Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 12 Μαΐου 2022

Διακοινοβουλευτική συνεργασία, γεωπολιτική σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, οικονομία και τουρισμός τα θέματα επίσκεψης κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στο Ισραήλ

Επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ισραήλ, αποτελούμενη από τον Πρόεδρό της κ. Δημήτριο Καιρίδη και την Αντιπρόεδρό της κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, μετά από πρόσκληση της Προέδρου της αντίστοιχης Ομάδας Φιλίας της Ισραηλινής Βουλής (Knesset) κυρίας Κeren Barak.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, που πραγματοποιήθηκε 9-11 Μαΐου, η ελληνική αντιπροσωπεία είχε συναντήσεις, σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, με την Πρόεδρο και μέλη της Ομάδας Φιλίας Ισραήλ-Ελλάδας, με τον Προέδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Knesset κ. Ram Ben Barak και με την Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ, Πρέσβη κυρία Aliza Bin Noun.

Η ελληνική αντιπροσωπεία έγινε επίσης δεκτή  από τον Πρόεδρο της Knesset, κ. Mickey Levy. Οι δύο πλευρές συζήτησαν, κυρίως, τη δυνατότητα περαιτέρω εμβάθυνσης των ήδη άριστων και στενών διμερών σχέσεων. Ανταλλάχθηκαν απόψεις για περιφερειακά θέματα και δόθηκε έμφαση στην ενδυνάμωση αμοιβαίων και επωφελών συνεργασιών στους τομείς της οικονομίας και του τουρισμού.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, οι Έλληνες Βουλευτές επισκέφθηκαν  το μουσείο Yad Vashem και κατέθεσαν στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, καθώς και το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων όπου είχαν συνάντηση με τον Πατριάρχη κ. κ. Θεόφιλο ΙΙΙ. 

Την ελληνική αντιπροσωπεία, καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης, συνόδευε ο Έλληνας  Πρέσβης στο Τελ Αβίβ κ. Κυριάκος Λουκάκης.


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ