Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 11 Ιουνίου 2026

Συνάντηση Α΄ Αντιπρόεδρου της Βουλής με Αντιπροσωπεία της Εθνοσυνέλευσης της Δημοκρατίας της Κορέας

O Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ι. Πλακιωτάκης συναντήθηκε σήμερα με την κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία της Εθνοσυνέλευσης της Δημοκρατίας της Κορέας, που πραγματοποιεί  επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας μετά από πρόσκληση της ΚΟΦ Ελλάδας-Δημοκρατίας της Κορέας.

Ο Α’ Αντιπρόεδρος, καλωσόρισε την αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Κορέας-Ελλάδας κ. Chilseung KWON και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεχή ανάπτυξη και βελτίωση της διμερούς συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες. Μιας συνεργασίας που χρονολογείται εδώ και 65 χρόνια, και στηρίζεται ιστορικά σε ισχυρούς δεσμούς, χάρη στη συμμετοχή του ελληνικού εκστρατευτικού σώματος στον πόλεμο της Κορέας (1950-1953). Οι δύο χώρες, πέραν των ιστορικών δεσμών που τις συνδέουν, έχουν διαμορφώσει τα τελευταία χρόνια μία σχέση διαρκούς επικοινωνίας και στενής συνεργασίας σε σύγχρονους παραγωγικούς τομείς, με προεξάρχοντες τους τομείς της ναυπήγησης πλοίων και της ναυτιλίας, αλλά και σε ποικίλους άλλους τομείς πρώτης γραμμής, όπως οι νέες τεχνολογίες, οι ανανεώσιμες μορφές παραγωγής ενέργειας, τα αμυντικά συστήματα και τα ζητήματα ασφάλειας. Θέματα, που στην εποχή μας βρίσκονται στην κορυφή του ενδιαφέροντος και για τις δύο χώρες, μέσα σε ένα πλαίσιο κοινών απόψεων και αμοιβαίου σεβασμού για τη θαλάσσια ασφάλεια και την ελεύθερη ναυσιπλοΐα, με όρους τήρησης των διατάξεων που επιτάσσει το διεθνές δίκαιο, αλλά και στο πλαίσιο της διμερούς συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Δημοκρατία της Κορέας.

Στη συνάντηση έγινε αναφορά, και από τις δύο πλευρές, της ανάγκης επέκτασης της μέχρι τώρα διμερούς συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού, του πολιτισμού, του εμπορίου αγροτικών και βιομηχανικών προϊόντων, και της τεχνητής νοημοσύνης. Ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε το υψηλό ποιοτικό επίπεδο των προϊόντων που παράγει η χώρα μας και που δύναται να εξάγει, με έμφαση τόσο στα προϊόντα εγχώριων εταιριών κατασκευής ναυπηγικού εξοπλισμού, όσο και σε αγροτικά είδη. Για την περαιτέρω ανάπτυξη του αμφίδρομου τουριστικού ρεύματος και της επέκτασης των επιχειρηματικών συνεργειών, πραγματοποιήθηκε αναφορά στις από κοινού προσπάθειες που ήδη γίνονται για την εγκαθίδρυση απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Αθήνας-Σεούλ, και διατυπώθηκε αμοιβαία η ευχή αυτές οι προσπάθειες σύντομα να ευοδωθούν.

Η κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία της Δημοκρατίας της Κορέας θα έχει την ευκαιρία κατά την παραμονή της στην Αθήνα, να συναντηθεί και με κυβερνητικούς φορείς, προκειμένου να ενδυναμωθούν έμπρακτα περαιτέρω οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.





Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ