Ενημέρωση : Τηλεοπτικός Σταθμός της Βουλής των Ελλήνων

Τηλεοπτικός Σταθμός της Βουλής των Ελλήνων

 

Δρόμοι Ορθοδοξίας (Επ. 3)Στον τηλεοπτικό σταθμό της βουλής των Ελλήνων διασταυρώνονται οι «Δρόμοι Ορθοδοξίας», μέσα από την ομώνυμη σειρά ντοκιμαντέρ.

Με οδηγό την Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), τον διεθνή θεσμό του οποίου η Βουλή των Ελλήνων αποτελεί αποτελεί έδρα, θα παρακολουθήσουμε την πολυεθνική προσπάθεια προαγωγής του διαπολιτισμικού και διαθρησκειακού διαλόγου, αλλά και της διάσωσης των Ορθοδόξων αξιών, παραδόσεων και μνημείων, όπως αποτυπώνεται από Ορθόδοξους βουλευτές 25 και πλέον κρατών.
Παράλληλα καταγράφονται και οι προσπάθειες των μελών του θεσμού για απαντήσεις σε σημαντικά προβλήματα που απασχολούν το σύγχρονο κόσμο.
Με γυρίσματα εντός και εκτός Ελλάδος, δίνεται έμφαση στις δραστηριότητες της ΔΣΟ και σε ζητήματα που αφορούν την Ορθοδοξία.  

 

Σε αυτό το επεισόδιο, οι «Δρόμοι Ορθοδοξίας» εστιάζουν στο αποτύπωμα της που άφησε η Μικρασιατική Καταστροφή στο χριστιανικό κόσμο της Μικράς Ασίας, με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων μιας εκ των πιο μελανών στιγμών του Ελληνισμού. 


 

Η «μαύρη» ιστορία και οι σχέσεις της με την Ορθοδοξία, ξετυλίγονται μέσα από το τεκμήρια του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών στο κέντρο της Αθήνας  και του Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού του Δήμου Νέας Ιωνίας. 

 

Συνοδοιπόροι μας σε αυτό το ταξίδι ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο πολιτικός επιστήμων και συγγραφέας δρ Κωνσταντίνος Χολέβας, ο υποδιευθυντής του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών και ερευνητής, δρ Σταύρος Θ. Ανεστίδης και ο οικονομολόγος, ερευνητής, συγγραφέας και πρόεδρος του κέντρου Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού του Δήμου Νέας Ιωνίας, δρ Λουκάς Π. Χριστοδούλου.

 

Σκηνοθεσία: Κώστας Ντάνης

Μοντάζ: Παντελής Λαδάς

Κάμερα: Παντελής Λαδάς

 Αρχείο εκπομπών

 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ