Διεθνείς Δραστηριότητες : Ευρωπαϊκή Ένωση

Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου (ΡΑΜ)


H Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου  αποτελεί αυτόνομο κοινοβουλευτικό θεσμό, στον οποίο συμμετέχουν ισότιμα τα κοινοβούλια των χωρών της Μεσογείου και αποτελεί εξέλιξη της Διάσκεψης για την Ασφάλεια και Συνεργασία στη Μεσόγειο. Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση Μεσογείου ιδρύθηκε κατόπιν ελληνικής πρωτοβουλίας στο Ναύπλιο τον Φεβρουάριο του 2005.


Τα κοινοβούλια-μέλη της Συνέλευσης είναι 29: Αίγυπτος, Αλβανία, Αλγερία, Ανδόρα, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Ιορδανία, Ισραήλ, Κροατία, Κύπρος, Λίβανος, Λιβύη, Μάλτα, Μαρόκο, Μαυριτανία, Μαυροβούνιο, Μονακό, Παλαιστίνη, ΠΓΔΜ, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σαν Μαρίνο, Σερβία, Σλοβενία, Συρία, Τουρκία, Τυνησία.

Σκοπός της Συνέλευσης είναι η προώθηση του πολιτικού διαλόγου, η επίτευξη κοινών στόχων και η προώθηση των βέλτιστων πολιτικών, κοινωνικών, οικονομικών και πολιτιστικών συνθηκών, για την ευημερία των μεσογειακών  λαών και την διασφάλιση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή.

Στο πλαίσιο της  Συνέλευσης λειτουργούν η  Ολομέλεια, το Προεδρείο, και τρεις Επιτροπές 1) Επιτροπή Πολιτικής συνεργασίας και Ασφάλειας 2) Επιτροπή Οικονομικής, Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Συνεργασίας και  3) Επιτροπή Διαλόγου των Πολιτισμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Κάθε κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία απαρτίζεται από τρία έως και πέντε τακτικά μέλη. Η Βουλή των Ελλήνων συμμετέχει ανελλιπώς με κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία τριών τακτικών μελών (ένα μέλος ανά επιτροπή).


Σύνδεσμος προς τη σχετική ιστοσελίδα


Δεν βρέθηκαν μέλη ελληνικής αντιπροσωπείας

Δεν βρέθηκαν δραστηριότητες

Επιστροφή >>