Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 9 Νοεμβρίου 2021

Συνάντηση του Προεδρείου της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Αργεντινής και του Προέδρου της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής με την Πρέσβη της Αργεντινής στην Αθήνα

Συνάντηση με την Πρέσβη της Αργεντινής στην Αθήνα, κυρία Maria Lucia Dougherty de Sánchez, είχαν σήμερα ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, και οι Βουλευτές κ.κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης και Μίκα Ιατρίδη, Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος, αντίστοιχα, της κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Αργεντινής.

Οι Έλληνες Βουλευτές αναφέρθηκαν στις δυνατότητες για ενίσχυση των ήδη καλών σχέσεων των δύο χωρών, με τη συμβολή της κοινοβουλευτικής συνεργασίας, στους τομείς του τουρισμού, της ναυτιλίας και των εμπορικών ανταλλαγών. Σημειώθηκε επίσης η παρουσία της ελληνικής ομογένειας στην Αργεντινή, που αποτελεί ισχυρό κρίκο φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο λαών.

Επιπλέον, ο κ. Γκιουλέκας ενημέρωσε την Πρέσβη για τα ζητήματα που απασχολούν την Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων το τρέχον διάστημα, με κυριότερα τις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις στην Κύπρο και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, που συνιστούν παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας.


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ