ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

Εβδομαδιαίο Δελτίο


ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ                                   
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΑΡΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ  
 
Aθήνα, 27 Σεπτεμβρίου 2022
 ΑΝΑΤΥΠΩΣΗ Γ΄
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
(26.09.2022 – 30.09.2022)
 
 
 
ΔΕΥΤΕΡΑ
 
1. Ώρα 14.00΄ - Αίθουσα «Προέδρου Αθανασίου Κωνστ. Τσαλδάρη» (223)
Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας «Σύσταση και οργάνωση νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ – ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» (Ε.Τ.Α.Α.Ε.), ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας και λοιπές διατάξεις» (2η συνεδρίαση – ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών προσώπων).
Εισηγητές: Σπυρίδων Πνευματικός και Ελευθέριος Αβραμάκης
 
2. Ώρα 15.00΄ - Αίθουσα Γερουσίας
Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών «Διατάξεις για τις δημόσιες υπεραστικές και αστικές τακτικές οδικές μεταφορές επιβατών. Αναδιοργάνωση των εταιρειών ΟΣΕ Α.Ε. και ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. και λοιπές διατάξεις» (2η συνεδρίαση – ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών προσώπων).
Εισηγητές: Κωνσταντίνος Κόλλιας και Χρήστος Γιαννούλης
 
3. Ώρα 16.00΄ - Αίθουσα «Προέδρου Αθανασίου Κωνστ. Τσαλδάρη» (223)
Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας «Σύσταση και οργάνωση νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ – ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» (Ε.Τ.Α.Α.Ε.), ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας και λοιπές διατάξεις» (3η συνεδρίαση).
Εισηγητές: Σπυρίδων Πνευματικός και Ελευθέριος Αβραμάκης
 
4. Ώρα 17.00΄ - Αίθουσα Γερουσίας
Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών «Διατάξεις για τις δημόσιες υπεραστικές και αστικές τακτικές οδικές μεταφορές επιβατών. Αναδιοργάνωση των εταιρειών ΟΣΕ Α.Ε. και ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. και λοιπές διατάξεις» (3η συνεδρίαση).
Εισηγητές: Κωνσταντίνος Κόλλιας και Χρήστος Γιαννούλης
 
 
ΤΡΙΤΗ
 
1. Ώρα 10.00΄- Αίθουσα «Προέδρου Γιάννη Νικ. Αλευρά» (151)
Η ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης: 
Συζήτηση σχετικά με τη σύνταξη της Έκθεσης της Επιτροπής (άρθρο 43Α παρ. 6 του Κανονισμού της Βουλής).
 
2. Ώρα 10.00΄ - Αίθουσα «Προέδρου Αθανασίου Κωνστ. Τσαλδάρη» (223)
Η συνεδρίαση της ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ κ. ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ (ΕΥΠ) Ή ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΦΥΣΙΚΑ Ή ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΤΗΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΠΑΓΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΑΚΟΒΟΥΛΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ PREDATOR, ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ Ή ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ Α Ν Α Β Α Λ Λ Ε Τ Α Ι.
 
3. Ώρα 12.00΄- Αίθουσα «Προέδρου Γιάννη Νικ. Αλευρά» (151)
Η ΥΠΟΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΗΣΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΡΕΙΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης: 
Συζήτηση σχετικά με τη σύνταξη της Έκθεσης της Υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών (άρθρο 43Α παρ. 6  του Κανονισμού της Βουλής).
 
4. Ώρα 13.00΄- Αίθουσα Γερουσίας
Η ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης: 
Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής από προσφυγικούς συλλόγους του Δήμου Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.
Τα μέλη της Επιτροπής θα ενημερώσουν οι κ.κ.: Παντελής Τσακίρης, Δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Δημήτρης Καρασαββίδης, Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Ωραιοκάστρου, Γεωργία Πετρίδου, Πρόεδρος της Ένωσης  Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων Ε.Π.Ω.Φ, Νατάσα Σταμπουλή, Πρόεδρος του Συλλόγου  Ποντίων Μυγδονίας «ΔΙΓΕΝΗΣ», Αθηνά Κουλουμπατσάνη, Γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Μελισσοχωρίου, Μαρία Γελαϊτζόγλου, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας, Γιάννης Στεφανίδης,  Πρόεδρος του Μορφωτικού - Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσαίου «ΝΕΑ ΚΟΤΥΩΡΑ», Δέσποινα Πασχαλίδου, Πρόεδρος του Αναπτυξιακού - Πολιτιστικού Συλλόγου Μονολόφου, Δημήτρης Πόντικας, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Δρυμού, Φώτης Παρπόρης, Πρόεδρος του Πολιτιστικού - Αθλητικού Συλλόγου Παλαιοκάστρου «Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ», Βασίλης Αρβανιτόπουλος, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου  Νεοχωρούδας «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», Βασιλική Μπούτσικα, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πενταλόφου, Γεώργιος Χατζηγεωργίου, Πρόεδρος του Περιβαλλοντικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου, Άννα Ραφαηλίδου, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Ωραιοκάστρου «ΑΡΙΣΤΗ», Αναστασία Καραογλάνη, Πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτισμού και Τέχνης «ΛΟΓΕΙΟΝ», Χρήστος Σαραμουρτσής, Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νεοχωρούδας και Μαρία Αραμπατζίδου, Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου.
Στη συνεδρίαση θα παραστούν και άλλα μέλη των προαναφερόμενων Συλλόγων.
 
5. Ώρα 16.00΄ - Αίθουσα Γερουσίας
Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών «Διατάξεις για τις δημόσιες υπεραστικές και αστικές τακτικές οδικές μεταφορές επιβατών. Αναδιοργάνωση των εταιρειών ΟΣΕ Α.Ε. και ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. και λοιπές διατάξεις» (4η συνεδρίαση – β΄ ανάγνωση).
Εισηγητές: Κωνσταντίνος Κόλλιας και Χρήστος Γιαννούλης
 
 
ΤΕΤΑΡΤΗ
 
1. Ώρα 09.00΄- Αίθουσα «Προέδρου Αθανασίου Κωνστ. Τσαλδάρη» (223)
Η ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Συζήτηση επί αιτήσεως άρσεως ασυλίας Βουλευτή, σύμφωνα με το άρθρο 62 του Συντάγματος και τα άρθρα 43Α και 83 του Κανονισμού της Βουλής.
 
2. Ώρα 10.00΄ - Αίθουσα Γερουσίας
Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας «Σύσταση και οργάνωση νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ – ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» (Ε.Τ.Α.Α.Ε.), ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας και λοιπές διατάξεις» (4η συνεδρίαση – β΄ ανάγνωση).
Εισηγητές: Σπυρίδων Πνευματικός και Ελευθέριος Αβραμάκης
 
3. Ώρα 13.00΄- Αίθουσα «Προέδρου Αθανασίου Κωνστ. Τσαλδάρη» (223)
Η ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:
«Καινοτόμες τεχνολογίες διάγνωσης στις βιοεπιστήμες».
Τα μέλη της Επιτροπής θα ενημερώσουν οι κ.κ.: Σπυρίδων Κίντζιος, Πρύτανης Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Συνιδρυτής CeBTeC, Ιωάννα Kούκλη, Πρόεδρος Hellenic BioCluster, Ιδρύτρια και CEO Pharmassist Ltd και Σέργιος Κατσαρός, Συνιδρυτής BIOPIX-T.
 
 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
 
1. Ώρα 10.00΄ - Αίθουσα «Προέδρου Αθανασίου Κωνστ. Τσαλδάρη» (223)
Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ κ. ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ (ΕΥΠ) Ή ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΦΥΣΙΚΑ Ή ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΤΗΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΠΑΓΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΑΚΟΒΟΥΛΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ PREDATOR, ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ Ή ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Εξέταση μάρτυρος.
 
2.Ώρα 13.00΄- Αίθουσα Γερουσίας
Η ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ θα συνεδριάσει με θέματα ημερήσιας διάταξης: 
α) Συζήτηση σχετικά με τη σύνταξη της Έκθεσης της Επιτροπής (άρθρο 43Α παρ. 6  του Κανονισμού της Βουλής).
β) Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής από πολιτιστικούς συλλόγους του Νομού Πέλλας, με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.
Τα μέλη της Επιτροπής θα ενημερώσουν οι κ.κ.: Γρηγόριος  Στάμκος, Δήμαρχος Πέλλας, Θεοφάνης Ισακίδης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων, Σοφία Κοσμόγλου, Γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέου Μυλοτόπου «ΟΙ ΚΑΠΠΑΔΟΚΕΣ» και Μαρία Γαβριηλίδου- Κίσσα, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Δαμιανού Γιαννιτσών «Ο ΔΙΟΓΕΝΗΣ».

 

 Δείτε όλα τα εβδομαδιαία δελτία
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ