Ενημέρωση : Τηλεοπτικός Σταθμός της Βουλής των Ελλήνων

Τηλεοπτικός Σταθμός της Βουλής των Ελλήνων

 

Τριστάνος και Ιζόλδη / Tristan und IsoldeΣτη βραδιά όπερας η Βουλή Τηλεόραση προβάλλει σε αποκλειστικότητα αυτή τη Κυριακή 4 Aπριλίου και την Κυριακή 11 Απριλίου σε δύο ξεχωριστά τηλεοπτικά μέρη την όπερα Τριστάνος και Ιζόλδη του Ριχάρδου Βάγκνερ. Το λιμπρέτο συντάχθηκε από τον ίδιο τον συνθέτη βασιζόμενο σε μια μεσαιωνική ρομαντική ιστορία του Gottfried von Strassburg. Η πρεμιέρα του έργου είχε γίνει στο βασιλικό εθνικό θέατρο του Μονάχου το 1865 με διευθυντή ορχήστρας τον Hans von Bülow.

Η επίκαιρη προ δυο ετών σκηνοθεσία είναι της Καταρίνα Βάγκνερ σε σκηνικά Φρανκ Φίλιπ Σλέσμαν και Ματίας Λίπερτ με κοστούμια του Τόμας Κάϊζερ και δραματουργία Ντάνιελ Βέμπερ από το Φεστιβάλ Μπάϊρόϊτ 2019. Γενική μουσική διεύθυνση του Κρίστιαν Τίλεμαν. Μια πολυσυζητημένη παράσταση σύγχρονης σκηνοθεσίας με ρεαλιστικές συμβολικές μεταφορές και σκηνικά ενός συνεχώς μεταβαλλόμενου απροσδιόριστου λαβυρίνθου έρχονται σε αντιπαραβολή με διερευνητικό τρόπο με τη πρωτογενή μεταφυσική διάσταση της όπερας. Η πολύ υψηλής ποιότητας μουσική ερμηνεία από την ορχήστρα του Φεστιβάλ Μπάϊρόϊτ και τους μονωδούς πρωταγωνιστές συμβάλλει σε μια προσεγμένη και με κρυστάλλινο διαυγή τρόπο ηχητική προσέγγιση της ρομαντικής αρχικής αντίληψης του έργου με την καθοδήγηση και συντονιστική λεπτή εμβάθυνση του μαέστρου Κρίστιαν Τίλεμαν.

Στους κεντρικούς ρόλους Stephen Gould (Τριστάνος), Petra Lang (Iζόλδη), Georg Zeppenfeld (Marke), Christa Mayer (Βrangane) Greer Grimsley (Kurnewal) . 

 

Υπεύθυνοι παραγωγής για τη ΒουλήΤηλέοραση: Φανή Μπεχράκη- Ελευθερία Μελενίκου

Τεχνική επεξεργασία: Βασίλης Μπακογιάννης

Επιμέλεια : Κωνσταντίνος Κακαβελάκης


 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ