Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 21 Ιουλίου 2021

Συνάντηση του Προέδρου της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας του Συμβουλίου Ομοσπονδίας της Ρωσίας

Ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, συναντήθηκε με μέλη της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας του Συμβουλίου Ομοσπονδίας (Γερουσίας) της Ρωσίας, που επισκέφθηκαν το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων αναφέρθηκε στις ιστορικές σχέσεις των δύο χωρών, ιδιαίτερα στη συμβολή της Ρωσίας στην Ελληνική Επανάσταση, επισημαίνοντας παράλληλα την παρουσία των Ελλήνων ομογενών ως παράγοντα ζωτικής σημασίας για τη φιλία και την αλληλοκατανόηση των δύο λαών.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γκιουλέκας υπογράμμισε ότι η χώρα μας δεν αποδέχεται τις μονομερείς και προκλητικές διεκδικήσεις της Τουρκίας, όπως δείχνουν και οι τελευταίες παράνομες ενέργειές της στα κατεχόμενα της Κύπρου, διότι αντιτίθενται στο Διεθνές Δίκαιο. Όπως τόνισε, τέτοιες ενέργειες δυναμιτίζουν τη σταθερότητα, την ειρήνη και την ασφάλεια.

Από τη πλευρά του, ο Πρόεδρος της ρωσικής Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας, κ. V. Bondarev, αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην Ουκρανία, καταδικάζοντας οποιαδήποτε μορφή τρομοκρατίας σε παγκόσμια κλίμακα.

Και οι δύο πλευρές υπογράμμισαν ότι προσβλέπουν στην ενίσχυση και βελτίωση των διμερών σχέσεων σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, καθώς και στη διεύρυνση της συνεργασίας στους τομείς της οικονομίας, των επιστημών και του πολιτισμού. Αναφέρθηκαν εξάλλου στον τουρισμό, σημειώνοντας τη μεγάλη επισκεψιμότητα Ρώσων πολιτών στη χώρα μας και τις δυνατότητες περαιτέρω ενίσχυσής της.

 

 


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ