Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 15 Απριλίου 2021

Συνάντηση του Προέδρου της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων με τον Υπουργό Εξωτερικών και Μεταναστών του Λιβάνου

O Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών και Μεταναστών του Λιβάνου, κ. Charbel Wehbe, στο περιθώριο της τριμερούς Συνόδου Ελλάδας, Κύπρου και Λιβάνου.

Κατά τη συνάντηση o  κ. Γκιουλέκας εξήρε τη συμβολή του κ. Wehbe στην οικοδόμηση των φιλικών σχέσεων των δύο χωρών και επιβεβαίωσε τη σταθερή βούληση της Ελλάδας να συνδράμει τον Λίβανο στα προβλήματα που αντιμετωπίζει λόγω της οικονομικής κρίσης, τα οποία - όπως είπε ο Λιβανέζος Υπουργός - οξύνονται εξ αιτίας του μεγάλου αριθμού προσφύγων που φιλοξενεί.

Ο κ. Γκιουλέκας ενημέρωσε επίσης τον κ. Wehbe για τα δύο μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, ήτοι τις προκλήσεις της Τουρκίας, που έχουν λάβει εκρηκτικές διαστάσεις, και το προσφυγικό ζήτημα, τονίζοντας ότι η Ελλάδα επιθυμεί τον διάλογο, πάντα με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο. Τόνισε, εξάλλου, τη σημασία της αλληλεγγύης της Ε.Ε. στα δύο αυτά θέματα.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Εξωτερικών και Μεταναστών του Λιβάνου υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει η χώρα του στον διάλογο για την επίλυση των διαφορών και την ειρηνική συνύπαρξη.


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ