Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 6 Απριλίου 2021

Η διοργάνωση της Διάσκεψης για το μέλλον της Ευρώπης μπαίνει στην τελική της ευθεία

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη διοργάνωση της Διάσκεψης για το μέλλον της Ευρώπης, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή  των Προέδρων των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των κοινοβουλίων της Ε.Ε. Τη Βουλή των Ελλήνων εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, κ. Δημήτρης Καιρίδης.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Καιρίδης υπογράμμισε τη σημασία της ισότιμης με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετοχής των εθνικών κοινοβουλίων. Τα εθνικά κοινοβούλια, τόνισε ο Έλληνας βουλευτής, διαθέτουν τόσο τη θεσμική δυνατότητα όσο και τη δικτύωση, ώστε να κινητοποιήσουν τις κοινωνίες των πολιτών, η ενεργός εμπλοκή των οποίων είναι καθοριστική για την επιτυχία της Διάσκεψης. Σημείωσε δε ότι η χρονική συγκυρία της διεξαγωγής της Διάσκεψης αποκτά μια ιδιαίτερη διάσταση για τη χώρα μας, η οποία γιορτάζει φέτος 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, αλλά και 40 χρόνια από την ένταξή της στην τότε ΕΟΚ.  

 

 


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ