Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 11 Δεκεμβρίου 2020

Συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας της Μικτής Ομάδας Κοινοβουλευτικού Ελέγχου της Europol

Ο βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Καραγκούνης, μέλος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και της μόνιμης αντιπροσωπείας της Βουλής των Ελλήνων στη Μικτή Ομάδα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Υπηρεσίας (ΜΟΚΕ), συμμετείχε, μέσω τηλεδιάσκεψης, σε Ομάδα Εργασίας, με αντικείμενο την αναθεώρηση του κανονισμού εργασίας της ΜΟΚΕ.

Ο κ. Καραγκούνης, στην τοποθέτησή του, υποστήριξε τη διατήρηση της αρχής λήψης αποφάσεων με ομοφωνία, τονίζοντας ότι η ομοφωνία αντικατοπτρίζει την ίδια την ουσία και τη βάση της διακοινοβουλευτικης συνεργασίας. Σημείωσε ότι ο Κανονισμός Λειτουργίας αποτελεί την «ταυτότητα» και τον «οδικό χάρτη της ΜΟΚΕ», γι’ αυτό και η αναθεώρησή του θα πρέπει να εξυπηρετεί τον επιδιωκόμενο στόχο και πρότεινε δωδεκάμηνη διάρκεια της θητείας του εκπροσώπου της ΜΟΚΕ στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Υπηρεσίας, υποστηρίζοντας ότι το χρονικό αυτό διάστημα δίνει τη δυνατότητα στον εκπρόσωπο να αποκτήσει γνώση του αντικειμένου και να παράσχει εμπεριστατωμένη πληροφόρηση στο Σώμα.   

Η Europol τέθηκε σε λειτουργία το 1999 και βοηθά τις εθνικές αρχές επιβολής του νόμου στην καταπολέμηση του σοβαρού διεθνούς εγκλήματος και της τρομοκρατίας.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ