Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 8 Ιουνίου 2019

Ολοκληρώνεται ο φετινός κύκλος απευθείας μετάδοσης παραστάσεων του Εθνικού Θεάτρου μέσω του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής

Με το έργο «Μελίσσια» του Αλέξη Σταμάτη ολοκληρώνεται ο φετινός κύκλος απευθείας μετάδοσης παραστάσεων του Εθνικού Θεάτρου σε περιοχές της ελληνικής περιφέρειας, μέ­σω του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής των Ελλήνων. Η σημερινή ένατη μετάδοση πραγματοποιείται σε Αμοργό, Ικαρία, Κάσο, Λευκάδα, Λήμνο, Φούρνους, Δράμα, Μήλο, Σαμοθράκη και Σητεία. Το έργο παρουσιάζεται στη σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» σε σκηνοθεσία του Γιώργου Παλούμπη.

Ο βραβευμένος θεατρικός συγγραφέας, πεζογράφος και ποιητής Αλέξης Σταμάτης παραδίδει μια ανάγλυφη ακτινογραφία των προβλημα­τικών οικογενειακών σχέσεων που προκαλεί η παρουσία μιας μητέρας, κυριαρχικής φιγούρας, μιας βασίλισσας μέλισσας. Σ’ ένα αστικό σπίτι στα βόρεια προάστια της Αθήνας, η ιδιοκτήτρια υποδέχεται τους πιο κοντινούς της ανθρώπους: την κόρη της με τον σύζυγό της, τον γιο της και μια νεαρή κοπέλα, που όταν αποκαλύπτει την ταυτότητά της αλλάζει τα δεδομένα της οικογενειακής συνεύρεσης. Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Μπέττυ Αρβανίτη, Νίκος Αρ­βανίτης, Κώστας Βασαρδάνης, Μαρία Κεχαγιόγλου, Νεφέλη Κουρή, Νίκος Χατζόπουλος.

Το κοινό στην ελληνική περιφέρεια αγκάλιασε με ιδιαίτερη θέρμη και ενθουσιασμό την πρωτοβουλία της Βουλής των Ελλήνων και του Εθνικού Θεάτρου. Μέσα από τη δράση «Εθνικό Θέατρο απευθείας» δόθηκε η ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να παρακολουθήσουν δωρεάν και σε απευθείας σύνδεση ποιοτικές παραστάσεις υψηλής αισθητικής.

 


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή