Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 27 Σεπτεμβρίου 2021

Συνάντηση αντιπροσωπειών της Βουλής των Ελλήνων και του Κοινοβουλίου της Αρμενίας στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος συνεργασίας

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Twinning της Βουλής των Ελλήνων με το Κοινοβούλιο της Αρμενίας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με θέμα «Ενίσχυση των μελών και του προσωπικού της Εθνοσυνέλευσης της Αρμενίας στην εκτέλεση όλων των βασικών κοινοβουλευτικών λειτουργιών μέσω πιλοτικής εφαρμογής νόμων και πολιτικών που σχετίζονται με την CEPA», δηλαδή τη συμφωνία εταιρικής σχέσης μεταξύ Αρμενίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα διμερούς εμπορίου και επιχειρηματικότητας. Η Βουλή των Ελλήνων, μετά από αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ηγείται του έργου συνεργασίας με το Αρμενικό Κοινοβούλιο παρέχοντας την τεχνογνωσία της για την εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου, έχοντας ως εταίρο της το Ιταλικό Κοινοβούλιο.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος, από ελληνικής πλευράς, οι βουλευτές μέλη της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κυρία Μαριέττα Γιαννάκου, κ. Μανούσος Βολουδάκης, κ. Γιάννης Λοβέρδος και ο Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Αρμενίας, βουλευτής κ. Δημήτριος Μαρκόπουλος. Συμμετείχαν επίσης ο Ειδικός Γραμματέας της Βουλής κ. Βασίλειος Μπαγιώκος και η ομάδα υλοποίησης του έργου, αποτελούμενη από την κ. Ελένη Kανελλοπούλου και τους κ.κ. Βασίλειο Σβολόπουλο και Ελευθέριο Παπαδόπουλο.

Από αρμενικής πλευράς συμμετείχαν οι κ.κ. Arman Yeghoyan, Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ενσωμάτωσης, Arsen Torosyan, μέλος της Επιτροπής και πρώην Υπουργός Υγείας της Αρμενίας, και η κ. Mari Manukyan, επικεφαλής του έργου και σύμβουλος στην Επιτροπή Ευρωπαϊκής Ενσωμάτωσης.

Κατά τη συνάντηση αναδείχθηκαν πτυχές αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας στις διμερείς και διεθνείς σχέσεις, επιβεβαιώθηκαν οι κοινές αξίες και οι ιστορικοί δεσμοί που συνδέουν τις δύο χώρες και τονίσθηκε η σπουδαιότητα που αποδίδουν τα δύο κοινοβούλια στη συνεργασία τους μέσω του Προγράμματος Twinning. Συζητήθηκαν θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, η μεταφορά και εφαρμογή του κεκτημένου της Ε.Ε., καθώς και η οργάνωση και ο τρόπος λειτουργίας της Βουλής των Ελλήνων, ειδικότερα στο πεδίο των Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.  


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ