Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

30 Ιουλίου 2021

Συνάντηση Αντιπροέδρου Χαρ. Αθανασίου με νεολαίους από τη Διασπορά Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου στο πλαίσιο του Προγράμματος ΝΟΣΤΟΣ 4

Με 15 νέες και νέους, εκπροσώπους της νεολαίας από τη διασπορά Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου οι οποίοι επισκέπτονται την χώρα μας στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΝΟΣΤΟΣ 4», συναντήθηκε σήμερα ο Β΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Χαράλαμπος Αθανασίου. Τους συμμετέχοντες συνόδευε ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης.

Το πρόγραμμα  «ΝΟΣΤΟΣ 4» - που υλοποιείται από τη Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας-  φέρνει  για πρώτη φορά απόδημους νέους της Ελλάδας, της  Κύπρου και  της Αιγύπτου από κοινού σε ταξίδι στις τρεις χώρες, ώστε να έχουν την ευκαιρία να συσφίξουν  τις μεταξύ τους σχέσεις και  να  γνωρίσουν την ιστορία και τον πολιτισμό αλλήλων.

Ο κ. Αθανασίου, αναφέρθηκε στην ιστορία του κτιρίου της Βουλής, στις νομοθετικές διαδικασίες του Κοινοβουλίου, στις βασικές αρχές του πολιτεύματος αλλά και στον πρόσφατο νόμο που ρυθμίζει τη δυνατότητα Ψήφου του Απόδημου Ελληνισμού.

Η επίσκεψη των νέων στην Αθήνα είναι εστιασμένη στον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 και περιλαμβάνει συναντήσεις με πολιτειακούς παράγοντες, ενημερωτικές συναντήσεις για την συνεργασία και τη φιλία των τριών χωρών, καθώς και επισκέψεις σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ