Διεθνείς Δραστηριότητες : Ευρωπαϊκή Ένωση

Περιφερειακές Κοινοβουλευτικές Συνελεύσεις

Οι Περιφερειακές Κοινοβουλευτικές Συνελεύσεις περιλαμβάνουν την Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου, την Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Ένωσης για τη Μεσόγειο, την Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου, την Κοινοβουλευτική Συνέλευση Διαδικασίας Συνεργασίας χωρών Νοτιοανατολικής Ευρώπης, την Πρωτοβουλία Αδριατικής και Ιονίου κ.ά

 

Κοινοβουλευτική Συνέλευση Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (Κ.Σ. ΟΣΕΠ)


Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση ΟΣΕΠ  ιδρύθηκε το 1993, στην Κωνσταντινούπολη (όπου και εδρεύει), με την υιοθέτηση της Ιδρυτικής Διακήρυξης από τους Προέδρους δώδεκα (13) Κοινοβουλίων χωρών του Ευξείνου Πόντου.

Στη Συνέλευση μετέχουν κοινοβουλευτικοί από τα εξής κράτη-μέλη: Αλβανία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα, Μολδαβία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Τουρκία και Ουκρανία. 

Σκοπός της είναι η προώθηση νομικής βάσης για οικονομική, εμπορική, κοινωνική και πολιτική συνεργασία μεταξύ των χωρών-μελών, η θέσπιση της απαραίτητης νομοθεσίας για την εφαρμογή αποφάσεων που λαμβάνονται από τους επικεφαλής κρατών και τους υπουργούς Εξωτερικών, καθώς και η ενίσχυση της συνεργασίας με άλλους διεθνείς και περιφερειακούς οργανισμούς.

Η Συνέλευση αποτελείται από το Προεδρείο, την Μόνιμη Επιτροπή, την Επιτροπή Οικονομικών, Εμπορικών, Τεχνολογικών και Περιβαλλοντικών Υποθέσεων, την Επιτροπή Νομικών και Πολιτικών Υποθέσεων και την Επιτροπή Πολιτιστικών, Μορφωτικών και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Η Ελλάδα έγινε το δέκατο πλήρες μέλος της Συνέλευσης τον Ιούνιο του 1995 και συμμετέχει έκτοτε ανελλιπώς. Η ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία αποτελείται από  έξι τακτικά μέλη (δύο βουλευτές ανά επιτροπή).


Σύνδεσμος προς τη σχετική ιστοσελίδα


Αριθμός κρατών μελών

Ελληνική Αντιπροσωπεία

+
Βρέθηκαν 6 Αποτελέσματα | Σελίδα 1 από 1
Ονοματεπώνυμο ΙδιότηταΣυμμετοχή σε Επιτροπές
Βλασης Κωνσταντινος Επικεφαλής
Γιόγιακας Βασίλειος Τακτικό Μέλος
Στύλιος Γεώργιος Τακτικό Μέλος
Γιαννούλης Χρήστος Τακτικό Μέλος
Παραστατίδης Στέφανος Τακτικό Μέλος
Μεταξάς Κωνσταντίνος Βασίλειος Τακτικό Μέλος

Δεν βρέθηκαν δραστηριότητες

Επιστροφή >>
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ