Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Τίρανα, 22 Σεπτεμβρίου 2022

Συμμετοχή αντιπροσωπείας της Βουλής σε Κοινοβουλευτική Διάσκεψη με θέμα τη νομοθέτηση και την πολιτική για τη νέα γενιά της Ευρώπης

Σε Διάσκεψη που οργάνωσε το Κοινοβούλιο της Αλβανίας, από 19 έως 21 Σεπτέμβριου 2022, με τη συμμετοχή νέων βουλευτών, από ελληνικής πλευράς έλαβαν μέρος η κ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων, και ο κ. Κώστας Ζαχαριάδης.

Η κ. Αυγερινοπούλου ενημέρωσε τους συμμετέχοντες βουλευτές πως η χώρα μας έχει αναλάβει μια σειρά σημαντικών πρωτοβουλιών με στόχο τη μείωση των εκπομπών του θερμοκηπίου κατά τουλάχιστον 55% έως το 2030, στο σύνολο της οικονομίας. Επισήμανε ότι έχει δημιουργήσει την έννοια των πράσινων νησιών που λειτουργούν αποκλειστικά με 100 % ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και παράγουν μηδενικά απόβλητα, όπως η Τήλος που αποτελεί το πρώτο «πράσινο» νησί της Μεσογείου. Τόνισε, επίσης, ότι η Ελλάδα έχει θέσει στόχο να γίνει πρωτοπόρος στην υπεράκτια αιολική ενέργεια και στην ηλεκτροκίνηση.

Ο κ. Ζαχαριάδης αναφέρθηκε στην κλιματική αλλαγή η οποία, όπως είπε, αναμένεται να επηρεάσει τις επόμενες γενιές, καθώς η ποιότητα ζωής και η κοινωνική συνοχή είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την ποιότητα του φυσικού περιβάλλοντος. Ο βουλευτής πρόσθεσε ότι είναι καθήκον και ευθύνη όλων να εφαρμόζουμε τους περιβαλλοντικούς νόμους και να διαδίδουμε την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση στην κοινωνία, καθώς η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής απαιτεί περισσότερη αφοσίωση, δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.

Οι δύο Έλληνες βουλευτές, στο περιθώριο της Διάσκεψης, πραγματοποίησαν σειρά διμερών επαφών με την Υπουργό Τουρισμού και Περιβάλλοντος της Αλβανίας, κ. Mirela Kumbaro, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Παραγωγής, Εμπορίου και Περιβάλλοντος του Αλβανικού Κοινοβουλίου, κ. Arben Pellumbi, τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιο, καθώς και με μέλη της Ελληνικής Επιχειρηματικής Ένωσης Αλβανίας.


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ