Βουλευτές

Βιογραφικά Στοιχεία


Χριστόδουλος Ισιδώρου ΣτεφανάδηςΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Χριστόδουλος Ισιδώρου Στεφανάδης

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ιστοχώρος:
http://www.stefanadis.gr
Email:
ch.stefanadis@parliament.gr
Διεύθυνση:
Διεύθυνση: Σάμος, Θεμιστοκλή Σοφούλη 43,ΤΚ: 83100, τηλ: 22730-86061, FAX: 22730-86063

Προσωπικά Στοιχεία

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:
Γεννήθηκε στην Ικαρία.
Οικογενειακή Κατάσταση:
Είναι πατέρας δύο παιδιών.
Επάγγελμα:
Καθηγητής Καρδιολογίας. Όσον αφορά στην Ελλάδα ήταν Διευθυντής της Α’ Καρδιολογικής κλινικής του Πανεπιστήμιου Αθηνών (2002-2014) και ανακηρυγμένος Ομότιμος και Επίτιμος καθηγητής Καρδιολογίας του ίδιου Πανεπιστημίου. Διετέλεσε Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας απο το 1997 έως το 1999, Πρόεδρος του Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας (2007 - 2009), Αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας - ΕΣΕΤ (2005-2009) και Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής (2014-2015). Τέλος, είναι Προέδρος του ερευνητικού ινστιτούτου μελέτης μακροζωίας και ασθενικών του γήρατος (2014- ). Στο Διεθνή χώρο, είναι Καθηγητής Ιατρικής στο Department of Medicine, Division of Cardiology, Emory University , Atlanta, USA, (2007-σήμερα) και Καθηγητής Καρδιολογίας στο Yale University, New Haven, Connecticut, USA (2014- σήμερα). Το ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει περισσότερες από 1600 πλήρεις δημοσιευμένες ερευνητικές εργασίες σε έγκυρα διεθνή ιατρικά περιοδικά. Οι εργασίες του έχουν περισσότερες από 65.000 αναφορές (citations) στη διεθνή βιβλιογραφία. Σύμφωνα με επίσημα διεθνή, δημοσιευμένα, στατιστικά στοιχεία, είναι ο επιστήμονας με το μεγαλύτερο αριθμό ερευνητικών εργασιών παγκοσμίως για την τελευταία 20ετία, στο πεδίο της καρδιολογίας.
Σπουδές:
Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδικότητα στην Παθολογία και την Καρδιολογία. Έγινε Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, και διαδοχικά στην ίδια σχολή, Λέκτορας, Επίκουρος Καθηγητής, Αναπληρωτής Καθηγητής και Καθηγητής Καρδιολογίας.
Ξένες γλώσσες:
Αγγλικά

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Έχει περισσότερες από 3.500 ανακοινώσεις και έχει δώσει πάνω από 260 διαλέξεις σε Διεθνή Επιστημονικά Συνέδρια. Έχει εκδώσει 6 βιβλία διεθνών εκδοτικών οίκων και έχει συγγράψει κεφάλαια σε 13 διεθνή συγγράμματα. Είναι Section Editor (Clinical Cardiology) του περιοδικού του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας (Journal of American College of Cardiology) και έχει τιμηθεί με 2 βραβεία για την έρευνά του στην Επεμβατική Καρδιολογία από το Thoraxcenter, Erasmus University, Rotterdam, The Netherlands. Το 2008 του απονεμήθηκε ο τίτλος του "Άρχοντος" από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, ενώ το 2005 ο τίτλος του "Elite Reviewer" από το επιστημονικό περιοδικό Journal of the American College of Cardiology (JACC) σε αναγνώριση της συμβολής του στην έκδοση του περιοδικού. Το 2011, το American College of Cardiology του απένειμε το Βραβείο Simon Dack, το οποίο δίδεται στον επιστήμονα με τη σημαντικότερη προσφορά στις επιστημονικές εκδόσεις του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας . Επί σειρά ετών δημοσιεύει άρθρα στον ημερήσιο τύπο για την ενημέρωση του κοινού σε θέματα καρδιαγγειακής υγείας, διατηρούσε τη στήλη “Καρδίαν Καθαρά” σε γνωστή εφημερίδα, ενώ πλεόν αρθογραφεί σε εβδομαδιαία στήλη σε δημοφιλή εφημερίδα πανελλαδικής κυκλοφορίας.Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ