Ενημέρωση : Τηλεοπτικός Σταθμός της Βουλής των Ελλήνων

Τηλεοπτικός Σταθμός της Βουλής των Ελλήνων

 

Δρόμοι Ορθοδοξίας (Επ. 1)Στον τηλεοπτικό σταθμό της βουλής των Ελλήνων διασταυρώνονται οι «Δρόμοι Ορθοδοξίας», μέσα από την ομώνυμη σειρά ντοκιμαντέρ.

Με οδηγό την Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), τον διεθνή θεσμό του οποίου η Βουλή των Ελλήνων αποτελεί αποτελεί έδρα, θα παρακολουθήσουμε την πολυεθνική προσπάθεια προαγωγής του διαπολιτισμικού και διαθρησκειακού διαλόγου, αλλά και της διάσωσης των Ορθοδόξων αξιών, παραδόσεων και μνημείων, όπως αποτυπώνεται από Ορθόδοξους βουλευτές 25 και πλέον κρατών.
Παράλληλα καταγράφονται και οι προσπάθειες των μελών του θεσμού για απαντήσεις σε σημαντικά προβλήματα που απασχολούν το σύγχρονο κόσμο.
Με γυρίσματα εντός και εκτός Ελλάδος, δίνεται έμφαση στις δραστηριότητες της ΔΣΟ και σε ζητήματα που αφορούν την Ορθοδοξία.  

 

Το πρώτο επεισόδιο περιστρέφεται γύρω από εαρινή συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, που πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο, τα άλλοτε Μεδιόλανα, όπου το 313 μΧ υπογράφτηκε το γνωστό διάταγμα ανεξιθρησκείας από τον Μέγα Κωνσταντίνο.
Αιχμή του δόρατος της πρώτης εκπομπής αποτελεί η καταδίκη από τον ΓΓ της ΔΣΟ δρ Μάξιμο Χαρακόπουλο, αλλά και μελών άλλων αντιπροσωπειών, της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Η εκπομπή παρακολουθεί την περιήγηση της ΔΣΟ στην ελληνορθόδοξη εκκλησία του Μιλάνο και μαθαίνει την πλούσια ιστορία της. Μεταφέρεται στην καθολική Αρχιεπισκοπή του Μιλάνο όπου μέλη της Αντιπροσωπείας συναντούν τον καθολικό Αρχιεπίσκοπο που στέλνει μηνύματα ειρήνης και ενότητας. Με τη βοήθεια της ΔΣΟ, η εκπομπή μεταφέρεται και στη μοναστική κοινότητα του Μπόζε που προωθεί τον διάλογο κατανόησης Ορθοδόξων και Καθολικών.
Το πρώτο επεισόδιο εστιάζει και στον αγώνα της ΔΣΟ για την διεθνοποίηση της καταδίκης της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τέμενος, προβάλλοντας αποσπάσματα της λαμπρής εκδήλωσης, με τη συμμετοχή Ιταλών αξιωματούχων, για την παρουσίαση του τόμου «Αγία Σοφία: Οι Ναοί της του Θεού Σοφίας ανά τον Κόσμο» στο ΜιλάνοΑρχείο εκπομπών

 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ