Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 22 Απριλίου 2021

Συνάντηση του Προέδρου της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων με τον Πρέσβη της Γεωργίας

O Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρέσβη της Γεωργίας στην Αθήνα, κ. David Dondua.

Κατά τη συνάντηση, o κ. Γκιουλέκας αναφέρθηκε στην ελληνική κοινότητα της Γεωργίας και στη γεωργιανή διασπορά που διαβιεί στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι οι δύο κοινότητες ενισχύουν τους πολιτιστικούς και ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των λαών των δύο χωρών.

Η Ελλάδα, τόνισε ο κ. Γκιουλέκας, υποστηρίζει την κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Γεωργίας, καθώς και την ένταξή της στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ.

Ο κ. Γκιουλέκας έκανε λόγο για τις προκλήσεις της Τουρκίας και το προσφυγικό ζήτημα, τονίζοντας ότι η Ελλάδα επιδιώκει την ειρήνη και την επίλυση των διαφορών με γνώμονα πάντα το Διεθνές Δίκαιο.

Ο κ. Dondua εξέφρασε την εκτίμησή του για την υποστήριξη της Ελλάδας προς τη Γεωργία και υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει η χώρα του στο διάλογο και την καλή συνεργασία.


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ