Διεθνείς Δραστηριότητες : Ευρωπαϊκή Ένωση

Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Ένωσης για τη Μεσόγειο (PAUfM)


Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Ένωσης για τη Μεσόγειο αποτελεί την κοινοβουλευτική διάσταση της Ένωσης για τη Μεσόγειο και έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα. Η Συνέλευση συμβάλλει στην ενίσχυση του έργου της Ένωσης για Μεσόγειο, προωθώντας το διάλογο ανάμεσα σε βουλευτές των χωρών της Μεσογείου και της Ε.Ε., υιοθετώντας θέσεις, εγκρίνοντας ψηφίσματα, υποβάλλοντας προτάσεις προς την υπουργική διάσκεψη, ή εκδίδοντας γνωμοδοτήσεις.

Μέσα από το έργο των Επιτροπών και των Ομάδων εργασίας, ενισχύονται η διαφάνεια και οι δημοκρατικές διαδικασίες, ενώ προωθείται η συνεργασία των χωρών της περιοχής, σε τομείς όπως είναι η ασφάλεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ενέργεια, η διαχείριση υδάτων, το περιβάλλον, ο πολιτισμός, η παιδεία και ο τουρισμός.

Στη Συνέλευση συμμετέχουν βουλευτές που προέρχονται από τα εθνικά Κοινοβούλια των χωρών μελών της Ε.Ε., Ευρωβουλευτές,  καθώς και βουλευτές από την Αλβανία, Βοσνία- Ερζεγοβίνη, Κροατία, Μονακό, Μαυροβούνιο, Αίγυπτος, Αλγερία, Μαρόκο, Συρία, Ιορδανία, Ισραήλ, Λίβανος, Τυνησία, Τουρκία, Παλαιστινιακή Αρχή και  Μαυριτανία.


Σύνδεσμος προς τη σχετική ιστοσελίδα


Δεν βρέθηκαν μέλη ελληνικής αντιπροσωπείας

Δεν βρέθηκαν δραστηριότητες

Επιστροφή >>