Διεθνείς Δραστηριότητες : Διεθνές Περιβάλλον

Βορειοατλαντική Συνέλευση (ΝΑΤΟ)


Η Βορειοατλαντική Συνέλευση είναι ένα σώμα κοινοβουλευτικών που ορίζονται από τα μέλη των Εθνικών Κοινοβουλίων των χωρών- μελών της Ατλαντικής Συμμαχίας. Κυβερνητικά μέλη δεν μπορούν να είναι και μέλη της Βορειοατλαντικής.

Σκοπός της Συνέλευσης είναι ο δεσμός μεταξύ ΝΑΤΟ και Εθνικών Κοινοβουλίων. Μέσω των εργασιών των Επιτροπών, των Υπο-Επιτροπών και των Ολομελειών, η Συνέλευση στοχεύει στην προώθηση του διακοινοβουλευτικού διαλόγου σε επίπεδο ασφαλείας, στην ενδυνάμωση του διατλαντικού δεσμού, στην ευαισθητοποίηση έναντι των σημαντικών θεμάτων ασφαλείας και των πολιτικών της Συμμαχίας, καθώς και στην ενδυνάμωση των στόχων της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Η Συνέλευση αποτελείται από τις εξής χώρες: Αλβανία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Καναδάς, Κροατία, Δημοκρατία της Τσεχίας, Δανία, Εσθονία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιταλία, Λεττονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβενία, Σλοβακία, Ισπανία, Τουρκία, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ.

Η γραμματεία της Συνέλευσης εδρεύει στις Βρυξέλλες και ο ρόλος της έγκειται αφενός στην ενασχόληση με τις έρευνες και τις αναλύσεις που απαιτούνται για τη σύνταξη κειμένων και αφετέρου στην παροχή διοικητικής υποστήριξης στο πλαίσιο της διοργάνωσης Συνόδων, Σεμιναρίων, συνεδριάσεων Επιτροπών και άλλων δραστηριοτήτων της Συνέλευσης.

Σε ετήσια βάση, πραγματοποιούνται δύο Ολομέλειες: η εαρινή,το Μάιο και η ετήσια,το Νοέμβριο.
 

Σύνδεσμος προς τη σχετική ιστοσελίδα

Ελληνική Αντιπροσωπεία

+
Βρέθηκαν 13 Αποτελέσματα | Σελίδα 1 από 1
Ονοματεπώνυμο ΙδιότηταΣυμμετοχή σε Επιτροπές
Καραγιαννίδης Χρήστος Επικεφαλής
Δριτσέλη Παναγιώτα Αναπληρωτής επικεφαλής
Κυρίτσης Γεώργιος Τακτικό Μέλος
Μπάρκας Κωνσταντίνος Τακτικό Μέλος
Δένδιας Νικόλαος - Γεώργιος Τακτικό Μέλος
Πλακιωτάκης Ιωάννης Τακτικό Μέλος
Σαλμάς Μάριος Τακτικό Μέλος
Τζούφη Μερόπη Αναπληρωματικό Μέλος
Κουμουτσάκος Γεώργιος Αναπληρωματικό Μέλος
Λοβέρδος Ανδρέας Αναπληρωματικό Μέλος
Παφίλης Αθανάσιος Αναπληρωματικό Μέλος
Κατσίκης Κωνσταντίνος Αναπληρωματικό Μέλος
Δανέλλης Σπυρίδων Αναπληρωματικό Μέλος

Δεν βρέθηκαν δραστηριότητες

Επιστροφή >>