Ενημέρωση

Περιοδικό της Βουλής των Ελλήνων

Τεύχος 17 | 6 Απριλίου 2021

«Αντικρίζοντας την Ελευθερία. Στη Βουλή των Ελλήνων 200 χρόνια μετά»

Η μεγάλη Έκθεση της Βουλής για το 1821 και η μεταρρύθμιση της  Επικουρικής Ασφάλισης είναι τα θέματα που κυριαρχούν στο 17ο  τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού της Βουλής  «Επί του… Περιστυλίου».

Η Έκθεση που θα εγκαινιαστεί στις 19 Απριλίου και επιγράφεται «Αντικρίζοντας την Ελευθερία. Στη Βουλή των Ελλήνων 200 χρόνια μετά» θα έχει τόσο φυσική όσο και ψηφιακή εκδοχή ώστε να έχει πρόσβαση ο απανταχού ελληνισμός.

Το προοίμιο της Έκθεσης έχει ήδη αναπτυχθεί στο Περιστύλιο της Βουλής σε δύο υποενότητες α) «Από την Αρχαιολοτρία στον Φιλελληνισμό» και β) «Από τον Διαφωτισμό στον Πατριωτισμό». 

Στο αφιέρωμα του Ιδεόπολις, για τη μεταρρύθμιση της επικουρικής ασφάλισης ο αρμόδιος υφυπουργός Εργασίας Π. Τσακλόγου περιγράφει τη σύσταση ενός νέου Δημόσιου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης, κεφαλαιοποιητικού χαρακτήρα, που θα αφορά τους μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους που εισέρχονται στην αγορά εργασίας από 01/01/2022. Για τις αλλαγές στις επικουρικές συντάξεις αρθρογραφούν οι καθηγητές Πανεπιστημίων, Σ. Ρομπόλης, Β. Μπέτσης, Π. Παπαρηγοπούλου, Α. Στεργίου και Π. Τήνιος εισφέροντας τις απόψεις τους.

Στο 17ο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού «Επί του… Περιστυλίου», υπάρχουν μεταξύ άλλων ρεπορτάζ για:

  • Τη συζήτηση μεταξύ των αρχηγών των κομμάτων για την εξέλιξη της Πανδημίας.
  • Την απόφαση σύστασης Προκαταρκτικής Επιτροπής για τον τέως υπουργό Ν. Παππά μετά από πρόταση της ΝΔ που ψήφισαν επίσης το Κίνημα Αλλαγής και η Ελληνική Λύση.
  • Τις θέσεις της κυβέρνησης για την επένδυση στο Ελληνικό και την   άσκηση κριτικής από τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
  • Τον νέο κατώτατο μισθό που ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας εντός του καλοκαιριού.
  • Τις υψηλές χρεώσεις που επιβάλλουν στους πολίτες οι Τράπεζες και οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών σύμφωνα τον Συνήγορο του Καταναλωτή.
  • Τις υψηλές τιμές και τις χαμηλής ποιότητας υπηρεσίες από τους παρόχους Internet, σύμφωνα με όσα είπε στην αρμόδια Επιτροπή ο Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.


 

Τεύχος 16

23 Μαρτίου 2021

Τεύχος 15

9 Μαρτίου 2021

Τεύχος 14

23 Φεβρουαρίου 2021

Τεύχος 13

9 Φεβρουαρίου 2021

Τεύχος 12

26 Ιανουαρίου 2021

Τεύχος 11

12 Ιανουαρίου 2021

 

 

Τεύχη έτους 2020

 

 

 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ