς και ο   Καθηγητής Οικονομικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Διονύσιος Χιόνης.
 
 
ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΝΙΜΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
 
Ι. ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ
 
Πραγματοποίησε τέσσερις (4) συνεδριάσεις με τα εξής θέματα:
 
•   Ακρόαση  από τα μέλη της Επιτροπής, κατά το άρθρο 43A του Κανονισμού της Βουλής και το άρθρο 7 παρ.2 του ν. 4001/2011, των προτεινομένων, από τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη, για διορισμό στις θέσεις του Προέδρου, του Αʹ Αντιπροέδρου και του Μέλους της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (Ρ.Α.Ε.) κ.κ. Νικολάου Μπουλαξή, Σωτηρίου Μανωλκίδη και Νεκταρίας Καρακατσάνη αντιστοίχως και διατύπωση γνώμης της Επιτροπής.

• Συνέχιση της ακρόασης του διατελέσαντος Προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής «για τη διερεύνηση της Υπόθεσης SIEMENS στο σύνολό της» κ. Σήφη Βαλυράκη.
 
 •  Συνέχιση της διακοπείσας συνεδρίασης της ακρόασης του διατελέσαντος Προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής «για τη διερεύνηση της Υπόθεσης SIEMENS στο σύνολό της», κ. Σήφη Βαλυράκη.
 
• Εξέταση του κ. Γιάννη Στουρνάρα, πρώην Υπουργού Οικονομικών και νυν Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, σχετικά με το σχέδιο Συμφωνίας συμβιβασμού μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Siemens.
 
 
IΙ.  ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ
 
Πραγματοποίησε δύο (2) συνεδριάσεις με τα εξής θέματα:
 
• Ακρόαση του Προέδρου της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.), κ. Γιάννη Πανταζόπουλου.
 
• Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής από τον Γενικό Διευθυντή της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, κ. Μιχάλη Κόκκινο, για θέματα αρμοδιότητάς του. Στη συνεδρίαση παρέστησαν οι κ.κ. Δημήτρης Πλευράκης, Αναπληρωτής Διευθυντής Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού, Εύα Παπαδάτου, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ευρώπης, Βασιλική Ζώτου, Προϊστάμενη της Διεύθυνσης Αμερικής, Θεόδωρος Δημάδης, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ασίας, Αφρικής και Ωκεάνιας και Άννα Συρβίλη, Προϊστάμενη της Διεύθυνσης Προγραμμάτων.
 
 
III. ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
 
Πραγματοποίησε δύο (2) συνεδριάσεις με τα εξής θέματα:
 
• Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής από τον Αν. Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιάννη Τσιρώνη  και τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Ευάγγελο Καπετάνιο, για το υπο διαβούλευση Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ). Στη συνεδρίαση παρέστη ο κ. Δημήτρης Πολιτόπουλος, Συνεργάτης του Αναπληρωτή Υπουργού Παραγωγής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιάννη Τσιρώνη.
 
• Απόψεις φορέων για το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ).
Τα μέλη της Επιτροπής  ενημέρωσαν οι κ.κ.: Αλέξανδρος Καχριμάνης, Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Σάββας Χιονίδης, Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Αφροδίτη Μπιζά, Αντιπρόεδρος του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), Θεμιστοκλής Μπαλασόπουλος, Σπυρίδων Πολυζώης και Σπυρίδων Κωνσταντάς, Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος και μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ – ΟΤΑ) αντιστοίχως, Καλλιόπη Σπανού, Συνήγορος του Πολίτη, Ιωάννης Σαγιάς, Βοηθός Συνηγόρου του Πολίτη (Κύκλος Ποιότητας Ζωής), Τάσος Κεφαλάς, μέλος της Πρωτοβουλίας Συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων (ΠΡΩΣΥΝΑΤ), Νίκος Χαραλαμπίδης, Γενικός Δ/ντής του Ελληνικού Γραφείου της Greenpeace Ελλάδος και Πέτρος Μαραμπούτης, μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων.
 
 
ΙV. ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
 
Πραγματοποίησε δύο (2) συνεδριάσεις με τα εξής θέματα:
 
• Παρουσίαση του υποστηρικτικού έργου του Τμήματος Μελετών Οικονομίας, Περιβάλλοντος και Τεχνολογίας της Βουλής των Ελλήνων και ενημέρωση για τις  διεθνείς συνεργασίες του.
Τα μέλη της Επιτροπής ενημέρωσε ο κ. Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Προϊστάμενος του Τμήματος Μελετών Οικονομίας, Περιβάλλοντος και Τεχνολογίας της Α' Διεύθυνσης Επιστημονικών Μελετών της Βουλής των Ελλήνων.
 
• Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής από τον Αν. Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Κωνσταντίνο Φωτάκη, για το κεφάλαιο Β΄ (Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία), του υπό διαβούλευση σχεδίου νόμου «Ρυθμίσεις για την ανώτατη εκπαίδευση, την έρευνα, την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και άλλες διατάξεις».
 
 
V. ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
 
Πραγματοποίησε δύο (2) συνεδριάσεις με τα εξής θέματα:
 
•  Έμφυλη βία – Περισσότερες μορφές.
Τα μέλη της Επιτροπής ενημέρωσαν οι κ.κ.: Ηρακλής Μοσκώφ, Εθνικός Εισηγητής για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων, Μαρία Στρατηγάκη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας και Ισότητας του Δήμου Αθηναίων, Θεοδώρα Γιαννή, Προϊσταμένη Τμήματος Υποδοχής και Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης Αμπελοκήπων του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Κ.Κ.Α.), Σοφία Σπηλιωτοπούλου, Προεδρεύουσα του Τμήματος Διεθνούς Συνεργασίας της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Νίκη Ρουμπάνη, Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Γυναικών Ευρώπης, Μαρία Λιάπη, Νόμιμη Εκπρόσωπος του Δ.Σ. του Κέντρου Γυναικείων Μελετών και Ερευνών «ΔΙΟΤΙΜΑ», Λίλιαν Ζέλλου, Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών «Παναθηναϊκή», Βάσω Μαργαριτίδου -Τιμπλαλέξη, Πρόεδρος της Πρωτοβουλίας «Γυναίκα και Υγεία», Γαλήνη Μασλιούκ, Πρόεδρος της Κοινότητας Ουκρανικής Διασποράς στην Ελλάδα και των Ελλήνων Φιλοουκρανών «Ουκρανο-Ελληνική Σκέψη» - Επικεφαλής της Παγκόσμιας Επιτροπής Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων του Παγκόσμιου Κογκρέσου των Ουκρανών, Μαρία Μουδάτσου, Διευθύντρια Θεσμικών Χρηματοδοτήσεων της ΜΚΟ «PRAKSIS», Φωτεινή Σιάνου, Πρόεδρος του Κέντρου Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη, Μαρίνα Γαλανού, Πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.), Σόνια Μητραλιά, Μέλος της Επιτροπής «Πρωτοβουλία για το Σπίτι των Γυναικών», Δήμητρα Σπαθαρίδου, Συντονίστρια Δράσης του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, Αργυρώ Αποστολίδου, Αντιπρόεδρος της Χριστιανικής Ένωσης Νεανίδων (Χ.Ε.Ν.) Ελλάδος, Adeola Naomi Aderemi, Λογοθεραπεύτρια – Μέλος της Οργάνωσης «Generation 2.0» και Άρης Καρδασιλάρης, Εκπρόσωπος της Διεθνούς Οργάνωσης «Α21».
 
• Σχολική διαρροή.
Τα μέλη της Επιτροπής ενημέρωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Αναστάσιος Κουράκης, καθώς και οι κ.κ.: Σωτήριος Γκλαβάς, Πρόεδρος και Ελένη Παπαδοπούλου, Προϊσταμένη του Παρατηρητηρίου για τα Θέματα Καταγραφής και Αντιμετώπισης της Μαθητικής Διαρροής του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, αντιστοίχως, Θεμιστοκλής Κοτσιφάκης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Ο.Λ.Μ.Ε.) και Παύλος Χαραμής, Πρόεδρος του Κέντρου Εκπαιδευτικών Μελετών και Τεκμηρίωσης (Κ.Ε.ΜΕ.ΤΕ.) της Ο.Λ.Μ.Ε., Εμμανουήλ Ανδρουλάκης, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Παιδαγωγικών Ερευνών – Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Ι.Π.Ε.Μ. Δ.Ο.Ε.), Νίκος Φωτόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας – Επιστημονικός Συνεργάτης του Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Κ.ΑΝ.Ε.Π.) της Γ.Σ.Ε.Ε., Ιωάννης Λυμβαίος, Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) και Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.μεΑ.), Αλέξανδρος Καλιακάτσος, Διευθυντής του 87ου Δημοτικού Σχολείου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αθήνας, Κατερίνα Πούτου, Νόμιμη Εκπρόσωπος της Κοινωνικής Οργάνωσης Υποστήριξης Νέων «ΑΡΣΙΣ», Δημήτρης Βαραδίνης, Συντονιστής της Νομικής Υπηρεσίας της Μ.Κ.Ο. «PRAKSIS», Μάττα Σαμίου, Υπεύθυνη Εκστρατειών της «ActionAid Hellas» και Πελαγία Παπανικολάου, Νομικός  Εγκληματολόγος – Ερευνήτρια (υπεύθυνη έρευνας της «ActionAid Hellas» για την ειδική αγωγή και εκπαίδευση των μαθητών με αναπηρία), Νέλλη Ασκούνη, Αν. Καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών – Κοινωνιολόγος Εκπαίδευσης, Μαρία Νικολακάκη, Αν. Καθηγήτρια Παιδαγωγικής του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Κώστας Παϊτέρης, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Τσιγγάνων Διαμεσολαβητών και Συνεργατών, Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος, Διαμεσολαβητής Υγείας Ρομά και Νίκος Καραγκούνης, Διαπολιτισμικός Διαμεσολαβητής Ρομά.
          

VI. ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
 
Πραγματοποίησε μία (1) συνεδρίαση με τα εξής θέματα:
 
i) Σύντομη ενημέρωση των μελών της Επιτροπής από τον Προέδρό της, σχετικά με: α) τις εργασίες της Επιτροπής κατά την προηγούμενη Βουλευτική Περίοδο και β) τις θεματικές και τους φορείς προς ακρόαση για τις επόμενες συγκλήσεις της Επιτροπής.
 
ii) Ακρόαση του κ. Γεωργίου Κανελλαΐδη, Ομότιμου Καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, σχετικά με το Στρατηγικό Σχέδιο για τη βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας στην Ελλάδα (2011-2020).
 

VII. ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ
 
Πραγματοποίησε δύο (2) συνεδριάσεις με τα εξής θέματα:
 
• Συζήτηση επί αιτήσεως άρσεως ασυλίας Βουλευτή, σύμφωνα με το άρθρο 62 του Συντάγματος και τα άρθρα 43Α και 83 του Κανονισμού της Βουλής.
 
• Συζήτηση επί αιτήσεων άρσεως ασυλίας Βουλευτών, σύμφωνα με το άρθρο 62 του Συντάγματος και τα άρθρα 43Α και 83 του Κανονισμού της Βουλής.
 

VIII. ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
 
Πραγματοποίησε μία (1) συνεδρίαση με θέμα:
 
• Εκλογή λοιπών μελών του Προεδρείου της Επιτροπής.
 
 
ΥΠΟΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
 

I. ΥΠΟΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
 
Πραγματοποίησε μία (1) συνεδρίαση με θέμα:
 
• Προγραμματισμός του έργου της Υποεπιτροπής.

 
II. ΥΠΟΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΗΣΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΡΕΙΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ
 
Πραγματοποίησε μία (1) συνεδρίαση με τα εξής θέματα:
 
• α) Προγραμματισμός του έργου της Υποεπιτροπής.
  β) Ζητήματα νησιωτικής πολιτικής.
 Τα μέλη της Υποεπιτροπής  ενημέρωσε ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, κ. Ιωάννης Γιαννέλης.
 
 
ΛΟΙΠΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
 
Πραγματοποίησε τρεις (3) συνεδριάσεις, με τα εξής θέματα:
 
•  Ακρόαση από τα μέλη της Επιτροπής, κατά το άρθρο 49 Α του Κανονισμού της Βουλής, του προτεινομένου, από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτριο Στρατούλη, για διορισμό στη θέση του Διοικητή του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων - Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Μισθωτών (Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ.) κ. Ιωάννη Θεωνά και διατύπωση γνώμης της Επιτροπής.
 
• Ακρόαση από τα μέλη της Επιτροπής, κατά το άρθρο 49 Α παρ. 5α, σε συνδ. με τις παρ. 3, 5β, 6 και 7 του Κανονισμού της Βουλής, του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Ιωάννη Στουρνάρα, σχετικά με την από 17 Ιουνίου 2015 επιστολή του δια της οποίας επιχειρήθηκε εσπευσμένα η υποβολή μέσω αποστολής σε usb της Έκθεσης Νομισματικής Πολιτικής 2014-2015 της Τράπεζας και για τους λόγους που υπαγόρευσαν αυτή την ενέργεια, καθώς και σχετικά με τη συνολική λειτουργία της Τράπεζας της Ελλάδος.
 
• Ακρόαση από τα μέλη της Επιτροπής, κατά το άρθρο 49 Α του Κανονισμού της Βουλής,
α) των κ.κ. Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου και Ιωάννη Μπενίση, προτεινομένων από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Χρήστο Σπίρτζη, για διορισμό στις θέσεις του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. αντιστοίχως και β) των κ.κ. Χρήστου Δουκάκη και Αθανασίου Βούρδα, προτεινομένων από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Χρήστο Σπίρτζη, για διορισμό στις θέσεις του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΓΑ Ο.Σ.Ε. Α.Ε. αντιστοίχως και διατύπωση γνώμης της Επιτροπής.
 
 
ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
 
ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ (ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ, ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΩΝ, ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ, ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΚΛΕΜΜΕΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΘΗΣΑΥΡΩΝ)
 
Πραγματοποίησε δύο (2) συνεδριάσεις με τα εξής θέματα:
 
Συνέχιση της ενημέρωσης της Επιτροπής από τα μέλη της Ειδικής Επιτροπής του Υπουργείου Οικονομικών (Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους) που συνέταξε την Έκθεση για τον «Προσδιορισμό Αξιώσεων από τις Γερμανικές Επανορθώσεις και το Κατοχικό Δάνειο» (ανοικτή συνεδρίαση).
 
  Συνέχιση της ενημέρωσης της Επιτροπής από τα μέλη της Ειδικής Επιτροπής του Υπουργείου Οικονομικών (Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους) που συνέταξε την Έκθεση για τον «Προσδιορισμό Αξιώσεων από τις Γερμανικές Επανορθώσεις και το Κατοχικό Δάνειο» (2η ανοικτή συνεδρίαση).
 
 
 
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
 
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΛΕΥΚΑΝΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΥΠΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΖΗΤΗΜΑ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ
 
Πραγματοποίησε πέντε (5) συνεδριάσεις με θέμα:
 
Εξέταση μαρτύρων.
  
 
ΚΟΙΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ
 
ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
 
Συνήλθαν σε τέσσερις (4) κοινές συνεδριάσεις, με αντικείμενο την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου:
 
«Τροποποίηση διατάξεων Κώδικα Ελληνικής ιθαγένειας – Ενσωμάτωση στην ελληνική έννομη τάξη των Οδηγιών 2011/98/ΕΕ σχετικά με ενιαία διαδικασία υποβολής αίτησης για τη χορήγηση στους πολίτες τρίτων χωρών ενιαίας άδειας διαμονής και εργασίας στην επικράτεια κράτους μέλους και σχετικά με κοινό σύνολο δικαιωμάτων για τους εργαζομένους από τρίτες χώρες που διαμένουν νομίμως σε κράτος μέλος και 2014/36/ΕΕ σχετικά με τις προϋποθέσεις εισόδου και διαμονής πολιτών τρίτων χωρών με σκοπό την εποχιακή εργασία και άλλες διατάξεις».
(σ/ν  Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης)
  
 
 
Ο αριθμός των συνεδριάσεων των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών για το μήνα Ιούνιο 2015 αναλύεται στον παρακάτω πίνακα:
 

     ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ

ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

2

ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

4

ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

4*

ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

2 + 4*

ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

 

ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

1

ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΝΙΜΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

 

ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

4

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ

2

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

2

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

2

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

2

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

1

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

2

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

1

ΥΠΟΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

 

«ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ» ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

1

«ΝΗΣΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΡΕΙΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ» ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ

1

ΛΟΙΠΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

3

ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

 

«ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ»

2

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 

 
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΛΕΥΚΑΝΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΥΠΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΖΗΤΗΜΑ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ 5
 
 
* : κοινή συνεδρίαση


Δείτε όλα τα μηνιαία δελτία
 
Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης στο δικτυακό τόπο της Βουλής των Ελλήνων. Επιλέγοντας «Συμφωνώ», αποδέχεστε να λαμβάνετε όλα τα cookies (λειτουργικότητας και στατιστικών). Διαβάστε για τη πολιτική μας για τα cookies και αλλάξτε τις ρυθμίσεις.