Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 26 Απριλίου 2021

Διακοινοβουλευτική τηλεδιάσκεψη με θέμα «Δυτικά Βαλκάνια: ανάμεσα στον πολυπολισμό και στη διαδικασία ευρωπαϊκής ένταξης»

«Δυτικά Βαλκάνια: ανάμεσα στον πολυπολισμό και τη διαδικασία ευρωπαϊκής ένταξης» ήταν το θέμα της διακοινοβουλευτικής τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Επιτροπής Εξωτερικών και Κοινοτικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων της Ιταλίας. Τη Βουλή των Ελλήνων εκπροσώπησε ο Γραμματέας της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, κ. Αναστάσιος Χατζηβασιλείου. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, κ. Di Maio και ο Επίτροπος, αρμόδιος για τη Διεύρυνση και τη Γειτονία, κ. Varhelyi.

Ο κ. Χατζηβασιλείου στην τοποθέτησή του ανέφερε ότι η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά και διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση των Δυτικών Βαλκανίων από τη Σύνοδο Κορυφής της Θεσσαλονίκης το 2003 και επισήμανε πως πάγια θέση της χώρας μας είναι ότι το μέλλον ολόκληρης της περιοχής βρίσκεται σε μια σταθερή, ισχυρή και ενωμένη Ευρώπη, υπό τους αυστηρούς όρους όμως που θέτει η διαδικασία ένταξης. Ο Έλληνας βουλευτής τόνισε ότι οι ευρωπαϊκές αρχές και ο αμοιβαίος σεβασμός μεταξύ των κρατών πρέπει να είναι απολύτως σεβαστά. Ο κ. Χατζηβασιλείου υπογράμμισε εξάλλου ότι σε καιρούς αύξησης των παγκόσμιων προκλήσεων και διαιρέσεων, η προοπτική πλήρους ένταξης των Δυτικών Βαλκανίων στην Ε.Ε. είναι προς το ίδιο το πολιτικό και οικονομικό συμφέρον της Ένωσης...


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ