Διεθνείς Δραστηριότητες : Ευρωπαϊκή Ένωση

Περιφερειακές Κοινοβουλευτικές Συνελεύσεις

Οι Περιφερειακές Κοινοβουλευτικές Συνελεύσεις περιλαμβάνουν την Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου, την Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Ένωσης για τη Μεσόγειο, την Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου, την Κοινοβουλευτική Συνέλευση Διαδικασίας Συνεργασίας χωρών Νοτιοανατολικής Ευρώπης, την Πρωτοβουλία Αδριατικής και Ιονίου κ.ά

 

Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου


H Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου  (αυτόνομος κοινοβουλευτικός θεσμός, εξέλιξη της Διάσκεψης για την Ασφάλεια και Συνεργασία στη Μεσόγειο), όπου συμμετέχουν ισότιμα τα κοινοβούλια των παράκτιων χωρών της Μεσογείου,  ιδρύθηκε κατόπιν ελληνικής πρωτοβουλίας στο Ναύπλιο (Φεβρουάριο 2005).

Τα κοινοβούλια-μέλη της Συνέλευσης είναι: Αλβανία, Αλγερία, Ανδόρα, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κροατία, Κύπρος, Αίγυπτος, Γαλλία, Ελλάδα, Ισραήλ, Ιταλία, Ιορδανία, Λίβανος, Λιβύη, Μάλτα, Μαυριτανία, Μονακό, Μαυροβούνιο, Μαρόκο, Βόρεια Μακεδονία, Παλαιστίνη, Πορτογαλία, Ρουμανία, Άγιος Μαρίνος, Σερβία, Σλοβενία, Συρία, Τουρκία και Τυνησία και μαζί με τα συνδεδεμένα αριθμούν 34 μέλη.

Σκοπός της Συνέλευσης είναι η προώθηση του πολιτικού διαλόγου, η επίτευξη κοινών στόχων και η προώθηση των βέλτιστων πολιτικών, κοινωνικών, οικονομικών και πολιτιστικών συνθηκών, για την ευημερία των μεσογειακών  λαών και την διασφάλιση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή.

Στο πλαίσιο της  Συνέλευσης λειτουργούν: η Ολομέλεια, το Προεδρείο, και τρεις Μόνιμες Επιτροπές:

  • Επιτροπή Συνεργασίας σε θέματα Πολιτικής, Ασφάλειας και Περιφερειακής Σταθερότητας

  • Επιτροπή Οικονομικής, Κοινωνικής, Περιβαλλοντικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και

  • Επιτροπή Διαλόγου των Πολιτισμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Κάθε κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία απαρτίζεται από τρία έως και πέντε τακτικά μέλη. Η Βουλή των Ελλήνων συμμετέχει ανελλιπώς με κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία τριών τακτικών μελών (ένα μέλος ανά επιτροπή).


 


Σύνδεσμος προς τη σχετική ιστοσελίδα

Ελληνική Αντιπροσωπεία

+
Βρέθηκαν 4 Αποτελέσματα | Σελίδα 1 από 1
Ονοματεπώνυμο ΙδιότηταΣυμμετοχή σε Επιτροπές
Αραμπατζή Φωτεινή Επικεφαλής
Μπαρτζώκας Αναστάσιος Τακτικό Μέλος
Γιαννούλης Χρήστος Τακτικό Μέλος
Βατσινά Ελένη Τακτικό Μέλος

Δεν βρέθηκαν δραστηριότητες

Επιστροφή >>
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ