Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 13 Μαρτίου 2023

Απονομή του βραβείου Ανθρώπινες Αξίες στο 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Το βραβείο Ανθρώπινες Αξίες της Βουλής των Ελλήνων απονεμήθηκε φέτος στην ταινία «Αντιπερισπασμός» (Red Herring) που προβλήθηκε στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνιστικού προγράμματος Newcomers του 25ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το οποίο έληξε χθες.

Η ταινία, σε σκηνοθεσία του Kit Vincent, καταγράφει με θάρρος, ειλικρίνεια αλλά και χιούμορ την προσπάθεια του νεαρού σκηνοθέτη της να αντιμετωπίσει μια ανίατη ασθένεια, συνθέτοντας παράλληλα το πορτρέτο μιας δυσλειτουργικής οικογένειας μπροστά στο φόβο του θανάτου και αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την αξία της ζωής, της ανθρώπινης επικοινωνίας και της αγάπης.

Η επιλογή της ταινίας έγινε από επιτροπή του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής στην οποία συμμετείχαν οι Άρης Φατούρος, σκηνοθέτης-σύμβουλος προγράμματος, Βασίλης Δούβλης, σκηνοθέτης-προϊστάμενος τομέα προγράμματος, και Κώστας Δήμος, συνεργάτης προγράμματος.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, συνεχάρη τους συντελεστές του Φεστιβάλ σημειώνοντας ότι το ντοκιμαντέρ αποτελεί «ένα πολύτιμο κινηματογραφικό είδος» που μας φέρνει σε επαφή «με συναρπαστικές ιστορίες του κόσμου μας μέσα από τη ματιά σπουδαίων κινηματογραφιστών», «υπενθυμίζοντας διαρκώς στον θεατή πως μετέχει οπτικοακουστικά και συναισθηματικά σε κάτι που συμβαίνει ή έχει συμβεί, κάτι που τον αφορά υπαρξιακά και συνειδησιακά».

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ