Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 27 Σεπτεμβρίου 2022

Συνάντηση μέλους της Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής των Ελλήνων με την Υπουργό Ψηφιακής Στρατηγικής και Ανάπτυξης του κρατιδίου της Έσσης

Η ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Βουλευτή κ. Ευάγγελου Λιάκου, μέλους της Ειδικής Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας, και της κ. Kristin Sinemus, Υπουργού Ψηφιακής Στρατηγικής και Ανάπτυξης του κρατιδίου της Έσσης της Γερμανίας.

Η Υπουργός ενημερώθηκε από τον Έλληνα Βουλευτή για τη λειτουργία της Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας, ενώ συζητήθηκαν εκτενέστερα αφενός το νομοθετικό πλαίσιο για την τεχνητή νοημοσύνη αφετέρου προκλήσεις που προκύπτουν από τη χρήση νέων τεχνολογιών.

Ο κ. Λιάκος ενημέρωσε επίσης την κ. Sinemus για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού, με έμφαση στη δημόσια διοίκηση, υπογραμμίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση αντιλαμβάνεται την ψηφιακή μετάβαση ως κοινωνική πολιτική που στόχο έχει τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν τη δημιουργία πλαισίου συνεργασίας για την προώθηση πολιτικών ενίσχυσης του ψηφιακού μετασχηματισμού.

 

 


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ