Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα 17/11/2023

Συμμετοχή κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στην 62η Σύνοδο της Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου

Κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων, αποτελούμενη από τους βουλευτές κ.κ. Γεώργιο Στύλιο, Βασίλειο Γιόγιακα, Χρήστο Γιαννούλη, Στέφανο Παραστατίδη, και Γεώργιο  Κωτσό συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης στις εργασίες της 62ης Συνόδου Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (Κ.Σ. ΟΣΕΠ), που πραγματοποιήθηκαν στο Κίεβο, στις 16 και 17 Νοεμβρίου.

Ο κ. Γ. Στύλιος έλαβε το λόγο στα πλαίσια της συζήτησης του κεντρικού θέματος της συνόδου εκφράζοντας την ακλόνητη υποστήριξή της Ελλάδας στην ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της, με βάση τις αξίες της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου. Οι μεταβολές διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων με τη χρήση στρατιωτικής βίας δεν μπορούν ποτέ να γίνουν αποδεκτές, ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι ο αναθεωρητισμός και ο αυταρχισμός δεν μπορούν να τυγχάνουν ανοχής. «Οι βουλευτές, ως εκπρόσωποι των πολιτών και των λαών, πρέπει να υπερασπίζονται  και να εμπλουτίζουν τις θεμελιώδεις αξίες της δημοκρατίας και να συνεργάζονται με στόχο την  ειρηνική συνύπαρξη» τόνισε ο κ. Στύλιος.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης για την πλήρωση θέσεων στη Διεθνή Γραμματεία της Συνέλευσης, τοποθετήθηκε επί της διαδικασίας ο κ. Χρήστος Γιαννούλης, με την ιδιότητα του αναπληρωτή επικεφαλής της  αντιπροσωπείας, υπερασπιζόμενος την ανάγκη πιστής τήρησής του Κανονισμού της Συνέλευσης, που αποτελεί θεμέλιο για τη δημοκρατική λειτουργία της και την   αγαστή συνεργασία των μελών της.


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ