Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2022

Συνάντηση του Προέδρου της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής με αντιπροσωπεία της οργάνωσης Philos Project

Ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, συναντήθηκε με τα μέλη του προεδρείου της οργάνωσης Philos Project, κ.κ. Ρόμπερτ Νίκολσον, Λουκ Μουν και Μάριαμ Γουάμπα. Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο κ. Έντι Ζεμενίδης, ένα από τα σημαντικότερα στελέχη της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ, διευθύνων σύμβουλος της ελληνοαμερικανικής οργάνωσης Hellenic American Leadership Council (HALC).

Η οργάνωση Philos Project έχει στόχο την προώθηση της συνύπαρξης διαφορετικών θρησκειών σε χώρες της Μ. Ανατολής, με έμφαση στην προστασία των εκεί χριστιανικών κοινοτήτων.

Κατά τη συνάντηση ο κ. Γκιουλέκας αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς του ελληνικού και του αμερικανικού λαού, δεσμοί που δημιουργήθηκαν από την εγκατάσταση και ενσωμάτωση διαδοχικών κυμάτων μετανάστευσης Ελλήνων στις ΗΠΑ, αλλά και από το γεγονός ότι οι δύο χώρες βρέθηκαν και συνεχίζουν να είναι στην «ίδια πλευρά της Ιστορίας». Τόνισε την ανάγκη να προστατευτούν οι χριστιανικοί πληθυσμοί της Μέσης Ανατολής και κατέδειξε, με σειρά ιστορικών στοιχείων, το σεβασμό που επιδεικνύει διαχρονικά η Ελλάδα στην παρουσία άλλων θρησκευτικών δογμάτων στην επικράτειά της.

Από την πλευρά τους ο κ. Ζεμενίδης και τα στελέχη της Philos Project κατέθεσαν τις δικές τους σκέψεις και παρουσίασαν τις πρωτοβουλίες τους για την προστασία των χριστιανικών πληθυσμών και μνημείων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ