Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 23 Απριλίου 2021

Συνάντηση του Προέδρου της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων με τον Υπουργό Εξωτερικών του Μαυροβουνίου

O Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών του Μαυροβουνίου, κ. Dorde Radulović στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής του στην Ελλάδα.

Κατά τη συνάντηση o κ. Γκιουλέκας επιβεβαίωσε τη σταθερή βούληση της Ελλάδας για ταχεία ενσωμάτωση των Δυτικών Βαλκανίων στην Ε.Ε. και ανέφερε ότι σταθμός στις ελληνικές και ευρωπαϊκές προσπάθειες υπήρξε η υιοθέτηση της Ατζέντας της Θεσσαλονίκης από το ομώνυμο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του 2003. Η χώρα μας, πρόσθεσε, εργάζεται για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση των Δυτικών Βαλκανίων καθώς είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι το μέλλον ολόκληρης της περιοχής βρίσκεται σε μια σταθερή, ισχυρή και ενωμένη Ευρώπη. Ο κ. Γκιουλέκας πρόσθεσε ότι ελπίζει η Νέα Μεθοδολογία Διεύρυνσης, με τη Σερβία και το Μαυροβούνιο, να συμβάλει στην εμβάθυνση και ενδυνάμωση της διευρυνσιακής διαδικασίας.

Από την πλευρά του ο κ. Radulović υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει το Μαυροβούνιο στη στήριξη που παρέχει η χώρα μας στην πορεία ένταξής του στην Ε.Ε. και εξέφρασε την πρόθεση της χώρας του για περαιτέρω σύσφιξη των φιλικών δεσμών με την Ελλάδα. Ο Υπουργός Εξωτερικών του Μαυροβουνίου επεσήμανε ότι υπάρχουν μεγάλες προοπτικές συνεργασίας των δύο χωρών στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών, των υποδομών και του τουρισμού.

 


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ