Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 15 Μαΐου 2024

Συνάντηση του Προέδρου της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς με μαθητές ομογενειακού σχολείου των ΗΠΑ

Συνάντηση με δέκα τέσσερεις μαθητές του σχολείου της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ «A. Fantis School» και τους γονείς τους είχε σήμερα στη Βουλή ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, κ. Φίλιππος Φόρτωμας. Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, κ. Τζορτζ Τσούνης.

Ο κ. Φόρτωμας καλωσόρισε τους μαθητές, τους ενημέρωσε για τις βασικές λειτουργίες και διαδικασίες του Κοινοβουλίου, ενώ αναφέρθηκε και στο αντικείμενο, το σκοπό και τις δράσεις της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς. Ιδιαίτερη σημασία απέδωσε στην προσπάθεια ενίσχυσης της γλώσσας, του πολιτισμού και της ελληνικής παράδοσης που, όπως επεσήμανε, «είναι η κλωστή που μας ενώνει στο χρόνο». 

Ο Πρέσβης κ. Τσούνης εξήρε την πρωτοβουλία επίσκεψης των μαθητών στην Αθήνα,  αφού, όπως τόνισε, οι ίδιοι θα γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές της Ελλάδας στις ΗΠΑ.

Στη συνέχεια, οι επισκέπτες, συνοδεία του κ. Φόρτωμα, περιηγήθηκαν στους χώρους της Βουλής των Ελλήνων, παρακολούθησαν τη συνεδρίαση από τα θεωρεία της Αίθουσας Ολομέλειας και ξεναγήθηκαν στην έκθεση «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων, δύο αιώνες μετά», που παρουσιάζεται στο Περιστύλιο και στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» του Κοινοβουλίου.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ