Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 22 Νοεμβρίου 2021

Συνεδρίαση Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου

 

Στις εργασίες της 58ης Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου, που διεξήχθησαν διαδικτυακά υπό την ρουμανική προεδρία, συμμετείχε ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον επικεφαλής της κ. Κωνσταντίνο Βλάση και τους βουλευτές μέλη της κ.κ Μαρία Κεφάλα, Μακάριο Λαζαρίδη, Χρήστο Γιαννούλη, Ολυμπία Τελιγιορίδου και Χαρά Κεφαλίδου.
Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης, ο κ. Βλάσης συμμετείχε επίσης στη Μόνιμη Επιτροπή που προηγήθηκε των εργασιών της Ολομέλειας.


Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ολομέλειας, αφού υιοθετήθηκε η ατζέντα και συντελέστηκε η αλλαγή της προεδρίας με ανάληψή της από τη Ρωσία για το πρώτο εξάμηνο του 2022, παρουσιάστηκαν εν συντομία οι δράσεις του Οργανισμού και ακολούθησε η παρουσίαση και ψήφιση των Εκθέσεων (reports) και συστάσεων (recommendations) των Επιτροπών από τους εισηγητές τους ως εξής: α) Οικονομικών/Εμπορικών/Δημοσιονομικών Υποθέσεων με θέμα τη «Συνεργασία των χωρών μελών του Οργανισμού στο πεδίο της Φαρμακοβιομηχανίας», β) Νομικών/Πολιτικών Υποθέσεων με θέμα την «Προώθηση της ψηφιοποίησης και της καινοτομίας προς ενίσχυση της νομοθετικής διαδικασίας και της διαφάνειας στην κοινοβουλευτική δραστηριότητα», γ) Πολιτιστικών/Μορφωτικών/Κοινωνικών Υποθέσεων με θέμα τους «Στόχους και Προκλήσεις στη συνεργασία των χωρών της περιοχής επί του πεδίου της εκπαίδευσης μετά την πανδημία».

 

Ο επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας και μέλος της Επιτροπής Νομικών και Πολιτικών Υποθέσεων τοποθετήθηκε επί της Έκθεσης της Επιτροπής, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων την εξέλιξη στην ψηφιοποίηση των εργασιών του ελληνικού κοινοβουλίου, ενώ αναφέρθηκε με ιδιαίτερη έμφαση στην εξέλιξη της διαδικασίας ψηφιοποίησης των υπηρεσιών του Υπουργείου Εξωτερικών επί της θητείας του ως Υφυπουργού Εξωτερικών Υποθέσεων αρμοδίου για τους Έλληνες της Διασποράς.

 

Επίσης, την εισήγηση για την Επιτροπή Πολιτιστικών, Μορφωτικών και Κοινωνικών Υποθέσεων παρουσίασε η βουλευτής κυρία Χαρά Κεφαλίδου.                           

                                                                                                                       

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με την υιοθέτηση του Προϋπολογισμού για το 2022 και την ανακοίνωση τόπου και ημερομηνίας πραγματοποίησης της επόμενης Ολομέλειας τον Ιούνιο του 2022 στη Ρωσία.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ