Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 2 Δεκεμβρίου 2021

Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Βουλής των Ελλήνων στην Αρμενία στο πλαίσιο προγράμματος αδελφοποίησης των δύο Κοινοβουλίων

Ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τους βουλευτές κ.κ. Δημήτριο Μαρκόπουλο (Πρόεδρο της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Αρμενίας), Ιωάννη-Μιχαήλ Λοβέρδο και Λάζαρο Τσαβδαρίδη μετέβη στο Ερεβάν, από τις 29 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου 2021, στο πλαίσιο της 1ης Δημόσιας Εκδήλωσης του Προγράμματος Twinning για την ενίσχυση του Κοινοβουλίου της Αρμενίας μέσω της εφαρμογής της Συμφωνίας Συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση (CEPA).

Ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας κ. Μαρκόπουλος, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, υπογράμμισε πως το δημοκρατικό μέλλον των λαών της Ευρώπης εξαρτάται εν πολλοίς από την αξιοποίηση των δυνατοτήτων συνεργασίας των Κοινοβουλίων τους.

Οι συμμετέχοντες στην Εκδήλωση αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων ο Αντιπρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Αρμενίας κ. Runen Rubinyan και ο Γενικός Γραμματέας κ. Vahan Naribekyan, πρόεδροι κοινοβουλευτικών επιτροπών και βουλευτές της Αρμενικής Εθνοσυνέλευσης, η Πρέσβης της Ε.Ε. στην Αρμενία κυρία Andrea Wiktorin, οι Πρέσβεις Ελλάδας και Ιταλίας, κ.κ. Ευάγγελος Τουρνάκης και Alfonso di Riso, επικεφαλής διπλωματικών αποστολών άλλων κρατών-μελών και ακαδημαϊκοί επιβεβαίωσαν την προσήλωση των εμπλεκομένων μερών στον στόχο, που είναι η ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών σε όλο το εύρος της δημόσιας διοίκησης.  Η Εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συμμετοχή των Ελλήνων βουλευτών σε δημόσια συζήτηση.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο Ερεβάν, οι Έλληνες κοινοβουλευτικοί συναντήθηκαν με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Αρμενίας, κ. Paruir Hovhannisyan, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ενσωμάτωσης κ. Arman Yeghoyan, τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων κ. Babken Tunyan και αντιπροσωπεία της κοινοβουλευτικής ομάδας φιλίας Αρμενίας-Ελλάδας με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο κ. Vladimir Vardanyan. Σε όλες τις συναντήσεις επιβεβαιώθηκαν οι στενοί δεσμοί ιστορικής φιλίας που συνδέουν τους δύο λαούς. Με αναφορά μάλιστα στην αναγνώριση, το 1996, από την Ελλάδα και, το 2000, από την Ιταλία, της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τις οθωμανικές αρχές, η ελληνική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το Μνημείο και το Μουσείο της Γενοκτονίας στον λόφο Τσιτσερνακαμπέρντ του Ερεβάν.​

 


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ