Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 13 Απριλίου 2022

Συνάντηση του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Γεωργίας με τον Πρέσβη της Γεωργίας στην Αθήνα

Με αφορμή τη συμπλήρωση 30 ετών εγκαθιδρύσεως διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Γεωργίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων,  επετειακή συνάντηση μεταξύ του  Προέδρου της ΚΟΦ Ελλάδας – Γεωργίας κ. Δημήτρη Κούβελα και του Πρέσβη  της Γεωργίας στην Αθήνα, κ. David Dondua.

Στην συνάντηση  o κ. Κούβελας αναφέρθηκε στις μακροχρόνιες σχέσεις των δύο χωρών, οι οποίες είναι βασισμένες σε ισχυρούς δεσμούς ιστορίας, φιλίας και αμοιβαίου σεβασμού. Πάνω σε αυτή τη βάση, ανέφερε, συνεχίζουμε μια εποικοδομητική συνεργασία, ενώ ταυτόχρονα ενισχύουμε τον διμερή διάλογο. Επίσης, τονίστηκε ότι η ελληνική κοινότητα στη Γεωργία και η γεωργιανή διασπορά στην Ελλάδα, μακράν η μεγαλύτερη στην Ευρώπη, παίζουν σημαντικό ρόλο προς την κατεύθυνση αυτή. Τέλος ο Έλληνας βουλευτής επισήμανε ότι η Ελλάδα θα στηρίξει  την εμβάθυνση των σχέσεων Ε.Ε. – Γεωργίας.

Ο Πρέσβης της Γεωργίας, κ. David Dondua,  εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την συμπαράσταση της ελληνικής πλευράς όσον αφορά στις προσπάθειες ένταξης της χώρας του στο ΝΑΤΟ και στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Δήλωσε δε, ότι η ισχυρή πολιτική  βούληση της Γεωργίας  για περαιτέρω συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση αποδεικνύεται έμπρακτα με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας, μεταξύ  της Γεωργίας της Ουκρανίας και της Μολδαβίας με σκοπό να προωθήσουν τους κοινούς στόχους ένταξης  τους στην Ε.Ε.

Παράλληλα, εκφράσθηκε η αμοιβαία επιθυμία για αύξηση των ανταλλαγών επισκέψεων τόσο σε διπλωματικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο πολιτιστικών δράσεων.


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ