Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 9 Ιουνίου 2021

Συνάντηση του Α΄ Αντιπροέδρου της Βουλής με τον Πρέσβη της Γεωργίας στην Αθήνα

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Γεωργίας στην Αθήνα Mr. David Dondua, είχε σήμερα ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Νικήτας Κακλαμάνης. Στη συνάντηση παρέστη ο Διπλωματικός Σύμβουλος της Βουλής Πρέσβης κ. Κωνσταντίνος Οικονομίδης.

Ο κ. Ν. Κακλαμάνης, καλωσόρισε τον Πρέσβη, τονίζοντας τους φιλικούς δεσμούς των δύο χωρών που εκτός γεωπολιτικής θέσης συνδέονται και λόγω του του κοινού τους θρησκεύματος. Δήλωσε επίσης τη διαθεσιμότητά του, ως Πρόεδρου της επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, να παράσχει βοήθεια γύρω από θέματα συνεργασίας της Γεωργίας με την  Ε.Ε.. Πρότεινε  στον Πρέσβη να εισηγηθεί στο Κοινοβούλιο της Γεωργίας, την συγκρότηση Ομάδας Φιλίας με την χώρα μας, ώστε να ξεκινήσει ένας διάλογος μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Πρέσβης της Γεωργίας  εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την συμπαράσταση της ελληνικής πλευράς όσον αφορά στις προσπάθειες ένταξης της χώρας του στο ΝΑΤΟ και στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Δήλωσε δε ότι η ισχυρή πολιτική  βούληση της Γεωργίας  για περαιτέρω συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση αποδεικνύεται έμπρακτα με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας, μεταξύ  της Γεωργίας της Ουκρανίας και της Μολδαβίας με σκοπό να προωθήσουν τους κοινούς στόχους ένταξης  τους στην Ε.Ε.

Κλείνοντας, δεσμεύτηκαν και οι δύο πλευρές για τη διεύρυνση μίας εποικοδομητικής συνεργασίας μέσω περαιτέρω συναντήσεων των Ομάδων Φιλίας στο εγγύς μέλλον, ει δυνατόν και δια ζώσης.


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ